Opgelost: kernel Security Check Failure Windows 10 Blue Screen Error

Windows 10 kernelbeveiligingscontrole mislukt bugcontrolewaarde van 0x00000139, treedt meestal op wanneer een of meer van uw gegevensbestanden beschadigd zijn of een compatibiliteitscontrole niet heeft doorstaan. Soms wordt deze fout KERNEL_SECURITY_CHECK_FAILURE veroorzaakt door incompatibel geheugen, harde schijf fout, virusinfecties. Nogmaals, incompatibiliteitsproblemen met stuurprogramma’s of defecte hardware veroorzaken ook een fout in de kernelbeveiligingscontrole op Windows 10, 8.1 of 7.

Kernel beveiligingscontrole mislukt windows 10

Als je ook het blauwe scherm van de doodsfout ziet Kernel Security Check Failure op Windows 10, maak je geen zorgen, hier hebben we verschillende oplossingen om het probleem op te lossen.

Ontkoppel alle externe apparaten of nieuw geïnstalleerde hardware-apparaten zoals printer, scanner, externe HDD enz. en start uw pc opnieuw op. Controleer of Windows deze keer normaal opstart.

Open het venster Programma’s en functies met appwiz.cplen verwijder recent geïnstalleerde applicaties.

Microsoft brengt regelmatig beveiligingsupdates uit met verschillende bugfixes. Het wordt aanbevolen om de nieuwste Windows-updates te controleren en te installeren voordat u een andere oplossing toepast.

Druk op de Windows + I-sneltoets om de instellingen-app te openen, klik op update en beveiliging dan Windows update Klik op de knop controleren op updates om het downloaden van Windows-updates van de Microsoft-server toe te staan, start de pc opnieuw om ze toe te passen en controleer of het probleem is opgelost.

Geheugendiagnoseprogramma uitvoeren

Windows 10 heeft een Memory Diagnostic Tool die u kunt gebruiken om te controleren op mogelijke geheugenproblemen, inclusief het testen van het Random Access Memory (RAM) op uw computer. Voer het uit en kijk of het problemen geeft.

Druk op de sneltoets Windows + R om een ​​opdracht Uitvoeren op te roepenHier type mdsched.exe en klik op ok om het diagnostische hulpprogramma voor Windows-geheugen te openen.

Klik op Nu opnieuw opstarten en controleren op problemen (aanbevolen). Hiermee worden uw vensters opnieuw opgestart en wordt gecontroleerd op geheugenfouten. U ziet een pagina met de voortgang van de controle en het aantal keren dat deze in het geheugen wordt uitgevoerd. Als u dit niet doet Als u hier een fout ziet, is het waarschijnlijk dat uw geheugenkaart geen problemen veroorzaakt.

Controleer harde schijf op fouten

Nogmaals, een defecte harde schijf of slechte sectoren op de HDD veroorzaken ook Kernel Security Check Failure Windows 10. Voer de ingebouwde chkdsk-tool uit die de integriteit van het bestandssysteem van een volume verifieert en eventuele fouten in het logische bestandssysteem herstelt.

Open de opdrachtprompt als beheerder, typ in het opdrachtpromptvenster chkdsk c: /f /r en druk op de Enter-toets.

Tip:

Wanneer wordt gevraagd “Wilt u dit volume plannen om te worden gecontroleerd de volgende keer dat het systeem opnieuw wordt opgestart? (J/N)”. Beantwoord die vraag met Ja door op de Y-toets op uw toetsenbord te drukken en op Enter te drukken. Start je computer opnieuw op.

Na het herstarten zou de schijfcontrole moeten beginnen. Wacht tot Windows uw schijf op fouten controleert. Zodra het controleproces is voltooid, wordt Windows automatisch opnieuw opgestart en normaal gestart.

Voer het hulpprogramma voor systeembestandscontrole uit

Zoals eerder besproken, als gegevensbestanden beschadigd zijn of ontbreken, kunt u verschillende blauwe schermfouten tegenkomen op Windows 10. En u moet mogelijk het probleem met de beschadigde systeembestanden op Windows oplossen om deze blauwe scherm van de dood-fout op te lossen. Voer het hulpprogramma voor systeembestandscontrole uit dat ontdekt dat de beveiligde bestanden worden overschreven door onjuiste bestanden, het zal het juiste systeembestand extraheren uit de systeembestandsback-up (namelijk dllcache) en het onjuiste bestand vervangen.

Open de opdrachtprompt als beheerder, typ nu sfc /scannow en druk op enter. Dit begint uw systeem te scannen op al zijn belangrijke systeembestanden en vervangt deze waar nodig. Wacht tot sfc 100% de scan voltooit en systeembestanden herstelt. Start uw computer opnieuw op en controleer of uw computer soepel werkt.

Compatibiliteitsproblemen met apparaatsoftware controleren

Een andere meest voorkomende reden achter veel BSOD-fouten, waaronder het mislukken van de kernelbeveiligingscontrole, is een beschadigd of incompatibel stuurprogramma. Incompatibiliteit is het meest waarschijnlijk als u onlangs uw besturingssysteem hebt geüpgraded naar Windows 10. Stuurprogramma’s kunnen ook beschadigd raken zonder duidelijke reden.

Om te controleren of de fout wordt veroorzaakt door een defecte schijf, voert u een automatische stuurprogramma-update uit of werkt u de stuurprogramma’s handmatig bij naar de nieuwste beschikbare versies. Installeer de nieuwste stuurprogramma’s voor elk nieuw geïnstalleerd hardwareapparaat. Als er geen nieuwe hardware is geïnstalleerd, zorg er dan voor dat u de nieuwste stuurprogramma’s voor de onderstaande apparaten hebt.

VideokaartNetwerkkaartAudiostuurprogrammaElke verwijderbare of externe schijf

Apparaatstuurprogramma’s bijwerken

Druk op de Windows + x-sneltoets en selecteer apparaatbeheer. Hiermee wordt alle lijst met geïnstalleerde apparaatstuurprogramma’s weergegeven. U hoeft alleen het apparaat te vinden dat geel is gemarkeerd. Klik met de rechtermuisknop op het apparaat en selecteer stuurprogramma bijwerken en volg de instructies om stuurprogramma-updates te krijgen.

Als u geen update voor de driver hebt gevonden, kunt u deze hier verwijderen. Download de beste driver voor het specifieke apparaat van de website van de fabrikant en installeer deze.

Systeemherstel uitvoeren

Als geen van de bovenstaande oplossingen het probleem oplost, is het tijd om de functie Systeemherstel te gebruiken die uw pc terugzet naar de vorige fase. U kunt uw pc dus herstellen naar het eerdere herstelpunt toen uw pc goed werkte. Het zou de KERNEL SECURITY CHECK FAILURE moeten oplossen.

Installeer Windows 10 opnieuw

Als niets werkt van de hierboven genoemde dingen, dan zou je heel goed kunnen worden gedwongen om Windows te vernieuwen of opnieuw te installeren. Als u Windows vernieuwt, blijven uw persoonlijke gegevens behouden, maar uw basisbesturingssysteem wordt opnieuw geïnstalleerd.

Als u Windows opnieuw installeert, wordt alles van uw systeemschijf verwijderd, wat in de meeste gevallen C-schijf is. U kunt dus beter een back-up maken van alles wat aanwezig is op uw C-schijf. Deze optie garandeert vrijwel zeker dat de Critical_Process_Died-fout wordt opgelost.

Om uw pc te vernieuwen:

Open Instellingen en klik vervolgens op Update & beveiliging

Klik aan de linkerkant op Herstel.

Klik nu op Aan de slag onder Deze pc opnieuw instellen op “Vernieuw uw pc zonder uw bestanden te beïnvloeden. Lees hoe u Windows 10 kunt vernieuwen of opnieuw kunt installeren

Video-tutorial Kernel Security Check Mislukt in Windows 10

Hebben deze oplossingen geholpen bij het oplossen van een storing in de kernelbeveiligingscontrole op Windows 10? laat het ons weten in de reactie hieronder.

Lees ook:

0 Shares:
You May Also Like