Opgelost: kan uw camerafout 0xa00f4244 niet vinden op Windows 10

Fout krijgen 0xA00F4244 We kunnen uw camera niet vinden terwijl open, de webcam of camera inschakelen op Windows 10? Dit wordt meestal veroorzaakt doordat antivirussoftware de webcam- of camera-app blokkeert, of het geïnstalleerde stuurprogramma voor beeldapparaten is beschadigd en niet compatibel met de huidige Windows-versie. Welke resultaten camerafoutcode 0xa00f4244(0xc00dabe0). De volledige foutmelding ziet er als volgt uit:

0xa00f4244 geen camera bevestigd windows 10

Windows-gebruikers melden vooral na recente windows 10 versie 2004 terwijl de webcamera of camera-app wordt geopend, kan deze niet worden geopend met een foutmelding zoals zorg ervoor dat deze correct is geïnstalleerd, enz. Zoals besproken is een beschadigd, incompatibele stuurprogramma voor beeldapparaten de belangrijkste reden achter dit probleem. Sommige anderen zijn zo’n antivirusblokkering, het externe webcamapparaat is niet goed aangesloten, de Camera-app is uitgeschakeld, enz.

Antivirus en firewall uitschakelen

Begin met de basis eerst Schakel Antivirus, Firewall of een derde partij uit om ervoor te zorgen dat beveiligingssoftware het probleem niet veroorzaakt.

Klik gewoon met de rechtermuisknop op het pictogram van het antivirusprogramma in het systeemvak en selecteer Uitschakelen.

Om Firewall uit te schakelen, opent u het configuratiescherm

Klik op Systeem en beveiliging en vervolgens op Windows FirewallKlik hier in het linkerdeelvenster op Windows Firewall in- of uitschakelenSelecteer Schakel Windows Firewall uit en start uw pc opnieuw op.

Ook als u bent aangesloten op een externe USB-webcam, probeer deze dan op de verschillende USB-poorten aan te sluiten.

Voer de probleemoplosser voor hardware en apparaten uit via Configuratiescherm > Problemen oplossen > Alles weergeven om ingebouwde probleemoplossers te vinden. Om te controleren op het defecte hardwareapparaat.

Zorg ervoor dat Windows de laatste updates heeft geïnstalleerd. U kunt ze controleren via instellingen -> Update en beveiliging -> Windows-update -> controleren op updates.

Zorg ervoor dat de camera is ingeschakeld

Als u om welke reden dan ook eerder Windows Apps/Achtergrond draaiende apps hebt uitgeschakeld, wat ook kan veroorzaken: camerafoutcode 0xa00f4244(0xc00dabe0). We raden aan om te controleren of de camera-app is ingeschakeld.

Om deze instelling te openen, drukt u op de Windows + I-toets en klikt u vervolgens op privacy.Selecteer in het menu aan de linkerkant Camera.Hier Zorg ervoor dat de schakelaar onder de camera met de tekst “Laat apps mijn camerahardware gebruiken” is ingeschakeld.Sluit Instellingen en start uw pc opnieuw op om de wijzigingen op te slaan.

Terugdraaien webcamstuurprogramma

Als u merkt dat het probleem is begonnen na de recente stuurprogramma-update. Of nadat u onlangs het stuurprogramma van de camera-app hebt bijgewerkt? Dan is het geïnstalleerde stuurprogramma mogelijk niet compatibel met de huidige Windows-versie. Daarom kunt u de optie Roll back driver uitvoeren om terug te keren naar de vorige driverversie waar de camera perfect werkt.

Om de optie stuurprogramma terugdraaien uit te voeren Open Apparaatbeheer door op Windows + R te drukken, typ devmgmt.msc, en druk op enter.Hier in apparaatbeheer Vouw Beeldapparaten of Geluids-, video- en gamecontrollers of Camera’s uit en zoek uw webcam eronder. Klik met de rechtermuisknop op uw webcam en selecteer Eigenschappen. Volgende Schakel over naar het tabblad Driver en als de RollBack Driver optie is beschikbaar klik erop.Selecteer Ja om door te gaan met het terugdraaien en uw pc opnieuw op te starten zodra het proces is voltooid. Controleer daarna en open de Camera-app, hoop dat deze keer zonder fouten start. Opmerking De optie Driver rollback is alleen beschikbaar als u onlangs uw stuurprogramma hebt geüpgraded.

Installeer webcamstuurprogramma opnieuw

Zoals besproken is een beschadigd incompatibel stuurprogramma de belangrijkste reden achter dit probleem. Dus als de optie Rollback-stuurprogramma het probleem niet oplost of als het Rollback-stuurprogramma niet voor u beschikbaar is. Probeer vervolgens bij te werken, installeer het stuurprogramma van het webcam/camera-apparaat opnieuw door de stappen te volgen.

Om dit te doen Druk op Windows-toets + R dan devmgmt.msc en druk op Enter.On Apparaatbeheer Uitvouwen Camera’sklik met de rechtermuisknop op uw webcam en selecteer de Apparaat verwijderen.En Start Windows opnieuw om stuurprogrammabestanden volledig te verwijderen.

Nu bij de volgende start weer open apparaatbeheer klik op Actie selecteer “Scan op hardwarewijzigingen.Hiermee wordt het stuurprogramma van de camera-app gevonden en geïnstalleerd.

Of u kunt de website van de fabrikant van het apparaat (webcamfabrikant of laptopfabrikant) bezoeken en de nieuwste beschikbare driver voor webcam downloaden. Dubbelklik vervolgens op setup.exe en volg de instructies op het scherm om de driver te installeren.

Reset Camera-app naar de standaardinstellingen

Probeer ook de Webcam-app terug te zetten naar de standaardinstellingen, wat kan worden opgelost als het probleem is ontstaan ​​​​door een verkeerde configuratie in de camera-app. De Camera-app resetten

Druk op de Windows + I-sneltoets om Instellingen te openen, klik op Apps en selecteer vervolgens in het menu aan de linkerkant Apps & functies.Zoeken de Camera-app in de lijst, klik erop en selecteer Geavanceerde opties. Klik nu op Resetten om de camera-app terug te zetten naar de standaardinstellingen. Start uw pc opnieuw op om de wijzigingen op te slaan en open de camera-app opnieuw. Ik hoop dat u deze keer geen foutmelding hebt gekregen, omdat Windows de camerafout niet kan vinden of starten.

Tweak Windows-register

Als alle bovenstaande oplossingen niet worden opgelost, kunnen we de camerafout niet vinden 0xA00F4244. Pas vervolgens het Windows-register aan om het probleem op te lossen. We raden aan om een ​​back-up van de registerdatabase te maken voordat u het Windows-register wijzigt (tweakt).

Druk nu op Windows-toets + R-type Regedit en druk op Enter om de Register-editor te openen. Navigeer vervolgens naar de volgende registersleutel:

HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows Media Foundation\Platform

Hier Klik met de rechtermuisknop op Platform selecteer dan Nieuw > DWORD (32-bits) waarde.En noem deze nieuwe DWORD als EnableFrameServerMode.

Dubbelklik op EnableFrameServerMode en verander de waarde in 0. Klik op OK en sluit de register-editor, Start Windows opnieuw om de wijzigingen door te voeren.

Open nu bij de volgende start de camera-app en vink aan dat het deze keer normaal start zonder fouten zoals Windows kan de camerafout 0xA00F4244 niet vinden.

Dat is de hoop om deze oplossingen met succes toe te passen Fix Windows kan de camerafout niet vinden of starten. Heb je nog steeds een vraag, suggestie of heb je problemen terwijl je deze oplossingen toepast, voel je vrij om te bespreken in de opmerkingen hieronder.

Lees ook

0 Shares:
You May Also Like