Opgelost: kan geen apps of games downloaden van Microsoft Store Windows 10

Microsoft Store is de officiële marktplaats voor het downloaden en installeren van apps en games op Windows 10. Maar soms kunt u apps en games misschien niet downloaden van de Microsoft Store, en kunt u de verlaten Store-apps niet bijwerken op Windows 10. Een aantal gebruikers meldt soortgelijke problemen Microsoft Store zal niets downloaden of krijg een foutmelding” Er is een onverwachte fout opgetreden…”

Er zijn veel factoren die dit probleem kunnen veroorzaken, een onjuiste systeemconfiguratie, de cachedatabase van de winkel beschadigd, beveiligingssoftware die de verbinding blokkeert en meer. Wat de reden ook is, hier hebben we verschillende oplossingen vermeld om het probleem op te lossen.

Kan geen apps installeren vanuit de Microsoft Store

Voordat u andere oplossingen toepast, raden we aan om uw pc opnieuw op te starten waarmee het probleem wordt opgelost als een tijdelijke storing het probleem veroorzaakt. Controleer en zorg ervoor dat u een stabiele internetverbinding hebt om apps, games of app-updates van de Microsoft-server te downloaden. Schakel beveiligingssoftware uit en verbreek de verbinding met VPN (indien geconfigureerd) om te omzeilen als geoblokkering het probleem veroorzaakt. Als u een fout krijgt tijdens het downloaden of installeren van een toepassing, logt u uit bij de Microsoft Store en logt u vervolgens opnieuw in met uw Microsoft-account.

Controleer de instellingen voor datum en tijd

Als basisprobleemoplossing Zorg ervoor dat de datum en tijd van uw Windows correct zijn. Soms wordt de Microsoft Store niet bijgewerkt als uw tijd- en datuminstellingen onjuist zijn. Om er zeker van te zijn dat ze gelijk hebben,

Klik op de tijd en datum in de rechterbovenhoek van de taakbalk. Selecteer in het paneel dat verschijnt, waarmee de app Instellingen wordt geopend. Controleer bovenaan of de tijd correct is. Tijd automatisch instellen en Tijdzone automatisch instellen zijn ingeschakeld.

Vensters wissen Cache opslaan

De Microsoft Store-app houdt de cache bij voor snellere prestaties. Maar soms kan een opgeblazen cache van uw Windows Store-apps ertoe leiden dat deze niet werkt. Het wissen van de cache van de Store kan veel Windows-problemen oplossen, problemen met het installeren of bijwerken van apps, de Store-app niet openen, de Windows 10 Store werkt niet of verschillende foutcodes tijdens het installeren van apps.

Dit is een zeer gemakkelijke taak om de winkelcache te wissen, druk op Windows-toets + R om Uitvoeren te openen, voer vervolgens in wsreset.exe en klik op OK. Er wordt een leeg opdrachtpromptvenster geopend, maar u kunt er zeker van zijn dat het cachegeheugen wordt gewist. Na ongeveer tien seconden wordt het venster gesloten en wordt de Store automatisch geopend.

Installeer de nieuwste Windows-updates

Microsoft brengt regelmatig beveiligingsupdates uit met verschillende bugfixes en verbeteringen. En het installeren van de nieuwste Windows-updates is een goede oplossing om Windows te beveiligen en foutloos te maken.

Druk op Windows + I om de app Instellingen te openen, klik op Bijwerken en beveiliging dan Windows-update, druk op de knop Controleren op updates om downloadupdates van de Microsoft-server toe te staan. Als u klaar bent, moet u Windows opnieuw opstarten om ze toe te passen

DNS-adres wijzigen

Als u geen apps in de Microsoft Store kunt downloaden of bijwerken, kunt u waarschijnlijk overschakelen naar een openbaar DNS-adres. Vooral als u een Microsoft Store-verbindingsfout krijgt of als er een onverwachte fout is opgetreden, enz.

Druk op de sneltoets Windows + R, typ ncpa.cpl en klik op ok. Dit opent het venster met netwerkverbindingen. Klik met de rechtermuisknop op uw actieve netwerkverbinding, klik op Eigenschappen. Scroll in het nieuwe venster naar beneden en dubbelklik op “Internet Protocol versie 4 (TCP/IPv4)”,Selecteer keuzerondje. Gebruik het volgende DNS-serveradres en stel de voorkeurs-DNS-server 8.8.8.8, Alternatieve DNS-server 8.8.4.4 in. Vink bij het afsluiten de instellingen aan en klik op OK toepassen.

Controleer uw proxy-instellingen

Moge hun proxyverbinding voorkomen dat apps van de Microsoft-server worden gedownload. Laten we de proxy voor uw netwerk wissen.

Zoek en selecteer internetopties, Ga naar het tabblad Verbindingen en klik vervolgens op LAN-instellingen. Schakel hier een proxyserver voor uw LAN uit en zorg ervoor dat de optie Instellingen automatisch detecteren is aangevinkt. Klik op toepassen en ok om wijzigingen op te slaan.

Voer de probleemoplosser voor Windows Store-apps uit

Voer de ingebouwde probleemoplosser voor de Store-app uit die automatisch problemen diagnosticeert en oplost die ertoe kunnen leiden dat Microsoft Store-apps niet van de Microsoft-server worden gedownload.

Klik met de rechtermuisknop op het startmenu van Windows 10 selecteer instellingen, klik op Bijwerken en beveiliging en los problemen op, Scroll naar beneden en zoek Windows Store, klik erop, klik nu op de optie Probleemoplosser uitvoeren om het diagnoseproces te starten. Er wordt een venster geopend waarin problemen worden gedetecteerd. Als er problemen worden gedetecteerd, zal de probleemoplosser proberen deze op te lossen. Nadat het diagnoseproces is voltooid, start u uw pc opnieuw op en controleert u of het probleem is opgelost.

De Microsoft app store resetten

Heb je nog steeds hulp nodig, laten we de Microsoft Store-app resetten die de cache en gegevens wist, waardoor ze in wezen als nieuw worden. Het is iets geavanceerder dan de optie “WS Reset”, omdat hiermee al uw voorkeuren, inloggegevens, instellingen, enzovoort worden gewist. (Maak je geen zorgen, je behoudt de app die je hebt geïnstalleerd vanuit de Microsoft Store.

Klik met de rechtermuisknop op het startmenu selecteer apps en functies, zoek en selecteer Windows Store in uw lijst met apps en functies. Klik vervolgens op de link geavanceerde opties

Er wordt een nieuw venster geopend met de optie om de Microsoft Store opnieuw in te stellen, klik erop. U ontvangt een waarschuwing dat u gegevens over deze app kwijtraakt. Klik nogmaals op “Reset” en u bent klaar. Start uw pc opnieuw op, open de Microsoft Store en probeer een app of game te downloaden.

Registreer Microsoft Store opnieuw

Een andere manier om de Microsoft Store opnieuw in te stellen, is om deze opnieuw op uw pc te laten registreren.

Klik met de rechtermuisknop op het startmenu en selecteer powershell (admin)

Kopieer nu de hieronder gegeven opdracht voor braak en plak deze in de power shell en druk vervolgens op de enter-toets om de opdracht uit te voeren.

& https://windows101tricks.com/https://windows101tricks.com/https://windows101tricks.com/https://windows101tricks.com/https://windows101tricks.com/https://windows101tricks.com/https ://windows101tricks.com/https://windows101tricks.com/https://windows101tricks.com/https://windows101tricks.com/https://windows101tricks.com/https://windows101tricks.com/https:/ /windows101tricks.com/https://windows101tricks.com/https://windows101tricks.com/https://windows101tricks.com/https://windows101tricks.com/https://windows101tricks.com/https://windows101tricks .com/https://windows101tricks.com/{$manifest = (Get-AppxPackage Microsoft.WindowsStore).InstallLocation + ‘\AppxManifest.xml’; Add-AppxPackage -DisableDevelopmentMode -Register $manifest}

Sluit daarna PowerShell en start de Windows-computer opnieuw op en controleer of uw probleem hopelijk is opgelost.

Tweak het register om verbindingsfouten op te lossen

Als u een verbindingsfout krijgt tijdens het starten van de winkel, het downloaden van een app of het bijwerken van een app, dan kunt u enkele registerbestanden aanpassen om hiervan af te komen.

Druk op de Windows-toets + R-sneltoets Input Regedit en klik op OK. Hiermee wordt de Windows Register-editor geopend. Gebruik nu de mappen aan de linkerkant en navigeer naar het volgende mappad:

HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\WindowsNT\CurrentVersion\NetworkList\Profiles

Klik met de rechtermuisknop op Profielenselecteer Rechten, dan klikken Geavanceerd.Vink aan Vervang alle machtigingsvermeldingen voor onderliggende objecten door overneembare machtigingsvermeldingen van dit object en klik op OK. Start nu uw systeem opnieuw op en controleer of uw probleem wordt opgelost.

Hebben deze oplossingen geholpen bij het oplossen van het niet installeren van apps uit de Microsoft Store op Windows 10? Laat het ons weten in de reacties hieronder.

Lees ook:

0 Shares:
You May Also Like