Opgelost: kan de schermresolutie niet aanpassen in Windows 10

De update van Windows 10 oktober 2020 wordt geleverd met een aantal nieuwe functies en verbeteringen, maar gebruikers melden ook dat de nieuwste update verschillende bugs met zich meebrengt, zoals na installatie van Windows 10 versie 20H2 Chrome-crashes, Zwart scherm, locatie niet beschikbaar enz. En sommige andere gebruikers vermelden kan schermresolutie niet aanpassen in Windows 10. Het scherm loopt vast bij een bepaalde basisresolutie en de instelling voor de schermresolutie is grijs en kan niet worden gewijzigd.

Zoals gebruikers melden op het Microsoft-forum, Reddit “Windows 10 laat me de resolutie niet wijzigen” voordat u Windows 10 versie 20H2 installeert. Omdat het goed werkt, is er geen probleem met de resolutie van het bureaublad. Maar nu ziet het er wazig uit en ik kan schermresolutievenster niet wijzigen 10 Laptop. Heb zelfs geprobeerd de schermresolutie te wijzigen via de Windows-instellingen, maar deze is grijs weergegeven en kan de instelling niet wijzigen

Windows 10 laat me de schermresolutie niet aanpassen

Er zijn verschillende redenen die het probleem veroorzaken, maar de meest voorkomende oorzaak hiervan is: incompatibele of verouderde Windows-stuurprogramma’s. Vooral het beeldschermstuurprogramma (kan relevant zijn voor de grafische kaart). Het huidige beeldschermstuurprogramma is beschadigd tijdens het upgradeproces van Windows of het is niet compatibel met de huidige Windows 10-versie. Wat de reden ook is, hier zijn enkele oplossingen die u kunt toepassen om dit op te lossen: “kan schermresolutie windows 10 niet wijzigen”.

Allereerst herstart windows in schone opstartstatus, waar Windows start zonder add-ons van derden. Druk vervolgens op Windows + I om Instellingen te openen, Systeem selecteren en kies vervolgens het tabblad Weergave. Of u kunt gewoon met de rechtermuisknop op Desktop klikken en Display-instellingen selecteren. Hier kunt u de grootte van tekst, apps en andere items aanpassen door de schuifbalk te schuiven. Verander ook de Oriëntatie en Pas het helderheidsniveau aan. Dit is een zeer nuttige oplossing als een app of thema van derden het probleem veroorzaakt “kan schermresolutie niet aanpassen in Windows 10″.

Beeldschermstuurprogramma’s bijwerken

Aangezien het probleem te maken moet hebben met het beeldschermstuurprogramma, raden we aan om het beeldschermstuurprogramma ( Graphics ) bij te werken of opnieuw te installeren door de onderstaande stappen te volgen.

    Druk op windows + R om Uitvoeren te openen > typ “devmgmt.msc” > Enter om Apparaatbeheer te openen. Vouw Beeldschermadapters uit > klik met de rechtermuisknop op de Intel HD Graphics > Selecteer Stuurprogrammasoftware bijwerken.

Opmerking: voor u is het beeldschermstuurprogramma misschien AMD, Intel, NVIDIA of Basic Display-stuurprogramma.

Klik op Automatisch zoeken naar bijgewerkte stuurprogrammasoftware en volg de instructies op het scherm en laat Windows het nieuwste beeldschermstuurprogramma voor u downloaden en installeren.

U kunt ook de tweede optie “Bladeren op mijn computer naar stuurprogramma’s” selecteren. Kies optie Laat mij kiezen uit een lijst. Selecteer het compatibele stuurprogramma > Volgende Hiermee wordt het compatibele beeldschermstuurprogramma automatisch voor u geïnstalleerd. Start daarna Windows opnieuw op en controleer of u dit kunt schermresolutie wijzigen venster 10 Laptopje?

Grafisch stuurprogramma installeren in compatibiliteitsmodus

Als de update van het beeldschermstuurprogramma het probleem niet heeft opgelost, hoeft u zich geen zorgen te maken over de website van de fabrikant van de grafische kaart. Ik gebruik bijvoorbeeld de NVIDIA grafische kaart op mijn systeem, dan moet je de NVIDIA-webpagina bezoeken en het nieuwste beschikbare stuurprogramma downloaden.

Klik nu met de rechtermuisknop op het installatiebestand van het grafische kaartstuurprogramma > Eigenschappen. Ga naar Compatibiliteit > Dit programma uitvoeren in compatibiliteitsmodus voor. Selecteer Windows 7 of Windows 8 zoals hieronder afgebeeld. Toepassen > Oké.

Nogmaals Klik met de rechtermuisknop op het installatiebestand > Als administrator uitvoeren. Volg de instructies op het scherm om het grafische stuurprogramma te installeren en daarna de pc opnieuw op te starten. Bij de volgende login Open Instellingen > Systeem. Klik op de geavanceerde weergave-instellingen. Klik op de aanbevolen waarde.

Hebben deze oplossingen geholpen bij het oplossen van “kan de schermresolutie niet aanpassen in Windows 10″? Laat het ons weten in reacties hieronder.

Lees ook

0 Shares:
You May Also Like