Opgelost: “Geen internet, beveiligd” Wi-Fi-probleem in Windows 10

Soms lukt het niet om verbinding te maken met internet, kort na de update en ziet u een foutmelding – Geen internet, beveiligd knipperend op je scherm. Mogelijk merkt u dat de wifi-verbinding correct is, maar de browser kan geen webpagina’s laden. Een aantal gebruikers meldt dit probleem Windows 10 laptop WiFi is verbonden op het moment dat dit gebeurt, zou altijd worden weergegeven “geen internet beveiligd” om aan te geven dat er geen internettoegang beschikbaar was. Een reconnect hielp soms, maar niet altijd.

In de meest voorkomende gevallen kan deze fout het gevolg zijn van een ongeldige IP-configuratie. Of misschien is er iets veranderd in de netwerkconfiguratie-instellingen. Hier enkele toepasselijke oplossingen die u kunt toepassen om dit op te lossen Geen internet beveiligd fout op Windows 10, 8.1 en 7.

Geen internet Windows 10

Er zijn veel manieren om dit probleem op te lossen, maar herstart netwerkapparaten, inclusief uw laptop. Het is een goed idee om het probleem op te lossen als een tijdelijke storing het probleem veroorzaakt.

We raden ook aan om uw smartphone met hetzelfde wifi-netwerk te verbinden om te controleren of uw internetverbinding correct werkt. Als de internetverbinding werkt, volgt u onderstaande stappen om problemen met uw systeem op te lossen. Maar als internet ook niet werkt op een ander apparaat, neem dan gewoon contact op met ISP voor ondersteuning.

Soms jouw beveiligingssoftware kan de internetverbinding blokkeren. Als u het dus uitschakelt, kan de wifi-fout voor u worden opgelost. Probeer ook VPN uit te schakelen (indien geconfigureerd op uw apparaat).

Opnieuw verbinding maken met wifi-netwerk

Laten we vergeet de huidige verbinding en maak opnieuw verbinding met het wifi-netwerk volgens de onderstaande stappen.

Klik met de rechtermuisknop op de wifi-verbinding (in het systeemvak) en klik op “Vergeten”. Maak opnieuw verbinding met de juiste referenties, controleer of de wifi-verbinding is aangesloten en de internetverbinding correct werkt.

Controleer ook de WLAN auto configuratie instellingen services-status, en start de service als deze is gestopt.

Open de Windows Services-console met services.msc Scroll naar beneden en zoek naar Service met de naam DHCP, DNS-client, TCP/IP NetBIOS Helper-service, SSDP Discovery, UPnP Device Host en start ze. Als je niet weet hoe je met de diensten moet beginnen, dan is dit iets voor jou:

Selecteer een service en dubbelklik erop. selecteer automatisch naast Opstarttype.Klik op Toepassen en druk ten slotte op de knop Start om de service uit te voeren.

Voer de probleemoplosser voor netwerken uit

Windows 10 heeft een ingebouwde tool voor probleemoplossing die diagnose stelt en u in staat stelt de problemen die u ondervindt met uw netwerk te detecteren. Voer de probleemoplosser uit en laat Windows het probleem zelf detecteren en oplossen.

Druk op de sneltoets Windows + x en selecteer instellingen Klik op Bijwerken en beveiliging en vervolgens op Problemen oplossen. Zoek hier aan de rechterkant internetverbindingen op klik erop. Klik nu op de probleemoplosser uitvoeren om het diagnoseproces te starten. Zoek vervolgens de netwerkadapter en voer de probleemoplosser uit die het probleem detecteert en oplost met compatibiliteit van netwerkadapterstuurprogramma’s en meer. Nadat het diagnoseproces is voltooid, start u uw pc opnieuw op en controleert u of dit het probleem helpt oplossen.

Reset TCP/IP-configuratie

Open de opdrachtprompt met beheerdersrechten en voer de volgende opdracht één voor één uit.

netsh winsock resetnetsh int ip resetipconfig /releaseipconfig /renewipconfig /flushdns

Typ nu Exit om de opdrachtprompt te sluiten en start Windows opnieuw op, controleer of internet is begonnen te werken.

DNS-adres handmatig configureren

Druk op Windows + R, typ ncpa.cpl en ok om het venster netwerkverbindingen te openen. Klik met de rechtermuisknop op Actieve netwerkadapter (Ethernet/WiFi) selecteer eigenschappen. Dubbelklik op Internet protocol versie 4 (TCP/IPv4) om de eigenschappen ervan te krijgen. Selecteer hier het keuzerondje Automatisch een IP-adres verkrijgen en in het gedeelte DNS-adres Selecteer keuzerondje Gebruik de volgende DNS-serveradressen. Stel voorkeurs-DNS-server 8.8.8.8 en Alternatieve DNS-server 8.8.4.4 in. Vink het vakje aan bij instellingen valideren bij afsluiten en ok om wijzigingen op te slaan. Start nu Windows opnieuw en controleer de internetverbinding terug naar de normale werkende staat.

Stuurprogramma voor netwerkadapter bijwerken

Nogmaals, er is een kans dat een verouderd stuurprogramma kan voorkomen dat uw computer verbinding maakt met internet. Laten we het stuurprogramma van de wifi-adapter bijwerken met de nieuwste versie.

Druk op de sneltoets Windows + x en selecteer Apparaatbeheer, Netwerkadapters uitbreiden Zoek de netwerkadapter die uw computer momenteel gebruikt in het gedeelte Netwerkadapters, klik er met de rechtermuisknop op en klik op Stuurprogramma bijwerken… Klik op Automatisch zoeken naar bijgewerkte stuurprogrammasoftware en wacht tot Windows de zoekopdracht uitvoert.

Proxy-instellingen uitschakelen

Dit is een andere handige oplossing om de meeste problemen met de internetverbinding op te lossen.

Druk op Windows + R, typ inetcpl.cpl en klik op ok, hierdoor wordt het venster Internet-opties geopend. Ga nu naar het tabblad Verbindingen en klik vervolgens op LAN-instellingen. Zorg ervoor dat “Instellingen automatisch detecteren” is aangevinkt en “Gebruik een proxyserver voor LAN” is uitgeschakeld.

Netwerk resetten

Windows 10 biedt een netwerkresetfunctie die de netwerkconfiguratie terugzet naar de standaardinstellingen. En dat is waarschijnlijk erg handig als een onjuiste configuratie het probleem veroorzaakt.

Zoek naar Network Reset en selecteer het eerste resultaat. Er wordt een nieuw venster geopend waarin u wordt gewaarschuwd over wat er zal gebeuren als uw netwerk wordt geactiveerd. Klik op de knop “Resetten nu” om het netwerk te resetten en uw pc opnieuw op te starten.

IPv6 uitschakelen

Open het venster netwerkverbindingen met ncpa.cpl. Klik vervolgens met de rechtermuisknop op uw draadloze netwerk en kies ‘eigenschappen’. Schakel het internetprotocolversie 6 (TCP/IPv6) uit om het uit te schakelen. Klik OK

Eigenschappen energiebeheer wijzigen

Een andere mogelijke oorzaak van de fout “geen internet, beveiligd” kan te wijten zijn aan de instellingen voor energiebeheer.

Druk op de Windows-toets + X Selecteer apparaatbeheer netwerkadapters uitvouwen, Dubbelklik op uw draadloze netwerk en ga naar het tabblad “energiebeheer” Schakel de optie “de computer mag dit apparaat uitschakelen om energie te besparen” uit Start uw computer opnieuw op en controleer of u verbinding kunt maken met nu internetten.

Dit zijn enkele van de meest effectieve oplossingen om te repareren Geen internet, beveiligd wifi-probleem in Windows 10. En ik weet zeker dat u deze oplossingen toepast om het probleem voor u op te lossen, en uw internet begint normaal te werken. Als je denkt dat we nog andere handige procedures hebben gemist, laat het ons dan weten in de comments.

Lees ook

0 Shares:
You May Also Like