Opgelost: geen geluid voor YouTube-video’s op pc met Windows 10 (bijgewerkt in 2022)

YouTube is de populairste website om video’s te bekijken of naar duizenden beschikbare muzieknummers te luisteren. Waarschijnlijk ben je hier terwijl je dit bericht leest, wat betekent dat je geen geluid of audio hoort tijdens het afspelen van YouTube-video’s. De mogelijke redenen hiervoor Geen geluid op Youtube in Windows 10 Kunnen verschillende, zoals de luidsprekers zijn gedempt of op de laagste volume-instellingen, verouderde Adobe Flash Player en stuurprogramma’s voor audioapparaten, evenals enorme browsercaches en cookies van browser, enz.

Waarom is er geen geluid op YouTube?

Als de YouTube-video wordt afgespeeld maar je hoort geen geluid in de Chrome-browser, dan is er waarschijnlijk een probleem met je systeem of je webbrowser. Laten we eens kijken hoe we het probleem Geen geluid voor YouTube kunnen oplossen.

Laten we beginnen met het oplossen van problemen. Druk op de F5-toets om de browser opnieuw te laden. En bekijk nu de youtube-video die met geluid wordt afgespeeld.

Kijk naar de youtube-speler Als er een “X” verschijnt boven het volumepictogram op de speler? Vervolgens wordt het geluid gedempt, door op het volumepictogram te klikken en de schuifregelaar naar rechts te slepen, wordt het volume automatisch verhoogd.

Pro-tip: druk op de m toets op uw toetsenbord om de video te dempen/dempen op te heffen.

Nogmaals, als het volume van het computersysteem helemaal naar beneden is gedraaid of als u een externe luidspreker gebruikt die is uitgeschakeld of gedempt, heeft u mogelijk ook geen geluidsprobleem. Controleer het systeemgeluid,

Als je een extern surround- of luidsprekersysteem gebruikt, controleer dan de volume-instellingen van het apparaat en pas ze dienovereenkomstig aan, controleer ook de aansluiting van de luidsprekers.

Verhoog het volume in de volumemixer

Klik met de rechtermuisknop op het geluidspictogram op de taakbalk en klik op volumemixer openen. Hier in het gedeelte Toepassingen kunt u de volumeniveaus voor elk van uw apps zien. Controleer of de Chrome-browser in deze lijst verschijnt. En zorg ervoor dat u sleept de volumeschuif helemaal naar boven. Het verhoogt je volumeniveau.

Controleer uw systeemgeluiden

Laten we eens kijken of uw systeemgeluid goed werkt of niet. Om dit te doen

Klik met de rechtermuisknop op het geluidspictogram op de taakbalk en kies GeluidenHier klik op de knop Test. Als er geen geluid komt, moet u uw systeeminstellingen controleren.

Voer de probleemoplosser voor audio uit

Windows 10 wordt geleverd met een ingebouwde probleemoplosser voor audio die u kunt gebruiken om het probleem op te lossen waarmee u te maken hebt. Voer de probleemoplosser voor het afspelen van audio uit en laat Windows het probleem automatisch voor u oplossen.

Druk op Windows + X en selecteer instellingen, klik op Bijwerken en beveiliging en vervolgens problemen oplossen, klik vervolgens op de extra link naar probleemoplosser

Zoek en selecteer het afspelen van audio en klik vervolgens op de probleemoplosser uitvoeren. Wacht tot het het probleem detecteert en u helpt het op te lossen. Zodra het diagnoseproces is voltooid, start u uw pc opnieuw op en controleert u of er geen probleem meer is, Geen geluidsprobleem op YouTube.

Update het stuurprogramma van de geluidskaart

Als u geen geluidsprobleem ondervindt op een pc met Windows 10, is de kans groot dat er een oud stuurprogramma voor de geluidskaart op uw computer is geïnstalleerd. En het bijwerken van uw geluidskaartstuurprogramma kan geen geluidsprobleem op uw apparaat oplossen.

Druk op Windows-toets + X en selecteer apparaatbeheer. Dit zal alle lijst met geïnstalleerde apparaatstuurprogramma’s op uw computer weergeven, scroll naar beneden om te lokaliseren Geluids-, video- en gamecontrollers” en besteed het uit, klik met de rechtermuisknop op het stuurprogramma dat u gebruikt als uw huidige geluidssysteem en klik op ” Stuurprogramma bijwerken “. U wordt gevraagd “Hoe wilt u de stuurprogramma’s zoeken?” klik op de optie “Automatisch zoeken naar bijgewerkte stuurprogrammasoftware“. om Windows Update toe te staan, download en installeer het nieuwste audiostuurprogramma op uw apparaat. Als u klaar bent, start u uw pc opnieuw op en controleert u of het bijwerken van het geluidsstuurprogramma uw probleem heeft opgelost

Download bovendien de nieuwste audiodriver van de website van de fabrikant van het apparaat en installeer deze op uw computer.

Controleer op browserprobleem

Een andere veel voorkomende reden hiervoor geen geluid op youtube kan uw webbrowser zijn. Als uw browser niet is bijgewerkt naar de nieuwste versie, kunt u dergelijke fouten tegenkomen. Probeer uw browser bij te werken en controleer of het probleem met geen geluid is opgelost.

Nogmaals Wis alle cachebestanden en tijdelijke bestanden op Chrome en schakel de Chrome-extensie uit, dit kan helpen dit probleem op te lossen.

U kunt ook proberen die video in een andere webbrowser af te spelen om te controleren of het probleem bij uw browser ligt. Als dit het geval is, is het misschien een optie om de webbrowser opnieuw in te stellen of opnieuw te installeren.

YouTube-video afspelen op incognitovenster

Open een nieuw incognitovenster en probeer daar een YouTube-video af te spelen die helpt bepalen of een browserprobleem, zoals te veel cachebestanden, de oorzaak is van het ontbreken van geluid op YouTube.

Open de Chrome-browser, druk nu op de sneltoets Ctrl + Shift + N om het incognitovenster van Chrome te openen. U kunt ook op de drie stippen in de rechterbovenhoek klikken en het nieuwe incognitovenster openen.bezoek youtube.com en speel uw Favoriete Video.

Update Flash Player

Opnieuw Het verwijderen en opnieuw installeren van Adobe Flash Player heeft gewerkt voor veel Windows-gebruikers die hetzelfde probleem ondervonden als jij.

Hebben deze oplossingen geholpen bij het oplossen van Geen geluid voor YouTube op Windows 10? Laat het ons weten in de reacties hieronder.

Lees ook:

0 Shares:
You May Also Like