Opgelost: geen geluid in Windows 10 november 2021 Update versie 20H2

Geen Audiogeluid uit de luidspreker van uw laptop is een veelvoorkomend probleem, vooral na de recente Windows 10 november 2021-update. Verschillende gebruikers melden dat er geen geluid uit hun systeemluidspreker komt. En de meest voorkomende reden voor dit probleem is het beschadigde, incompatibele audiostuurprogramma. Enkele andere redenen, zoals Windows 10 November Update, hebben de privacy-instellingen voor je microfoon gewijzigd, zodat apps die er eerder toegang toe hadden dat niet meer deden en ervoor zorgden dat de microfoon niet werkte. Als u ook een probleem heeft met geen audiogeluid vanaf uw Windows-computer. Hier enkele oplossingen die u kunt proberen op te lossen: Problemen met audiogeluid Aan Windows 10 versie 20H2.

Audioproblemen op Windows 10 oplossen

Controleer eerst uw luidsprekers en hoofdtelefoonaansluitingen en kijk of een audiokabel los zit of op de verkeerde aansluiting is aangesloten. Controleer nu uw volumeniveaus via het audiopictogram en vergeet niet het volumeniveau van uw externe luidsprekers te controleren. luidsprekers kan de reden zijn waarom u dit leest hoe u audioproblemen kunt oplossen in het Windows 10-artikel. Vergeet niet om ze te controleren met een ander apparaat dan uw pc met Windows 10. Open Windows-services en controleer Windows-audio en AudioEndpointbuildert dienst loopt. Als dit niet het geval is, start u de service en wijzigt u het opstarttype automatisch.

Als de microfoon niet werkt na de update van Windows 10 20H2

    Open de app Instellingen (Windows + I). Ga naar – . Zorg ervoor dat de tuimelschakelaar onder aan de rechterkant is ingeschakeld.

In de onderstaande lijst kunt u de microfoontoegang voor bepaalde apps afzonderlijk regelen. Elke vermelde app heeft zijn eigen schakeloptie die u kunt in- of uitschakelen. Schakel het in voor Skype of andere apps die problemen hebben met toegang tot uw microfoon. U bent klaar.

Voer de probleemoplosser voor audio uit

Voer de ingebouwde probleemoplosser voor audio uit, die automatisch problemen detecteert en oplost die een Windows-audiogeluidsprobleem veroorzaken.

    Open de instellingen-app met behulp van de Windows + I-sneltoets, klik op Update & beveiliging en vervolgens op probleemoplossing, Klik op audio afspelen en voer de probleemoplosser uit zoals weergegeven in onderstaande afbeelding.

De probleemoplosser voor audio zoekt naar de problemen en geeft de resultaten weer zodra de zoekopdracht is voltooid. Speel een audiobestand af om op geluid te controleren. Als er een geluid is, is uw probleem opgelost. Klik anders op Aanvullende opties verkennen en ga dienovereenkomstig verder.

Audiostuurprogramma’s terugdraaien

Zoals eerder besproken, veroorzaakt het beschadigde, incompatibele audiostuurprogramma meestal geen geluidsproblemen, vooral na de recente Windows 10-upgrade. Dat ervoor zorgt dat het terugdraaien of opnieuw installeren van het audiostuurprogramma met de nieuwste versie een voordelige oplossing is.

Roll Back Driver optie

Klik met de rechtermuisknop op de Begin knop, selecteer Apparaat beheerderVouw Geluid-, video- en gamecontrollers uit, klik met de rechtermuisknop op Realtek High Definition Audio en selecteer eigenschappen. Ga hier naar het tabblad Driver en selecteer de optie Roll Back Driver.

Dit zal vragen naar de reden waarom u het stuurprogramma terugdraait, selecteer een reden en volg de instructies op het scherm om het momenteel geïnstalleerde stuurprogramma terug te draaien.

Daarna Windows opnieuw opstarten en controleren of het geluid van het geluid werkte? Als dit niet het geval is, probeert u het audiostuurprogramma opnieuw te installeren door de onderstaande stappen te volgen.

Audiostuurprogramma opnieuw installeren

Bezoek de website van de fabrikant van het apparaat en download het nieuwste beschikbare audiostuurprogramma en sla het op. (Als u een desktopgebruiker bent, gaat u gewoon naar de website van de fabrikant van het moederbord, of een laptopgebruiker gaat naar de website van HP, Dell, Acer enz. om de nieuwste beschikbare driver te downloaden.)

Open opnieuw Apparaatbeheer, Geluids-, video- en gamecontrollers uitvouwen, Klik met de rechtermuisknop op Realtek High Definition Audio en selecteer Verwijderen. Bevestig het verwijderingsbericht en start Windows opnieuw.

nutsvoorzieningen installeer de nieuwste audiodriver, die u eerder hebt gedownload van de website van de fabrikant van het apparaat. Start Windows opnieuw en controleer of Audiogeluid werkt.

Controleer standaardapparaat

Klik met de rechtermuisknop op het luidsprekerpictogram in het systeemvak en selecteer Geluiden. Ga naar het tabblad Afspelen en zorg ervoor dat uw standaardapparaat is ingesteld. Als alle vermelde apparaten zijn uitgeschakeld, schakelt u ze in en stelt u vervolgens een standaardapparaat in. Herhaal deze stappen voor het tabblad Opnemen.

B

Dit zijn enkele van de meest werkende oplossingen die u kunt proberen om Windows-audio en geluidsproblemen op Windows 10 op te lossen. Er is echter nog steeds een klein aantal gebruikers die (recentelijk geüpgraded naar Windows 10 versie 21H2) het probleem hiermee niet kunnen oplossen herstelt. Er is nog geen oplossing en de meesten repareren dit door terug te gaan naar Windows 10 versie 20H2.

Lees ook:

0 Shares:
You May Also Like