Opgelost: Functietoetsen werken niet op Windows 10 laptop

De Fn-toets (F1, F2, F3, enz.)verkorte vorm voor functietoets is ontworpen om specifieke acties op laptops uit te voeren, zoals de helderheid van het scherm, het volume van de luidspreker, WiFi Turn off/On etc. in combinatie met de toetsen in de bovenste rij van het toetsenbord (F1 – F12). Maar een aantal gebruikers meldt na installatie van Windows 10 oktober 2020 update Functietoetsen werken niet op laptop. Terwijl gebruikers het probleem melden op het Microsoft-forum, Reddit als:

Aangezien het probleem begon na een recente Windows-upgrade, veroorzaken onvergelijkbare, beschadigde stuurprogramma’s dit probleem. Hier enkele oplossingen die u kunt toepassen om te repareren “Functietoetsen werken niet op Windows 10-laptop”

Voer de probleemoplosser voor hardware uit

Druk op Win + I om het venster Instellingen te openen. Zoek naar ‘Update en beveiliging’ en open het. Selecteer ‘Problemen oplossen’ in het linkerdeelvenster en vouw ‘Hardware en apparaten’ uit. Voer de probleemoplosser uit en kijk of de toetsen werken.

De probleemoplosser moet de betrokken apparaten (in dit geval toetsenbord) en hun respectievelijke services opnieuw opstarten.

De toetsenbordstuurprogramma’s verwijderen/opnieuw installeren

    Druk op de toetsen “Windows Logo” + “X” op het toetsenbord. Klik op “Apparaatbeheer” in die lijst. Vouw Toetsenbord uit in de lijst met apparaten, klik met de rechtermuisknop op het geïnstalleerde stuurprogramma en selecteer vervolgens “Verwijderen”. Als u in het de-installatievenster een optie hebt: “De stuurprogrammasoftware voor dit apparaat verwijderen”, kunt u dat selecteren en vervolgens de beschadigde stuurprogramma’s van de computer verwijderen. Volg de instructies op het scherm om het te voltooien en start de computer vervolgens opnieuw op als daarom wordt gevraagd.

Na de herstart, en controleer Windows automatisch het toetsenbordstuurprogramma. Als dat niet het geval is, gaat u naar de website van de laptopfabrikant en zoekt u naar de nieuwste Windows 10-stuurprogramma’s die beschikbaar zijn voor het toetsenbord en installeert u deze door de instructies op de website te volgen. Start Windows opnieuw en bij de volgende login-controle werken de functietoetsen correct.

Filtertoetsen uitschakelen

Filtertoetsen is een Windows-functie die is ontworpen om herhaalde toetsaanslagen te blokkeren. Hoewel het eigenlijk vrij onwaarschijnlijk is dat deze functie de functietoetsen op je toetsenbord blokkeert, is het mogelijk. we raden aan deze functie tijdelijk uit te schakelen en te controleren of dit kan helpen.

    Ga naar Controlepaneel en open Toegankelijkheidscentrum.Scroll naar beneden en selecteer de Maak het toetsenbord gebruiksvriendelijker optie. Scroll naar beneden en zoek de Filter toetsen optie. Zorg ervoor dat de Filtertoetsen inschakelen optie is niet aangevinkt.Na het uitschakelen van deze optie, klik op Van toepassing zijn en Oke wijzigingen op te slaan.

Instellingen wijzigen op Mobiliteitscentrum

Windows Mobiliteitscentrum is standaard aanwezig op de meeste laptops. Dell systemen hebben echter een extra instelling voor de functietoetsrij, en wij kunnen de instellingen wijzigen. Volg hiervoor deze eenvoudige stappen:

1]Druk op Windows-toets + S. Ga verder met zoeken naar “Window Mobility Center”. Zoek na het openen van de applicatie naar de “Function Key Row”.

2]Klik nu op de vervolgkeuzepijl en selecteer ‘Functiesleutel’.

3]Klik op “Toepassen” om de nodige wijzigingen op te slaan en de applicatie te sluiten.

Hebben deze oplossingen geholpen bij het oplossen van “Functietoetsen werken niet op Windows 10-laptop”? laat het ons weten in de reacties hieronder

Lees ook:

0 Shares:
You May Also Like