Opgelost: functie-update naar Windows 10 versie 21H2 kan niet worden geïnstalleerd

Wanneer u de Windows 10-versie probeert te installeren, ook wel bekend als ‘Windows 10 november 2021-update’, kan de update fout 0x80080008, 0x80d02002, 0x80242006 niet installeren of loopt de downloadprocedure van de update vast. Er zijn verschillende redenen achter dit probleem, “Functie-update naar Windows 10 versie 21H2 kan niet worden geïnstalleerd ” kan te wijten zijn aan corrupte Windows Update-componenten of softwareconflicten van derden, enz. Hier is elke mogelijke oplossing om installatieproblemen van Windows 10 Functie-update 21H2 op te lossen.

Windows 10 versie 21H2 kan niet worden geïnstalleerd

Zorg er eerst voor dat je een stabiele internetverbinding hebt. Om Windows-updates van de Microsoft-server te downloaden. Voer systeemoptimalisatieprogramma’s van derden uit, zoals Ccleaner om schijfruimte op te ruimen door tijdelijke, systeemfouten, geheugendumpbestanden te verwijderen en een kapotte registerfout te herstellen. Systeem uitvoeren Het hulpprogramma Bestandscontrole om te controleren of beschadigde systeembestanden het probleem niet veroorzaken. Voer ook de opdracht DISM uit DISM.exe /Online/Cleanup-image/Restorehealth om de systeemkopie te herstellen. Verwijder Antivirus tijdelijk en verbreek de verbinding met VPN indien geconfigureerd.

Voer de probleemoplosser voor Windows Update uit

Microsoft heeft de Windows Update Troubleshooter ontwikkeld die uw systeem analyseert, met name de Windows Update-module, en problemen oplost. We raden aan Download de Windows Update-probleemoplosser van de officiële Microsoft-website. Voer de probleemoplosser voor updates uit en laat Windows het probleem zelf controleren en oplossen. Nadat het proces is voltooid, start u Windows opnieuw en probeert u de Windows-update te downloaden en te installeren.

U kunt ook de ingebouwde probleemoplosser voor Windows-updates uitvoeren door de onderstaande stappen te volgen.

Druk op Windows + I om Instellingen te openen Ga naar Update en beveiliging en vervolgens Problemen oplossen Klik op Windows update de link naar geavanceerde probleemoplosser zoek naar Windows-update en klik op Voer de probleemoplosser uit zoals weergegeven in de onderstaande afbeelding.

Dit controleert op problemen die voorkomen dat de functie-update correct wordt geïnstalleerd en probeert deze automatisch op te lossen. Wacht tot het probleemoplossingsproces is voltooid, start daarna Windows opnieuw en controleer opnieuw op Windows-update. Deze keer Succes behalen? laat het ons weten Als je nog steeds hulp nodig hebt, braak dan de volgende oplossing.

Schakel Windows Firewall uit

Druk op Windows-toets + R, typ Firewall.cpl en klik op OK. Klik op “Windows Defender Firewall in- of uitschakelen”. Selecteer in Private network Setting “Windows-firewall uitschakelen (niet aanbevolen)” Doe hetzelfde voor Public Network Setting, druk op Oke.

Opmerking: Nadat het probleem is opgelost, moet u de Windows Firewall inschakelen.

Schakel alle geïnstalleerde antivirus-/malware-/adwareprogramma’s tijdelijk uit:

Soms markeren antivirus-/malware-/adware-programma’s Microsoft Windows-installatiebestanden als spam en blokkeren ze de installatie. Raadpleeg de website van uw leverancier om dit tijdelijk uit te schakelen. Zodra de installatie van de Windows-update is voltooid, kunt u deze opnieuw activeren.

Tijd-, regio- en taalinstellingen bijwerken

Normaal gesproken synchroniseert Windows uw tijd automatisch volgens de tijdzones. Als u een onjuiste tijdzone heeft, veroorzaakt dit waarschijnlijk problemen, zoals het niet installeren van Windows-updates.

Open Windows-instellingenTijd & Taal, dan datum & tijd.Controleer of uw datum en tijd correct zijn ingesteld.Zo niet, uitvinken de opties die zeggen “tijd automatisch instellen.“Hier “tijdzone automatisch instellen.”Dan klikken “Wijziging“onder Wijzig datum en tijd. Stel uw tijd dienovereenkomstig in en selecteer ook de juiste tijdzone. Schakel ook “Tijd automatisch synchroniseren” uit. Probeer opnieuw vanuit Regio en taal Engels, Verenigd Koninkrijk / VS te gebruiken.

Voer een schone start uit

Als deze methoden nog steeds niet helpen, raden we u aan om schoon op te starten om de invloed van de software van derden te elimineren en het opnieuw te controleren.

Windows-updatecomponenten resetten

Als alle bovenstaande methoden niet konden worden opgelost, is het waarschijnlijk een goede oplossing om de Windows-updatecomponenten opnieuw in te stellen. Die de Windows-update en de bijbehorende services opnieuw opstarten en oude updatebestanden wissen. Dus forceer de volgende keer Windows Update om nieuwe bestanden van de Microsoft-server te downloaden.

Open de opdrachtprompt als beheerder en voer de opdracht één voor één uit.

netto stop wuauserv net stop cryptSvc netto stopbits net stop msiserver

De bovenstaande opdrachten stoppen de Windows-update en de bijbehorende services.

Ren C:\Windows\SoftwareDistribution SoftwareDistribution.old Ren C:\Windows\System32\catroot2 Catroot2.old

Deze twee opdrachten hernoemen de map SoftwareDistribution, waar Windows Update updatebestanden opslaat. Door deze map te hernoemen, maakt Windows-update een nieuwe en downloadt u nieuwe updatebestanden van de Microsoft-server.

netto start wuauserv net start cryptSvc netto startbits net start msiserver

De bovenstaande opdrachten herstarten de services die we eerder hebben gestopt.

Sluit de opdrachtprompt en Herstarten jouw computer.

Open nu de Windows-instellingen-app, klik op Update en beveiliging dan Windows-update, druk op de knop Controleren op update en controleer of Windows 10 versie 21H2 beschikbaar is om te downloaden,

Windows 10 update-assistent gebruiken

Als alle bovenstaande methoden niet zijn opgelost, download dan de “Windows Update Assistant” van de Microsoft-website. Voer de upgrade-assistent uit, klik op de knop Nu bijwerken en volg de aanwijzingen op het scherm om de update te installeren of handmatig te upgraden naar Windows 10 21H2.

Lees ook:

0 Shares:
You May Also Like