Opgelost: Functie-update naar Windows 10 versie 21H2 Fout 0x800f081e

Windows downloaden Updatefout 0x800f081e tijdens het controleren op Windows 10 21H2-update? De fout 0x800F081E is CBS_E_NOT_APPLICABLE wat betekent dat de update niet op het huidige systeem kan worden geïnstalleerd. Of updatepakket van Windows 10 kan niet worden verwerkt. Dit gebeurt wanneer een vereiste ontbreekt of de geïnstalleerde bestanden een hogere bestandsversie hebben. Ook een intermitterende download vanwege een onstabiele internetverbinding.

Windows Update-fout 0x800f081e

Zorg er allereerst voor dat u een stabiele internetverbinding hebt. Om de updatebestanden van Microsoft Server te downloaden. Verwijder het antivirusprogramma of een ander beveiligingsprogramma volledig van uw systeem. Verwijder indien mogelijk ook alle onnodige toepassingen van derden, die de oorzaak kunnen zijn conflict tijdens de installatie van de Windows-update. Open Instellingen -> Tijd en taal -> Selecteer Regio en taal uit de opties aan de linkerkant. Controleer hier of uw land/regio correct is in de vervolgkeuzelijst.

Voer de probleemoplosser voor Windows Update uit

Voer de ingebouwde probleemoplosser voor Windows-updates uit om de problemen te detecteren en op te lossen die de installatie van Windows-updates verhinderen.

Druk op Windows + I om de app Instellingen te openen Ga naar Update en beveiliging en vervolgens Problemen oplossen, selecteer vervolgens Windows-update en Voer de probleemoplosser voor Windows-update uit,

Dit zal proberen vast te stellen of er problemen zijn die voorkomen dat uw computer Windows Updates downloadt en installeert. Nadat het proces is voltooid, start u Windows opnieuw en opnieuw handmatig Controleren op updates.

Windows-updatecomponenten resetten

Als het uitvoeren van de probleemoplosser voor Windows-updates het probleem niet heeft opgelost, laten we de Windows Update-componenten opnieuw instellen en een nieuwe opslagmap maken voor Windows Update-bestanden. Open hiervoor eerst de opdrachtprompt als beheerder. Voer vervolgens de volgende opdrachten afzonderlijk uit:

    netto stop wuauervnetto stopbitsnet stop cryptsvcc: \ windows \ SoftwareDistribution c: \ windows \ SoftwareDistribution.OLDnet start cryptsvcnetto startbitsnet start wauserv

Deze methode stopt eerst de Windows Update-service en de bijbehorende services. En hernoemt dan de SoftwareDistribution.map en start de services opnieuw. De Windows Update-pakketten worden dan gedownload naar een nieuwe map en de fout 0x800f081e moet worden vastgesteld.

Windows Media Player uitschakelen

Een paar gebruikers hadden gemeld dat Windows Media Player uitschakelen van Windows-functies hen helpt bij het oplossen van Windows-updatefout 0x800f081e. Om dit te doen

Druk op Windows + R, typ optionalfeatures.exe en ok Dit zal Windows-functies openenHier onder Vensters, functies in- of uitschakelen sectie “Windows Media Player uitschakelen”

Klik op Ja wanneer u het volgende bericht ziet:

Klik op OK om het dialoogvenster toe te passen en te sluiten en start de vensters opnieuw om de wijzigingen door te voeren.

Installeer nu de Windows 10 november 2021-update Ik weet zeker dat je deze keer geen fouten hebt gemaakt. En nadat de installatie is voltooid, opent u het dialoogvenster Optionele functies opnieuw en schakelt u Windows Media Player opnieuw in.

Als alle bovenstaande oplossingen het probleem niet kunnen oplossen, gebruikt u gewoon de officiële tool voor het maken van media of de Windows 10-update-assistent om upgrade windows 10 versie 21H2 zonder enige fout.

Lees ook:

0 Shares:
You May Also Like