Opgelost: Fout 1719, Windows Installer-service kon niet worden geopend Windows 10

Krijgt u een foutmelding, de of Windows Installer-service werkt niet tijdens het installeren van een programma in Windows 10, 8.1, 7? Vanwege deze fout kunt u geen toepassingen installeren, op zoek naar oplossingen om dit probleem op te lossen. Hier hebben we enkele werkende oplossingen om deze fout op te lossen.

Wat is Windows Installer?

Windows-installatieservices een basisvereiste service waarvoor een Windows-computer nodig is om een ​​nieuwe softwaretoepassing te installeren of te verwijderen. Alle software die voor Windows is gemaakt, maakt gebruik van deze service terwijl ze in kaart worden gebracht. Dus als deze service niet reageert of niet beschikbaar is op het moment dat je nieuwe programma’s installeert, kun je niet doorgaan. En u wordt geconfronteerd met een fout zoals de Windows Installer-service kan niet worden geopend.

Reden Voor Windows Installer-service werkt niet

Er kon geen toegang worden verkregen tot deze Windows-installatieservice. Fout kan om verschillende redenen optreden, enkele van de meest voorkomende zijn. Misschien ontbreken de Windows Installer-bestanden op het systeem of zijn ze beschadigd. U installeert of verwijdert een programma dat gebruikmaakt van de Microsoft Installer-service voordat u het programma op uw computer probeert te installeren. Of misschien is de Windows Installer-service niet actief. Deze fout kan ook optreden als het Windows-installatieprogramma niet correct is geregistreerd.

De Windows-installatieservice kon niet worden geopend

Nadat u begrijpt wat het Windows-installatieprogramma precies doet en waarom deze fout niet kan worden geopend Windows Installer-service Fout tijdens het installeren of verwijderen van toepassingen. Volg nu de onderstaande stappen om dit probleem op te lossen.

Controleer of de Windows Installer-service actief is

Voordat u eerst stappen voor probleemoplossing uitvoert, moet u ervoor zorgen dat de Windows Installer-service correct werkt. Als de Windows Installer-service niet actief is, niet meer werkt of niet reageert, kunt u met dit probleem worden geconfronteerd. Tijdens het installeren of verwijderen van een applicatie. Volg de onderstaande stappen om de Windows Installer-service te controleren of te starten.

Druk op het bureaublad op de Windows-toets + R om het dialoogvenster Uitvoeren.Type te openen services.msc in het dialoogvenster Uitvoeren en druk vervolgens op Enter om Services te openen. Klik met de rechtermuisknop op de Windows Installer-service en klik vervolgens op Eigenschappen. Als het vak Opstarttype is ingesteld op Uitgeschakeld, wijzigt u dit in Handmatig. Klik op OK om het venster Eigenschappen te sluiten. -klik op de Windows Installer-service en klik vervolgens op Start.

Als u nu Windows opnieuw opstart en probeert te installeren of te verwijderen wat u maar wilt, kreeg u geen enkele fout te zien, zoals de Windows Installer-service niet toegankelijk was. Als u nog steeds hetzelfde probleem ondervindt, volgt u de volgende stap.

Registreer de Windows Installer-service opnieuw

Als de bovenstaande methode er niet in slaagt de Windows Installer-service te herstellen, kan de fout niet worden geopend, moet u mogelijk de Windows Installer-service opnieuw registreren via de opdrachtprompt. Volg hiervoor de onderstaande stappen:

Open eerst de opdrachtprompt als beheerder, u kunt dit doen door met de rechtermuisknop op het startmenu van Windows 10 te klikken en de opdrachtprompt (admin) te selecteren, of u kunt op het startmenu klikken, zoektype cmd, klik in de zoekresultaten met de rechtermuisknop op de opdrachtprompt en voer het uit als beheerder. Als u de 64-bits versie van Windows gebruikt, typt u de volgende opdrachten één voor één en drukt u na elke opdracht op enter om dezelfde uit te voeren.

%windir%\system32\msiexec.exe /unregister
%windir%\system32\msiexec.exe /regserver
%windir%\syswow64\msiexec.exe /unregister
%windir%\syswow64\msiexec.exe /regserver

Of als je een 32-bits Windows-versie hebt, typ dan alleen balg-commando’s en druk op de enter-toets om hetzelfde uit te voeren.

msiexec /uitschrijven
msiexec /regserver

Dat is alles. Typ nu exit om de opdrachtprompt te sluiten en start de Windows-computer opnieuw op om de aangebrachte wijzigingen door te voeren. Installeer of verwijder daarna de applicatie en controleer of het probleem is opgelost.

Voer het SFC-hulpprogramma uit

Meestal geven Windows vanwege corrupte systeembestanden een andere fout weer en is het mogelijk dat deze Windows-installatieservice niet toegankelijk is. Zorg er dus voor dat er geen corrupte systeembestanden op uw Windows-computer staan ​​door het SFC-hulpprogramma uit te voeren, dat alle beveiligde systeembestanden scant en onjuiste versies vervangt door correcte Microsoft-versies. Om dit hulpprogramma uit te voeren, opent u de opdrachtprompt als beheerder en typt u sfc /scannow en druk op de enter-toets.

Wacht tot het scanproces 100% is voltooid. Start daarna Windows opnieuw en installeer of verwijder een applicatie om te controleren of de Windows Installer-service niet toegankelijk was, probleem opgelost of niet.

Tweak op Windows-register

Als alle bovenstaande methoden er niet in slagen om de Windows Installer-service te repareren, kan de fout niet worden geopend. Vervolgens kunt u enkele geavanceerde tweaks uitvoeren in het Windows-register om dit probleem op te lossen. Laten we eens kijken hoe het te doen.

Druk eerst op Windows + R op Run Box-type regedit en druk op de enter-toets. Hiermee wordt de Windows-registereditor geopend. Ga hier vanuit het linkerdeelvenster naar de volgende sleutel. Zoek in het rechterdeelvenster naar de DWORD-sleutel met de naam WOW64. Controleer de gegevenswaarde voor het WOW64-register als deze is ingesteld op 1, klik er vervolgens met de rechtermuisknop op en selecteer wijzigen. Verander nu de waardegegevens in 0. Klik op ok om op te slaan de veranderingen.

Opmerking: als u de WOW64 DWORD niet kunt vinden, klikt u met de rechtermuisknop op de lege ruimte, selecteert u Nieuw -> DWORD 64 -> Geef het de naam WOW64. En stel de waardegegevens in op 0. Nadat u de wijzigingen hebt aangebracht, start u Windows opnieuw en controleert u of het probleem is opgelost of niet.

Dit zijn enkele best werkende oplossingen om de “windows installer-service kan niet worden geopend” fout op Windows 10, 8.1 en Windows 7 computers. Laat ons weten welke optie voor u heeft gewerkt. Als u vragen heeft over deze fout en oplossingen, kunt u deze in de opmerkingen bespreken.

0 Shares:
You May Also Like