Opgelost: Fout 0x8007007f bij gebruik van Windows 11 Installation Assistant

Microsoft heeft Windows 11 uitgebracht als een gratis upgrade voor in aanmerking komende Windows 10-apparaten, met een aantal nieuwe functies en verbeteringen. Als uw pc voldoet aan de minimale systeemvereisten voor Windows 11, ontvangt u de Windows 11-downloadpop-up onder het gedeelte Windows Update over instellingen. Wederom vergelijkbaar met Windows 10, kan het nieuwe besturingssysteem ook worden geïnstalleerd via Windows Update, Windows 11 Installation Assistant of met behulp van ISO-bestanden. Het installatieproces van Windows 11 loopt echter vast voor sommige early adopters, wat te zien is: Windows 11 foutcode 0x8007007f.

Windows 11 foutcode 0x8007007f

Onvoldoende beheerdersrechten om Windows 11 Installation Assistant uit te voeren, antivirus van derden, verouderde GPU-stuurprogramma’s, onvoldoende opslagruimte of schijfruimte of beschadigde of beschadigde systeembestanden zijn een veelvoorkomende reden die foutcode 0x8007007f kan veroorzaken tijdens het upgraden van Windows 11. Als u ook soortgelijke krijgt foutcode 0x8007007f samen met het foutbericht “Er is iets misgegaan” tijdens het upgraden met behulp van Windows 11 Installation Assistant en het voorkomt dat u Windows 11 met succes installeert. Pas de onderstaande oplossingen toe om het te repareren.

Om Windows 11 Installation Assistant-fout 0x8007007 op te lossen, probeert u eerst uw pc opnieuw op te starten en probeert u de updates opnieuw te installeren. Koppel alle externe apparaten of niet-essentiële hardwareapparaten zoals hoofdtelefoons, printers, scanners, USB-flash of externe HDD los. -Party antivirus, indien geïnstalleerd op uw computer als antivirus, staat erom bekend problemen te veroorzaken tijdens het update- of upgradeproces. Zorg ervoor dat u voldoende vrije schijfruimte (minimaal 16 GB) op de systeemschijf (meestal de C-schijf) hebt om het upgradeproces uit te voeren Zorg ervoor dat je een stabiele werkende internetverbinding hebt om Windows 11-updatebestanden van de Microsoft-server te downloaden en VPN los te koppelen als dit op je pc is geconfigureerd. Bovendien kan het verwijderen van oude of niet-essentiële software je ook helpen een installatiefout op te lossen.

Minimale vereisten voor Windows 11

Controleer eerst en zorg ervoor dat uw apparaat voldoet aan de basisvereisten voor het installeren of upgraden van Windows 11. Volgens de officiële Microsoft-vereisten vereist Windows 11 onderstaande systeemvereisten voor een succesvolle installatie.

1 gigahertz (GHz) of sneller met 2 of meer cores op een compatibele 64-bits processor 4 GB RAM 64 GB interne opslagUEFI beveiligde bootTPM versie 2.0 Grafische kaart die compatibel is met DirectX 12 of hoger met WDDM 2.0-stuurprogramma Hogere definitie (720p) scherm dat groter is dan 9” diagonaal, 8 bits per kleurkanaal

Bovendien kunt u de compatibiliteit van uw pc met Windows 11 controleren met behulp van Microsoft’s PC Health Check Tool. Download de app via de gegeven link en voer het uit als beheerder.

De app zal u vertellen of uw pc compatibel is of niet. Als dit niet het geval is, toont de app een volledige lijst met redenen waarom uw pc Windows 11 niet ondersteunt.

Voer Windows 11 Installation Assistant uit als beheerder

Het upgradeproces vereist beheerdersrechten om wijzigingen aan te brengen in Windows-systeembestanden. Verschillende gebruikers die hetzelfde probleem hadden ondervonden en het hebben opgelost door hun systemen opnieuw op te starten en vervolgens de installatie-assistent in de beheerdersmodus te laten draaien.

Sluit gewoon het Windows 11 Installation Assistant-foutscherm en start uw computer opnieuw op. Zoek de Windows 11 Installation Assistant (die u hebt gedownload van de officiële Microsoft-pagina), klik er met de rechtermuisknop op en selecteer uitvoeren als beheerder, klik op ja als gebruikersaccountbeheer vraagt ​​om toestemming En volg de instructies op het scherm om Windows 11 te upgraden

Antivirus van derden uitschakelen

Als u antivirus van derden op uw computer hebt geïnstalleerd, moet u deze uitschakelen of verwijderen voordat u Windows 11 upgradet. Het is een bekend feit dat antivirus van derden het upgradeproces verstoort en verschillende fouten kan veroorzaken.

Druk op Windows-toets + R, typ appwiz.cpl en klik op ok om programma’s en functies te openen, zoek en verwijder hier uw antivirus-app. Start nu uw computer opnieuw op, zoek de installatie-assistent van Windows 11 op, klik er met de rechtermuisknop op en selecteer uitvoeren als beheerder. Klik op Ja in het gevraagde UAC-dialoogvenster en volg instructies op het scherm.

Ruimte vrijmaken op systeempartitie

Zoals eerder besproken, kan onvoldoende opslagruimte op uw systeemstation deze fout ook veroorzaken 0x8007007 tijdens het upgraden van Windows 11. Het is belangrijk omdat de installatie-assistent de Windows 11-updatebestanden naar uw systeemstation downloadt en op dezelfde partitie installeert.

Windows 11 vereist dat je ten minste 32 GB vrije ruimte hebt. Als je weinig ruimte op je systeemschijf hebt, raden we je aan wat ruimte vrij te maken. Om wat ruimte vrij te maken op je systeemschijf, meestal C, kun je de Schijfopruimingshulpprogramma in Windows. U kunt ook gratis software zoals Comet (Managed Disk Cleanup) of Cleanmgr + gebruiken om schijfruimte op te ruimen. Verwijder bovendien dubbele bestanden en onnodige gegevens van het bureaublad, downloadmap of verplaats enkele gegevens naar een externe schijf of cloud opslag.

Update uw grafische stuurprogramma’s

Een andere reden die de fout kan tegenkomen, is het verouderde grafische stuurprogramma. Het gebruik van verouderde grafische stuurprogramma’s is nooit een goed idee en het is erg belangrijk om ervoor te zorgen dat u de nieuwste beschikbare versie gebruikt. Als uw grafische stuurprogramma verouderd is, raden we u aan deze te verwijderen via Apparaatbeheer en vervolgens de nieuwste versie voor uw grafische kaart te downloaden van de websites van de fabrikant, of dit nu NVIDIA of AMD is. Als de fout optreedt vanwege incompatibiliteit met de stuurprogramma’s, kunt u proberen deze bij te werken door de onderstaande stappen te volgen.

Druk op Windows-toets + R, typ devmgmt.msc en klik op ok,

Hiermee wordt apparaatbeheer geopend en wordt alle lijst met geïnstalleerde apparaatstuurprogramma’s weergegeven. Zoek en vouw hier de lijst met weergaveadapters uit

Klik vanaf daar met de rechtermuisknop op uw grafische stuurprogramma’s en kies in het vervolgkeuzemenu Apparaat verwijderen

Klik opnieuw op Verwijderen wanneer om bevestiging wordt gevraagd en start uw computer opnieuw op. Nadat u uw grafische stuurprogramma’s hebt verwijderd, kunt u doorgaan en de nieuwste beschikbare stuurprogramma’s voor uw GPU downloaden van de website van uw fabrikant. Installeer de stuurprogramma’s op uw computer en voer vervolgens een herstart van het systeem uit. Probeer nu opnieuw Windows 11 te upgraden met behulp van de installatie-assistent.

SFC-scan en DISM-scan uitvoeren

Soms kan dit probleem worden veroorzaakt door beschadigde of beschadigde systeembestanden. Voer in dergelijke situaties een DISM- en SFC-scan uit op uw computer om de beschadigde beschadigde systeembestanden te herstellen. SFC of systeembestanden checker is een ingebouwd hulpprogramma dat uw systeembestanden valideert en vervolgens probeert te repareren of te vervangen als er bestanden ontbreken. Evenzo is het DISM-hulpprogramma ook bekend als Deployment Image Servicing and Management om eventuele beschadigingen te herstellen.

    Open eerst de opdrachtprompt met beheerdersrechten. Voer nu de onderstaande opdracht in CMD in:

    sfc /scannow

    Wacht enige tijd totdat de SFC-scan is voltooid. Voer daarna de onderstaande DISM-scanopdracht in:

    Dism /Online /Cleanup-Image /RestoreHealth

    Nadat de scan is voltooid, start u Windows 11 Installation Assistant opnieuw en kijkt u of de fout is verholpen.

Windows 11 ISO gebruiken

Als u Windows 11 nog steeds niet kunt installeren met behulp van de installatie-assistent, kan een andere optie de installatie-assistent volledig omzeilen. download in plaats daarvan de Windows 11 Disk Image, open de ISO in Verkenner en voer setup.exe uit.

Laatste woorden:
Op dit moment is het beste advies voor het oplossen van Windows 11 Error Code 0x8007007f als volgt:

Start de Installation Assistant opnieuw met beheerdersrechten. Schakel ook Gebruikersaccountbeheer (UAC) in. Zorg ervoor dat u de nieuwste stuurprogramma’s hebt geïnstalleerd. Controleer ook of u voldoende ruimte op uw harde schijf hebt om de installatie te voltooien.
Start uw apparaat opnieuw op en probeer het opnieuw. Download Windows 11 ISO en voer het bestand setup.exe uit.

Als geen van deze stappen werkt, neem dan contact op met Microsoft-ondersteuning voor aanvullend advies.

Lees ook:

0 Shares:
You May Also Like