Opgelost: Foto’s fout Pakket kon niet worden geregistreerd op Windows 10

Verschillende Windows 10-gebruikers melden dat ze geen JPG-bestanden kunnen openen. Terwijl het probeert om het .jpeg-bestand te openen, verschijnt het foutbericht “pakket kon niet worden geregistreerd.” De fout treedt op bij elke afbeelding, terwijl weinig anderen melden dat bepaalde bestanden dit probleem alleen veroorzaken. De reden voor dit probleem kan zijn dat de installatie van de Microsoft Photos-app corrupt is, dat het systeembestand dat de applicatie ondersteunt corrupt is en meer. Als u met hetzelfde probleem te maken heeft, kunnen de volgende oplossingen u helpen deze fout op te lossen “Pakket kon niet worden geregistreerd” op Windows 10.

Pakket kon niet worden geregistreerd

Laten we eerst uw computer opnieuw opstarten en proberen de JPG-afbeeldingsbestanden te openen. Dit zou moeten oplossen als een tijdelijke storing het probleem veroorzaakt.

Klik met de rechtermuisknop op het afbeeldingsbestand (.jpg, .jpeg of .png) en selecteer bewerken, controleer of het bestand opent op mspaint zonder enige fout. Als dit niet het geval is, is er mogelijk een probleem met het afbeeldingsbestand zelf, mogelijk beschadigd of niet correct gedownload.

Installeer de nieuwste Windows-updates die waarschijnlijk de bugfix voor dit probleem bevatten.

Druk op Windows-toets + X en selecteer instellingen, klik op update en beveiliging de Windows-update Druk op de knop Controleren op updates om het downloaden en installeren van Windows-updates van de Microsoft-server toe te staan. Start uw pc opnieuw op om ze toe te passen en controleer de status van deze fout “pakket kan niet worden geregistreerd”.

Voer het hulpprogramma voor systeembestandscontrole uit

De meest voorkomende reden voor deze fout “pakket kan niet worden geregistreerd” zijn beschadigde systeembestanden. Voer het ingebouwde hulpprogramma voor het controleren van systeembestanden uit dat helpt bij het detecteren en herstellen van corrupte of ontbrekende systeembestanden met de juiste.

Typ cmd bij zoeken in het startmenu. Klik in de zoekresultaten met de rechtermuisknop op de opdrachtprompt en selecteer uitvoeren als beheerder. Typ vervolgens de opdracht sfc /scannow en druk op Enter. Dit zal het systeem scannen op beschadigde of ontbrekende bestanden. Als er een wordt gevonden, herstelt het sfc-hulpprogramma ze automatisch met de juiste. Het kan enkele minuten duren voordat het programma volledig is uitgevoerd zodra u klaar bent, start u uw pc opnieuw op en controleert u de status van de fout pakket kon niet worden geregistreerd.

Stel de Foto’s-app in als standaard

Als de app Foto’s niet als standaard is ingesteld, kan dat ertoe leiden dat het pakket niet kan worden geregistreerd terwijl afbeeldingen in Windows 10 worden geopend.

Zoek een afbeeldingsbestand, klik er met de rechtermuisknop op en selecteer Eigenschappen. Ga naar het tabblad Algemeen en klik op Wijzigen. Selecteer Foto’s in de lijst met weergegeven apps. Klik op OK en vervolgens op Toepassen en vervolgens op OK. Probeer nu een afbeeldingsbestand te openen en controleer de status van de fout.

Voer de probleemoplosser voor Windows Store-apps uit

Voer de ingebouwde probleemoplosser voor de winkel-app uit die de problemen met de foto-app automatisch voor u detecteert en oplost.

Druk op de Windows-toets + I om het venster Instellingen te openen, Navigeer naar Update en beveiliging > Problemen oplossen en klik vervolgens op de extra probleemoplosser-link, Scroll naar beneden om Windows Store-apps te zoeken, selecteer het en klik op de knop Probleemoplosser uitvoeren, dan zal dit hulpprogramma starten problemen opsporen. Als er problemen worden gevonden en verholpen, wordt u hiervan op de hoogte gesteld.

Reset de Foto’s-app

Probeer de Microsoft Photos-app terug te zetten naar de standaardinstellingen door de onderstaande stappen te volgen. Dat helpt waarschijnlijk om verschillende problemen met de foto-app op Windows 10 op te lossen.

Klik op het menu Start en selecteer Instellingen. Klik op Apps en kies vervolgens Apps & functies. Scroll naar beneden en zoek de app Foto’s in de lijst. Klik op de link Geavanceerde opties

Er wordt een nieuw venster geopend met de optie om de app Foto’s opnieuw in te stellen. Klik op reset en klik opnieuw op reset wanneer u om bevestiging vraagt. Hiermee wordt de app teruggezet naar de fabrieksinstellingen. Start uw pc opnieuw op en controleer of het probleem is opgelost.

De Foto’s-app verwijderen en opnieuw installeren

Nog steeds hulp nodig? probeer de Microsoft Photos-app opnieuw te installeren door de onderstaande stappen te volgen.

Start PowerShell als administrator. Typ de opdracht Get-AppxPackage Microsoft.Windows.Photos | Remove-AppxPackage en druk op Enter om de foto-app te verwijderen. Start uw pc opnieuw op om de app volledig van uw computer te verwijderen. Voer nu de volgende opdracht uit op PowerShell (admin) om de foto-app opnieuw te installeren. Get-AppxPackage -allusers Microsoft.Windows.Photos | Forreach https://windows101tricks.com/https://windows101tricks.com/https://windows101tricks.com/https://windows101tricks.com/https://windows101tricks.com/https://windows101tricks.com/https ://windows101tricks.com/https://windows101tricks.com/https://windows101tricks.com/https://windows101tricks.com/https://windows101tricks.com/https://windows101tricks.com/https:/ /windows101tricks.com/https://windows101tricks.com/https://windows101tricks.com/https://windows101tricks.com/https://windows101tricks.com/https://windows101tricks.com/https://windows101tricks .com/https://windows101tricks.com/{Add-AppxPackage -DisableDevelopmentMode -Register “$($_.InstallLocation)\AppXManifest.xml”}

U kunt ook de Microsoft App Store openen om de Microsoft Photos-app op uw computer te downloaden en te installeren.

Hebben deze oplossingen geholpen bij het oplossen van het pakket kon niet worden geregistreerd Windows 10? Laat het ons weten in de reacties hieronder.

Lees ook:

0 Shares:
You May Also Like