Opgelost: Foto’s-app werkt niet meer na Windows 10 20H2-update

Werkt de foto-app niet na een recente Windows 10-update? Windows 10 Photos-app werkt niet of kan de Windows 10 Photos-app niet starten om uw JPG of PNG te bekijken, duurt het lang om de Windows 10 Photos-app te laden? Je bent niet de enige, melden een aantal gebruikers terwijl ze proberen een foto te bekijken de melding geeft “Deze app kan niet worden geladen.” Dit wordt gevolgd door een dialoogvenster met de melding “De toepassing kan niet worden gestart. Probeer de app opnieuw te installeren om het probleem op te lossen.”

Windows 10 foto-app werkt niet

Er zijn verschillende redenen waarom u problemen ondervindt met de Windows 10 Photos-app. Normaal gesproken is het voldoende om uw bibliotheken terug te zetten naar de standaardinstellingen.

Open Verkenner met de sneltoets Windows + E en klik op het tabblad Weergave. Klik op het navigatievenster en selecteer Bibliotheken weergeven. Klik in het linkerdeelvenster met de rechtermuisknop op Bibliotheken en selecteer Standaardbibliotheken herstellen. Open uw Foto’s-app nadat u de stappen hebt gevolgd opnieuw en je zou de afbeeldingen moeten kunnen zien.

Probleemoplosser voor Store-app

Indien nog, uw Windows 10 Foto’s-app is traag om te openen en duurt lang om te laden, of als het wel of niet werkt, voert u de probleemoplosser voor de Store-app uit.

Windows-sneltoetsen gebruiken Windows + I om de te lanceren Instellingen.Ga naar de Update & beveiliging menu.Selecteer Problemen oplossen optie in het linkerdeelvenster. Scroll naar beneden en markeer de Windows Store-apps.Klik op de Rennen de probleemoplosser-knop.

Dan detecteert Windows 10 automatisch alle Windows Store-apps, inclusief de Foto’s-app, en geeft het werkbare oplossingen. U kunt de instructies op het scherm volgen om het app-probleem op te lossen.

Foto’s-app resetten

Als de bovenstaande methode niet werkt, kunt u proberen de Windows 10 Foto’s-app opnieuw in te stellen om het probleem op te lossen.

    Druk op Windows + I om te openen Instellingen.Ga naar de Apps menu.Selecteer de Apps en functies tabblad aan de linkerkant. Scroll aan de rechterkant naar beneden en markeer de Foto’s app.Klik op de Geavanceerd opties link.Klik op de Resetten knop.

Hiermee wordt de Foto’s-app teruggezet naar de standaardinstellingen. Voer een herstart uit om de wijzigingen door te voeren.

Herstel uw Foto’s-app-pakket

Klik met de rechtermuisknop op het menu Start en selecteer Opdrachtprompt (beheerder). Typ PowerShell en druk op Enter. Typ Get-AppXPackage -AllUsers | Forreach https://windows101tricks.com/https://windows101tricks.com/https://windows101tricks.com/https://windows101tricks.com/https://windows101tricks.com/https://windows101tricks.com/https ://windows101tricks.com/https://windows101tricks.com/https://windows101tricks.com/https://windows101tricks.com/https://windows101tricks.com/https://windows101tricks.com/https:/ /windows101tricks.com/https://windows101tricks.com/https://windows101tricks.com/https://windows101tricks.com/https://windows101tricks.com/https://windows101tricks.com/https://windows101tricks .com/https://windows101tricks.com/{Add-AppxPackage -DisableDevelopmentMode -Register “$($_.InstallLocation)\AppXManifest.xml”}en druk op Enter.Start uw computer opnieuw op.

Controleer na het uitvoeren van de stappen of u nog steeds problemen ondervindt met de Foto’s-app.

Installeer de Foto’s-app opnieuw

Als uw app na de reset nog steeds niet werkt, kunt u een volledige herinstallatie van Foto’s proberen. Klik met de rechtermuisknop op de Start-knop en kies PowerShell (Admin) Voer de onderstaande opdracht uit om de foto-app te verwijderenZodra u dit hebt gedaan, start u Windows PC opnieuw op. Open nu de Windows Store, zoek de app Foto’s en installeer.

Laten we een afbeelding openen en controleren of er geen probleem meer is, met de foto-app.

Systeemherstel uitvoeren

Als geen van de bovenstaande oplossingen voor u heeft gewerkt, is het tijd om systeemherstel te gebruiken dat de wijzigingen terugzet naar de vorige werkstatus.

Zoek in het startmenu naar type herstel en klik vervolgens op “Een herstelpunt maken”. Klik in het nieuwe venster op “Systeemherstel” en volg de aanwijzingen totdat u een herstelpunt kunt selecteren. problemen begonnen), en ga verder met het proces.

Of u kunt de oude Windows Photo Viewer vanaf hier herstellen.

Hebben deze oplossingen geholpen om het probleem met de Windows 10 Foto’s-app op te lossen? laat het ons weten in de reacties hieronder, lees ook,

Vink deze video aan Stappen uitgevoerd om de Windows 10-foto-app te repareren die niet werkt, zelfs als foto’s niet worden geopend.

0 Shares:
You May Also Like