Opgelost: ERR_NETWORK_CHANGED Google Chrome-fout op Windows 10

Soms, terwijl u iets zoekt, werkt Chrome niet als een gebruikelijke resultaatfout Je verbinding is onderbroken, Er is een netwerkwijziging gedetecteerd of ERR_NETWORK_CHANGED. En het weerhoudt gebruikers ervan om op internet te surfen via hun internetverbinding. Het is meestal omdat er een verkeerde configuratie is in uw netwerkinstellingen. Misschien is er software van derden geïnstalleerd op de pc die het conflict met de internetverbinding veroorzaakt. Het kan een VPN-service zijn die de DNS-instellingen heeft gewijzigd of een extra adapter die in het systeem is geïnstalleerd, waardoor deze foutmelding wordt weergegeven.

Wat de reden achter deze fout ook is, hier zijn enkele oplossingen die u kunt toepassen om van deze fout af te komen. Opmerking: u kunt deze suggesties ook gebruiken om een ​​soortgelijk probleem in Mozilla Firefox, Microsoft Edge, Internet Explorer of een andere webbrowser op te lossen.

Fout netwerk gewijzigd windows 10

Begin met Basic Start uw modem of router opnieuw op inclusief uw pc die verhelpt als een tijdelijke storing het probleem veroorzaakt. Controleer op een andere pc of verbind uw smartphone via wifi met hetzelfde netwerk en controleer of u een werkende internetverbinding heeft. Schakel ook tijdelijk antivirusbeveiliging uit en verbreek de verbinding met VPN (indien geconfigureerd)

Internetgeschiedenis wissen

Chrome-browsertype openen chrome://settings/clearBrowserData op de adresbalk en druk op de enter-toets. Selecteer hier de optie Begin van de tijd en vink alle secties aan (Browsegeschiedenis, Downloadgeschiedenis, cache, cookies, enz.) en klik op internetgeschiedenis wissen.

Chrome-extensies uitschakelen

Schakel ook tijdelijk alle geïnstalleerde extensies uit om te controleren of een Chrome-extensie het probleem niet veroorzaakt.

Open opnieuw de Chrome-browser, op het adresbalktype chrome://extensies/ druk vervolgens op de enter-toets. Hiermee worden alle lijsten met geïnstalleerde extensies weergegeven, schakel ze uit om de geïnstalleerde extensies uit te schakelen.

Proxy uitschakelen

Typ internetopties in het zoekmenu in het startmenu en selecteer het eerste resultaat. Ga naar het tabblad Verbindingen en klik vervolgens op LAN-instellingen. Hier in het venster LAN-instellingen schakelt u alles uit en klikt u op OK. Blader op internet en controleer of alles weer normaal is staat of niet.

Controleer netwerkconfiguratie

Soms kan VPN-software van derden die op een pc is geïnstalleerd, de DNS-instellingen wijzigen, wat resulteert in dit foutbericht. Het is dus belangrijk om de DNS-instellingen te controleren om uw netwerk weer in de werkende staat te krijgen.

Druk op Windows + R, typ ncpa.cpl en klik op ok om het netwerkconfiguratievenster te openen. Klik met de rechtermuisknop op Actieve netwerkadapter en selecteer eigenschappen. Dubbelklik vervolgens in het venster met adaptereigenschappen op Internet Protocol versie 4 om de eigenschappen ervan te krijgen. Selecteer hier het keuzerondje Automatisch een IP-adres verkrijgen en verkrijg automatisch het DNS-serveradres. Klik op ok En toepassen om wijzigingen op te slaan en controleer vervolgens of de internetverbinding werkt.

Spoel de DNS en reset TCP/IP

Dit is een andere handige oplossing om de meeste internetproblemen op te lossen, waaronder ERR_NETWORK_CHANGED op Windows 10, 8.1 en 7.

Typ cmd in het startmenu zoeken. Klik met de rechtermuisknop op de opdrachtprompt in de zoekresultaten en selecteer uitvoeren als beheerder. Voer vervolgens de onderstaande opdracht één voor één uit om de DNS-cache leeg te maken en de TCP/IP-configuratie terug te zetten naar de standaardinstellingen.

Typ daarna exit om de opdrachtprompt te sluiten en start Windows opnieuw om de wijzigingen door te voeren. Dit is de meest werkende oplossing die ik hoop om deze actie uit te voeren (Flushing DNS) lijkt ERR_NETWORK_CHANGED in Chrome.

Google DNS gebruiken

Heb nog steeds hulp nodig om het DNS-serveradres te wijzigen in een Google DNS-adres en te controleren of dit helpt.

Druk op de Windows + R-sneltoets om Uitvoeren te openen, typ ncpa.cpl en klik op ok om het venster met netwerkverbindingen te openen. Klik hier met de rechtermuisknop op de actieve netwerkadapter (Ethernet/WiFi) en selecteer eigenschappen. Dubbelklik nu op Internet Protocol versie 4 (TCP/IPv4) om de eigenschappen te krijgen. Selecteer het keuzerondje “Gebruik de volgende DNS-serveradressen” en typ het volgende:

Voorkeur DNS-server: 8.8.8.8
Alternatieve DNS-server: 8.8.4.4

Vink ook aan bij Instellingen valideren bij afsluiten en Alles sluiten. Start Windows opnieuw en bij de volgende start kunt u mogelijk Fix ERR_NETWORK_CHANGED in chroom.

Installeer de stuurprogramma’s van uw netwerkadapter opnieuw

Dit is een andere effectieve oplossing die u moet toepassen wanneer u een netwerk- of internetgerelateerd probleem op uw systeem tegenkomt. Meestal veroorzaken incompatibele, verouderde netwerkstuurprogramma’s ook verschillende netwerk- en internetproblemen. U moet het stuurprogramma van de netwerkadapter controleren en opnieuw installeren met de nieuwste versie om er zeker van te zijn dat het stuurprogramma van de netwerkadapter het probleem niet veroorzaakt.

Bezoek de website van de fabrikant van het apparaat en download het nieuwste stuurprogramma voor de netwerkadapter, sla het op uw lokale schijf op.

Druk vervolgens op Windows + R, typ devmgmt.msc, en klik op ok om apparaatbeheer te openen. Breid netwerkadapters uit, klik met de rechtermuisknop op het geïnstalleerde netwerk en selecteer de driver verwijderen. Klik op ok wanneer u om bevestiging vraagt.

Start nu Windows opnieuw op de volgende inlogvensters installeren automatisch basisnetwerkstuurprogramma’s op uw systeem. Zo niet, installeer dan het stuurprogramma dat u eerder hebt gedownload van de website van de fabrikant van het apparaat. Na het openen van de webpagina om te controleren of het werkte, is er niet meer ERR_NETWORK_CHANGED in chroom.

Hebben deze oplossingen geholpen bij het oplossen? Err_Network_Changed Chrome Fout in Windows 10? Laat het ons weten in de reacties hieronder.

Lees ook:

0 Shares:
You May Also Like