Opgelost: draadloze netwerkadapter ontbreekt windows 10

Windows 10 maakt geen verbinding met internet of draadloze netwerkadapter ontbreekt na de laatste Windows-update? Verschillende gebruikers melden dat ze geen toegang hebben tot internet en de netwerkadapter ontbreekt in apparaatbeheer. De meest voorkomende reden hiervoor kan een verouderd netwerk of draadloos stuurprogramma zijn dat op uw computer is geïnstalleerd of het geïnstalleerde stuurprogramma voor de netwerkadapter is beschadigd of incompatibel met de huidige Windows 10-versie. Wat de reden ook is, hier hoe u weer online kunt gaan nadat een Windows 10-update uw internettoegang heeft verbroken

Windows 10 Netwerkadapter ontbreekt

Voordat u oplossingen toepast, is het eerste dat we aanbevelen, uw Windows 10-apparaat opnieuw op te starten en te controleren of de adapter weer in actie is.

Zorg ervoor dat de vliegtuigmodus is uitgeschakeld op uw systeem. Controleer ook of uw laptop een fysieke knop voor wifi heeft, gebruik deze om wifi in te schakelen.

Schakel VPN uit of verwijder het (indien geconfigureerd op uw pc) en controleer de status van de netwerkadapter.

Toon de verborgen apparaten in Apparaatbeheer

Druk op Windows-toets + X om apparaatbeheer te openen en alle lijst met geïnstalleerde apparaatstuurprogramma’s weer te geven. Kijk daar, als de netwerkadapter ontbreekt in apparaatbeheer, klik dan op de Visie optie in de werkbalk bovenaan en selecteer Verborgen apparaten weergeven.

Klik daarnaast op Actie en selecteer vervolgens scannen op hardwarewijzigingen. Als de adapter wordt weergegeven onder Onbekende apparaten, moet u deze bijwerken.

Opschonen van netwerkapparaten uitvoeren

Druk op Windows-toets + S typ cmd, klik met de rechtermuisknop op de opdrachtprompt en selecteer uitvoeren als beheerder,

Typ opdracht netcfg -d en druk op de enter-toets, Opmerking: als u een fout krijgt tijdens het uitvoeren van de opdracht, probeer dan de opdracht opnieuw op uw computer uit te voeren. Als u klaar bent, start u uw computer opnieuw op en controleert u of het probleem is opgelost.

Voer de probleemoplosser voor netwerkadapters uit

Voer de ingebouwde probleemoplosser voor netwerken uit die automatisch helpt bij het detecteren van fouten of verouderde stuurprogramma’s die ervoor kunnen zorgen dat de draadloze netwerkadapter ontbreekt, en probeer deze automatisch op te lossen.

Druk op Windows-toets + I om instellingen te openen Ga naar Update en beveiliging en selecteer vervolgens Problemen oplossen in het linkerdeelvenster. Klik op de extra probleemoplosser-link om beschikbare probleemoplossers te bekijken Zoek en selecteer Netwerkadapter onder Andere problemen zoeken en oplossen sectie, Klik op de probleemoplosser uitvoeren.Volg instructies op het scherm om de diagnose te starten en het probleem op te lossen. Als u klaar bent, start u uw pc opnieuw op en controleert u of de netwerkadapter nu op uw computer staat.

Stuurprogramma voor netwerkadapter installeren

Als het netwerkstuurprogramma niet zichtbaar is onder Netwerkadapters, vindt u het onder Overige apparaten of Onbekende apparaten. Dit is de meest aanbevolen oplossing wanneer de netwerkadapter ontbreekt in apparaatbeheer. Ja, door het nieuwste stuurprogramma voor de netwerkadapter te installeren, kunnen gebruikers het probleem oplossen en de draadloze netwerkadapter op hun computer herstellen.

Download het nieuwste stuurprogramma voor de netwerkadapter voor uw computer en installeer het.

Ga hiervoor op een andere computer naar de website van de fabrikant van de computer met problemen. U hebt bijvoorbeeld een Dell-laptop en het probleem dat de draadloze netwerkadapter ontbreekt. Vervolgens moet u de ondersteuningssite van Dell bezoeken om de nieuwste netwerkadapter, driver te downloaden. Kopieer de gedownloade driver en plak deze op een problematische pc op USB-flashstation, klik met de rechtermuisknop op het installatiebestand van de netwerkadapter en selecteer uitvoeren als beheerder, Volg op- scherminstructies om het stuurprogramma te installeren zodra u klaar bent, start u uw computer opnieuw op. Controleer nu de status van de draadloze netwerkadapter.

Algemene Ethernet-stuurprogramma’s installeren

Druk op Windows-toets + R, typ “devmgmt.msc” en klik op ok om apparaatbeheer te openen, Netwerkadapters uitbreiden, klik met de rechtermuisknop op uw Wi-Fi/Ethernet-stuurprogramma dat u gebruikt en klik op “Stuurprogramma bijwerken”. Klik vervolgens op Op mijn computer naar stuurprogramma’s zoeken en vervolgens op Laat me kies uit een lijst met beschikbare stuurprogramma’s op mijn computer. Selecteer hier het stuurprogramma voor de netwerkadapter (zie onderstaande afbeelding), klik op Volgende en volg de instructies op het scherm. Als u klaar bent, start u uw pc opnieuw op en controleert u of het probleem is opgelost en gaat u terug naar de netwerkadapter op je computer of niet.

Reset de netwerkadapter

Hier is een andere effectieve oplossing die de netwerkadapter en de bijbehorende instellingen volledig opnieuw instelt, het stuurprogramma van de netwerkadapter opnieuw installeert en de meeste netwerk- en internetproblemen oplost, zoals het ontbreken van een draadloze netwerkadapter Windows 10.

Druk op Windows-toets + x selecteer Instellingen-app, ga naar Netwerk en internet en klik vervolgens op Status. Klik onder Geavanceerde netwerkinstellingen op de link Netwerk resetten,

Selecteer Nu opnieuw instellen en klik op Ja. Nadat u de stappen hebt voltooid, wordt de computer automatisch opnieuw opgestart en bij het opnieuw opstarten zou u nu verbinding moeten kunnen maken met internet.

Open bovendien de opdrachtprompt, voer de opdracht netsh Winsock reset uit, start uw computer opnieuw op om de wijzigingen op te slaan en controleer of dit helpt bij het herstellen van de ontbrekende netwerkadapter op Windows 10.

Lees ook:

0 Shares:
You May Also Like