Opgelost: draad zit vast in BSOD-fout in apparaatstuurprogramma in Windows 10

THREAD_STUCK_IN_DEVICE_DRIVER (stopcode 0x100000ea) komt meestal voor wanneer een apparaatstuurprogramma vastzit in een oneindige lus, terwijl het wacht tot de hardware in de inactieve toestand komt. Dit is meestal een driverprobleem en zelden hardware. Dus als je dit ontvangt BSOD-foutZorg ervoor dat het stuurprogramma van uw computerapparaat is bijgewerkt. Als het apparaatstuurprogramma verouderd is of niet werkt, ontvangt uw computer Draad zit vast in apparaatstuurprogramma BSOD-fout. omdat het meestal wordt veroorzaakt door een defect stuurprogramma voor de videokaart of een beschadigde grafische kaart. Hier enkele toepasselijke oplossingen die u kunt toepassen om hiervan af te komen:

Draad zit vast in apparaatstuurprogramma Windows 10

Soms kunnen aangesloten externe apparaten de oorzaak zijn van stopfouten op het blauwe scherm. We raden aan om alle externe opslagapparaten en schijven, docks en andere hardware die op uw apparaat is aangesloten die niet nodig is voor basisfunctionaliteit, los te koppelen en vervolgens uw apparaat opnieuw op te starten.

Als vanwege deze blauwe schermfout Windows vaak opnieuw opstart of niet normaal start, moeten we toegang krijgen tot de geavanceerde optie met behulp van Windows-installatiemedia. Waar u opstartreparatie kunt uitvoeren, om de problemen op te lossen, voorkomt u dat Windows normaal opstart. Start op in de veilige modus die Windows start met minimale systeemvereisten en waarmee u stappen voor probleemoplossing kunt uitvoeren.

Opstartherstel uitvoeren

Van geavanceerde opties wanneer u opstartreparatie selecteert, wordt het venster opnieuw gestart en wordt het diagnoseproces gestart. Welnu, gedurende deze tijd zal Startup Repair uw systeem scannen en de verschillende instellingen, configuratie-opties en systeembestanden analyseren terwijl het zoekt naar corrupte bestanden of mislukte configuratie-instellingen. Meer specifiek zoekt Startup Repair naar de volgende problemen:

    Ontbrekende/corrupte/incompatibele stuurprogramma’sOntbrekende/corrupte systeembestandenOntbrekende/corrupte opstartconfiguratie-instellingenCorrupte registerinstellingenCorrupte schijfmetadata (hoofdopstartrecord, partitietabel of opstartsector)Problematische update-installatie

Als Startup Repair een van dit soort problemen detecteert, zal het automatisch proberen deze op te lossen. Als Startup Repair het probleem kan oplossen, zal het dit doen zonder enige tussenkomst. Het zal dan het systeem opnieuw opstarten en normaal opstarten. Nu na die controle is opgelost, als u nog steeds met hetzelfde probleem wordt geconfronteerd, volgt u de volgende stappen.

Start Windows op in de veilige modus met netwerkmogelijkheden

Meestal wordt deze fout veroorzaakt door een verouderd of beschadigd beeldschermstuurprogramma, zodat als uw vensters na meerdere keren opnieuw opstarten niet normaal starten, het tijd is om uw vensters op te starten in de veilige modus. Veilige modus is een ingebouwde probleemoplossingsfunctie die onnodige en programma’s uitschakelt tijdens het opstartproces. windows 10 veilige modus laadt het besturingssysteem met een minimale set systeemapparaatstuurprogramma’s, net genoeg om Windows OS op te starten en in de veilige modus worden de opstartprogramma’s, add-ons enz. niet uitgevoerd. Nu in veilige modus Fallow balg Stappen voor probleemoplossing zoals, update / installeer het beeldschermstuurprogramma, werk andere apparaatstuurprogramma’s bij, repareer corrupte systeembestanden enz.

Controleer de Buggy Device driver die het probleem veroorzaakt

Meestal kunnen verouderde, beschadigde videokaartstuurprogramma’s de belangrijkste oorzaak zijn van het vastlopen van threads in Windows 10 Blue Screen Error van apparaatstuurprogramma’s, dus zorg ervoor dat u het nieuwste stuurprogramma voor uw videokaart hebt. of soms. Na de update van het beeldschermstuurprogramma als het niet compatibel is met Windows, zal dit de blauwe schermfout veroorzaken. Dus daarvoor moet je alle drie de methoden proberen Bijwerken, terugdraaien, beeldschermstuurprogramma opnieuw installeren en controleren welke optie voor u werkte.

Beeldschermstuurprogramma bijwerken

Druk op Windows + R, typ devmgmt.msc en ok. Dit opent Apparaatbeheer en geeft alle lijst met geïnstalleerde stuurprogramma’s weer. Vouw hier de Display Adapter uit. Daar zou je je geïnstalleerde stuurprogramma’s voor grafische kaarten moeten zien, zoals AMD Radeon / Nvidia en Intel HD-graphics enz. Precies goed -klik erop en kies Stuurprogramma’s bijwerken.

Wanneer het scherm voor het bijwerken van de stuurprogrammasoftware wordt geopend, kiest u Automatisch zoeken naar stuurprogrammasoftware. Hiermee wordt gezocht naar het beschikbare bijgewerkte stuurprogramma van de Windows-update en installeert u het nadat het is voltooid. Start de Windows opnieuw.

Werk ook andere stuurprogramma’s bij, zoals alle geïnstalleerde stuurprogramma’s controleren. Als u een stuurprogramma met een gele markering vindt, werkt dit stuurprogramma niet goed, dan moet u het geïnstalleerde stuurprogramma bijwerken of het stuurprogramma opnieuw installeren.

Roll Back-stuurprogramma gebruiken

Als de thread vastzit in het blauwe scherm van het apparaatstuurprogramma, na een recente update van het stuurprogramma, is het mogelijk dat het bijgewerkte stuurprogramma niet compatibel is met uw Windows. Gebruik vervolgens de optie Driver roll Back om het oude geïnstalleerde stuurprogramma te gebruiken en het kan uw probleem oplossen.

Om dit te doen Open Apparaatbeheer opnieuw. Zoek uw geïnstalleerde grafische stuurprogramma, klik er met de rechtermuisknop op en selecteer nu eigenschappen. Wanneer grafische eigenschappen worden geopend, selecteert u het tabblad Driver. U vindt de optie Roll Back Driver selecteer erop. Hiermee wordt uw stuurprogramma teruggezet naar het eerder geïnstalleerde stuurprogramma. Start daarna de vensters opnieuw op en controleer Er is geen BSOD-fout meer.

Opmerking Roll Back-optie is alleen beschikbaar als u uw stuurprogramma hebt bijgewerkt van oud naar nieuw.

Installeer het beeldschermstuurprogramma opnieuw

Als de bovenstaande methoden niet werken, is het mogelijk dat het beeldschermstuurprogramma opnieuw wordt geïnstalleerd. Het opnieuw installeren van het videostuurprogramma werkt verrassend genoeg om uw probleem op te lossen.

Om dit op dezelfde manier te doen, opent u apparaatbeheer. Selecteer het geïnstalleerde grafische stuurprogramma. Klik er nu met de rechtermuisknop op en selecteer Installatie ongedaan maken. Dit zal om bevestiging vragen om het stuurprogramma te verwijderen.

Vink hier de optie Driversoftware verwijderen voor dit apparaat aan en klik op ok, Start daarna de vensters opnieuw. Download bij de volgende start de nieuwste beeldschermstuurprogrammasoftware voor uw systeem van de website van de fabrikant en installeer. Controleer of er geen blauwe schermfout meer is op uw systeem.

Snel opstarten uitschakelen

Dit is een andere nachtmerrie-functie, geïntroduceerd om de opstarttijd van Windows te verkorten. Maar meestal veroorzaakt deze functie een probleem, zoals vensters die vastlopen op een zwart scherm of het systeem wordt vaak opnieuw opgestart met een andere blauwe schermfout. Een aantal gebruikers op het Microsoft-forum, Reddit vermeldt dat het uitschakelen van de snelle opstartfunctie hen helpt om het aantal opstartproblemen op te lossen, waaronder: Draad zit vast in BSOD-fout in apparaatstuurprogramma.

U kunt de optie voor snel opstarten uitschakelen door de onderstaande stappen te volgen:

Open het ConfiguratieschermZoek naar en selecteer Energiebeheer Kies wat de aan / uit-knoppen doen instellingen wijzigen die momenteel niet beschikbaar zijn Schakel vervolgens de optie voor snel opstarten uit, zoals onderstaande afbeelding toont. Klik op ok en pas toe om wijzigingen op te slaan.

Voer de SFC- en DISM-opdracht uit

Als je dit merkt Draad zit vast in BSOD-fout in apparaatstuurprogramma begonnen na de recente windows 10 versie 1903 upgrade is er mogelijk een kans beschadigd, ontbrekende systeembestanden kunnen het probleem veroorzaken. We raden aan om de SFC-hulpprogrammaeen handig hulpprogramma om ontbrekende, beschadigde systeembestanden op een Windows-pc te controleren en te herstellen.

Open de opdrachtprompt als administratorType sfc /scannow en druk op de enter-toets. Dit start het scanproces voor ontbrekende, beschadigde systeembestanden. Indien gevonden, zal het SFC-hulpprogramma ze herstellen vanuit een speciale map op %WinDir%\System32\dllcache.

Wacht tot het scanproces 100% is voltooid en daarna Windows opnieuw opstarten.

Als de Sfc-scanresultaten zijn gevonden, heeft Windows Resource Protection corrupte bestanden gevonden, maar sommige ervan niet kunnen herstellen. Die oorzaak voert in hetzelfde opdrachtpromptvenster de opdracht DISM uit: DISM /Online /Opschonen-Image /RestoreHealth. Wacht tot 100% de opdracht voltooit en voer daarna opnieuw uit sfc /scannow opdracht.

Beveiligingssoftware uitschakelen

Deze fout wordt soms veroorzaakt door interferentie van antivirussoftware van derden. Om te zien of dat het probleem voor u is, schakelt u uw antivirusprogramma tijdelijk uit en controleert u of het probleem aanhoudt. Als dit het probleem oplost, neem dan contact op met de leverancier van uw antivirussoftware en vraag hen om advies, of installeer een andere antivirusoplossing.

Applicatie van derden verwijderen

Ook als u merkt dat het probleem is begonnen na het installeren van een toepassing van derden, verwijdert u deze door de onderstaande stappen te volgen.

Druk op Windows + R, typ appwiz.cpl klik op ok.Klik vanuit programma’s en functies met de rechtermuisknop op recent geïnstalleerde applicaties en selecteer verwijderen.

Installeer de nieuwste Windows-updates

Zorg er ook voor dat uw systeem de nieuwste Windows-updates heeft geïnstalleerd. Windows 10 is ingesteld om updates automatisch te installeren, u kunt handmatig controleren op Windows-updates door de onderstaande stappen te volgen.

Druk op Windows + I om Instellingen te openenKlik op Update & beveiliging dan Windows UpdateKlik op de knop Controleren op updatesLaat Windows updaten om te downloaden en te installeren indien beschikbaar,En start Windows opnieuw om deze updates toe te passen.

BIOS bijwerken

Soms kan een verouderd BIOS dit veroorzaken THREAD_STUCK_IN_DEVICE_DRIVER BSOD-fout bij opstarten. Zorg er dus voor dat de BIOS-versie is bijgewerkt om dit te doen

Druk op Windows + R, typ msinfo32, en druk op Enter. Selecteer Systeemoverzicht en zoek uw BIOS-versie. Zorg ervoor dat u het type van uw BIOS onthoudt. Noteer in het beste geval de naam ergens.

Navigeer daarna naar de officiële website van de moederbordfabrikant van uw pc/laptop en controleer of er een nieuwere versie van het type BIOS beschikbaar is. Als dit het geval is, downloadt u het en voert u het .exe-bestand uit. Start ten slotte uw pc opnieuw op.

Controleer of oververhitting de BSOD veroorzaakt

Dit is een belangrijke oorzaak van verschillende computerfouten. Vooral je videokaart kan last hebben van oververhitting. De chipset van de kaart blokkeert gemakkelijk als de kaart oververhit raakt. Het is daarom zeer noodzakelijk dat u uw computer gekoeld houdt. Zowel de ventilatoren als de UPS moeten schoon zijn en goed werken.

Raadpleeg ook de Bellow Video-stappen die zijn uitgevoerd om de THREAD_STUCK_IN_DEVICE_DRIVER Blue Screen-fout in Windows 10 op te lossen

Vermijd ook altijd het installeren van ongeldig gemaakte, illegale software op uw pc. Voer regelmatig een volledige systeemscan uit voor: virus malware infectie. Installeer alleen vertrouwde applicaties en controleer en installeer regelmatig Windows-updates om dit te voorkomen.

Hebben deze oplossingen geholpen bij het oplossen? draad vast in apparaatstuurprogramma Windows 10? Laat het ons weten in de reacties hieronder. Lees ook

0 Shares:
You May Also Like