Opgelost: DPC Watchdog Schending Blue Screen Error in Windows 10

krijgen DPC Watchdog overtreding blauw scherm Fout na installatie Recente update of upgrade naar Windows 10 20H2-update? Het aantal gebruikersrapporten dat ze krijgen Dpc Watchdog overtreding blauw scherm Fout na het installeren van een toepassing van derden. Soms komt deze BSOD-fout vaak voor bij het opstarten en kon Windows niet normaal worden gestart. Net als andere blauwe schermfouten, DPC Watchdog-overtreding is een veelvoorkomend probleem in het Windows-besturingssysteem. Het is om een ​​aantal specifieke redenen gebeurd, zoals niet-ondersteunde SSD-firmware, oude SSD-stuurprogrammaversie, hardware-incompatibiliteitsproblemen of beschadigde systeembestanden kunnen dit ook veroorzaken blauw scherm fout.

DPC staat voor Uitgestelde procedure-oproep. En waakhond is een elektronische timer die wordt gebruikt om computerstoringen op te sporen en te herstellen. Tijdens de normale werking stelt de computer regelmatig de waakhond timer om te voorkomen dat deze verstrijkt of “time-out”. De DPC Watchdog overtreding blauw scherm geeft aan dat watchdog een DPC detecteert die te lang duurt. Het stopt dus uw proces om beschadiging van gegevens of beschadiging van uw computer te voorkomen.

Fix DPC Watchdog-schending BSOD-fout

Als je ook worstelt met Dpc Watchdog overtreding blauw scherm Fout op uw Windows-computer, pas hier de onderstaande oplossingen toe op Fix DPC Watchdog-schending BSOD-fout permanent. Begin met elementaire probleemoplossing Controleer of de geïnstalleerde hardwareapparaten compatibel zijn met de huidige Windows-versie.

Problemen met incompatibele hardware controleren

Om incompatibele hardwareproblemen op te lossen, verwijdert u alle hardware uit uw computer waarvan u denkt dat dit de problemen zijn, met name alle nieuwe apparatuur die onlangs op de computer is aangesloten, en later verschijnt deze fout.

Alle externe apparaten verwijderen

Problemen met of incompatibele hardware achterhalen Zet eerst de aan/uit-knop van de computer uit. Koppel nu alle externe apparaten los (externe solid-state drive, printer, scanner, audio-aansluiting) inclusief stroomkabel, VGA-kabel, toetsenbord en muis. Houd vervolgens de aan / uit-knop 30 seconden ingedrukt. Sluit nu alleen de stroomkabel, VGA-kabel aan en start uw computer. Controleer of deze tijdvensters normaal starten. Zo niet, ga dan naar de volgende oplossing. Zo ja, dan is Windows normaal gestart, probeer dan toetsenbord en muis aan te sluiten en start Windows opnieuw. Controleer of Windows start zonder blauwe schermfout. Sluit externe apparaten opnieuw één voor één aan en start elke keer opnieuw om te controleren welk apparaat problemen veroorzaakt.

Wanneer u het problematische stuurprogramma voor apparaatupdate voor dat specifieke apparaat ontdekt, controleert u dat specifieke apparaat met een ander systeem en neemt u ook contact op met de fabrikant van het apparaat voor ondersteuning.

Start Windows in de veilige modus

Als hierdoor DPC Watchdog Schending BSOD-fout Windows start regelmatig opnieuw op bij opstarten, stond niet toe dat Windows normaal opstart om stappen voor probleemoplossing uit te voeren, dan moet u de veilige modus van Windows Info starten. Veilige modus is een ingebouwde probleemoplossingsfunctie waarbij Windows wordt geladen met minimale systeembronnen. Zodat u gemakkelijk stappen voor probleemoplossing kunt uitvoeren om Windows-problemen op te lossen, lees meer over de Windows Veilige modus-functie.

Op de Windows 7-computer hebt u eenvoudig toegang tot de Veilige modus door bij het opstarten op de F8-toets te drukken. Maar op Windows 10 en 8.1 zal de toegang in de veilige modus anders zijn.

Nu wanneer Windows start in de veilige modus, worden Bellow-oplossingen toegepast om DPC Watchdog-schending Blue Screen Error permanent te elimineren.

Snel opstarten uitschakelen

Fast Startup is een hybride Shutdown-functie op computers met Windows 10 en 8.1. Wat de opstarttijd verkort. Wanneer deze snelle opstartfunctie één venster is, zet u het systeem in de slaapstand terwijl u de vensters afsluit en de volgende keer dat vensters sneller starten. Dit is een geweldige functie, maar soms bevatten deze opstartproblemen een blauwe Screen of death-fout, zoals een overtreding van de DPC-waakhond. We raden ten zeerste aan om de functie uit te schakelen als de eerste stap van de oplossing om te repareren de DPC Watchdog-overtreding BSOD-fout. Hieronder vindt u de functie Turn of Fast Startup.

Klik op Start menu zoeken, typ Configuratiescherm en druk op de enter-toets. Wijzig hier in het configuratiescherm Weergeven op in Groot pictogram en klik op energiebeheer. Klik vervolgens op Kies wat de aan / uit-knoppen doen. Klik nu op Instellingen wijzigen die momenteel niet beschikbaar zijn. Schakel hier het vinkje uit Snel opstarten inschakelen optie (aanbevolen) Zoals hieronder afgebeeld.

Geïnstalleerde stuurprogramma’s bijwerken

Het geïnstalleerde stuurprogramma bijwerken naar de nieuwste versie is een van de beste methoden om te repareren DPC waakhond overtreding in Windows 10. Omdat het een nieuwe versie van Windows is, zijn uw oude stuurprogramma’s er mogelijk niet compatibel mee. Het is dus altijd beter om stuurprogramma’s bij te werken naar de nieuwste versie. Vooral het bijwerken van het beeldschermstuurprogramma, het grafische stuurprogramma (als er een extra grafische kaart is geïnstalleerd), de netwerkadapter, de IDE ATA/ATAPI-stuurprogramma’s van het stuurprogramma kunnen uw probleem oplossen. Omdat veel gebruikers dit blauwe scherm des doods hebben ondervonden vanwege het hebben van een ouder IDE ATA/ATAPI-controllerstuurprogramma, volgt u hier de onderstaande stappen om Windows-stuurprogramma’s bij te werken.

Stuurprogramma’s bijwerken

Open eerst RUN door op win + R te drukken vanaf het toetsenbord, typ vervolgens devmgmt.msc en druk op enter. Dit opent het Windows-apparaatbeheer waar u alle geïnstalleerde stuurprogramma’s kunt vinden. Controleer Elk geïnstalleerd stuurprogramma met een gele driehoek betekent dat dit stuurprogramma verouderd, beschadigd of incompatibel is met de huidige versie van Windows.

Om het stuurprogramma bij te werken, vouwt u het uit, klikt u met de rechtermuisknop en selecteert u stuurprogramma bijwerken. Selecteer vervolgens Automatisch zoeken naar bijgewerkte stuurprogrammasoftware en laat Windows de best beschikbare softwarestuurprogramma zoeken en installeren. Of u kunt de website van de fabrikant van het apparaat bezoeken en de nieuwste beschikbare stuurprogrammasoftware downloaden. Tijdens het bijwerken van het stuurprogramma in apparaatbeheer kunt u vervolgens Op mijn computer naar stuurprogramma’s zoeken selecteren en het stuurprogrammapad toevoegen dat u downloadt van de website van de fabrikant.

Over Apparaatbeheer Als u geen stuurprogramma met een gele driehoek hebt gevonden, raden we u ten zeerste aan om het stuurprogramma voor beeldschermstuurprogramma, netwerkadapter en IDE ATA/ATAPI-controllers bij te werken.

Controleer de schijf op fouten

Zoals eerder besproken, komt BSOD meestal voor als gevolg van incompatibele hardware. Een problematische HDD-schijf, zoals een bedsector- of schijffout, kan verschillende blauwe schermfouten veroorzaken, waaronder DPC Watchdog-overtreding Blue Screen Error. U kunt de schijf op fouten controleren met: Windows CHKDSK-hulpprogramma.

Opmerking: CHKDSK alleen opdracht Controleer schijf op fouten, repareer ze niet. Fox Error Fix-doel moeten we een extra parameter toevoegen.

Open om te beginnen het opdrachtpromptprogramma met beheerdersrechten. Vervolgens, in de Opdrachtprompt programmavenster, typt u de opdracht hieronder en drukt u op de enter-toets om uit te voeren.

CHKDSK C: /F /R

Opdracht uitgelegd: Hier CHKDSK opdracht voor Schijfstuurprogramma controleren. C: Letter is uw door Windows geïnstalleerde stationsletter. /F parameter Lost fouten op de schijf op. /R Lokaliseert beschadigde sectoren en herstelt leesbare informatie en /X Forceert het volume om eerst te ontkoppelen indien nodig.

Zoals momenteel rijden C:\ gebruikt door het Windows-systeem, daarom kan het proces “Schijf controleren” niet starten. Het zal u vragen om het inchecken de volgende keer te plannen wanneer uw computer opnieuw wordt opgestart. Als u akkoord gaat, typt u Y en drukt u vervolgens op Enter.

Start daarna uw computer opnieuw op. Windows begint de systeembestanden te verifiëren. Het kan even duren voordat het is voltooid. Schakel de computer niet uit tijdens het controleren en verifiëren. Wacht tot het scanproces 100% is voltooid. Daarna zal Windows zichzelf opnieuw opstarten en Windows normaal starten. Ik hoop dat u na het uitvoeren van de bovenstaande methoden geen overtreding van de DPC-waakhond hebt ondervonden blauw scherm fout. Als je nog steeds hulp nodig hebt, volg dan de volgende stap.

Beschadigde systeembestanden herstellen

Ook zijn Some Times Corrupted-systeembestanden een van de vele redenen die tot veel Windows-problemen leiden en verschillende fouten omvatten Dpc Watchdog-overtreding Blue Screen-fout. Als u na het uitvoeren van alle bovenstaande methoden nog steeds Dpc Watchdog Violation Blue Screen Error krijgt, raden we u ten zeerste aan om het Windows SFC-hulpprogramma uit te voeren dat helpt bij het scannen en repareren van beschadigde systeembestanden. Als dit blauw Schermfout optreedt als gevolg van corrupte systeembestanden, de SFC-hulpprogramma zal ze automatisch herstellen.

Om het SFC-hulpprogramma uit te voeren om systeembestanden te scannen en te repareren, opent u de opdrachtprompt als beheerder.

Typ vervolgens de volgende opdracht in de opdrachtprompt en druk op de enter-toets om uit te voeren.

SFC /scannow

Het zal automatisch fouten in uw Windows-systeem scannen en oplossen. Wacht tot het proces 100% is voltooid en start vervolgens uw computer opnieuw op. Veel gebruikers van Windows 10, 8.1 vonden dit nuttig om de BSOD van de DPC Watchdog-schending op te lossen.

Geheugendiagnoseprogramma uitvoeren

Na Controleer schijffouten en beschadigde systeembestanden Als u bij het opstarten nog steeds Dpc Watchdog-schending krijgt, moeten we als volgende oplossing Geheugenfouten controleren. Windows heeft een geheugendiagnoseprogramma, dat geheugenfouten controleert. Om dit hulpprogramma uit te voeren, drukt u op Win + R en typt u vervolgens mdsched.exe en klik op ok. Hiermee wordt het Windows Memory Diagnostic Tool geopend.

Hier vindt u twee opties die we aanbevelen om werkgegevens op te slaan en klik op de eerste optie, Nu opnieuw opstarten en controleren op problemen (aanbevolen). Dit zal Windows opnieuw opstarten en controleren op geheugenfouten. Nadat 100% is voltooid, worden de vensters van het scanproces automatisch opnieuw gestart. U kunt de resultaten van de geheugendiagnosetest hier controleren.

Systeemherstel uitvoeren

Als alle bovenstaande methoden de DPC Watchdog-overtreding Blue Screen Error niet oplossen, is het tijd om de Windows-systeemherstelfunctie te gebruiken. Hierdoor kan het systeem terugkeren naar de vorige werkstatus waarin Windows zonder enige fout wordt uitgevoerd. U kunt Windows Systeemherstel eenvoudig uitvoeren door deze handleiding te volgen. Of als u door deze fout Windows niet kunt starten om het systeem uit te voeren, moet u toegang krijgen tot de geavanceerde opties van Windows waar u eenvoudig een systeemherstel kunt uitvoeren.

Enkele andere methoden om Dpc Watchdog-overtreding op te lossen

Soms sommige antivirusprogramma’s net als AVG is Avast verantwoordelijk voor overtreding van de DPC-waakhond. We raden aan om tijdelijk de geïnstalleerde antivirus-/antimalwaretoepassing te verwijderen en te controleren of het probleem is opgelost.

Om DPC Watchdog-schending te voorkomen:

Houd uw Windows altijd up-to-date en zorg ervoor dat uw geïnstalleerde stuurprogramma’s up-to-date zijn.

Schakel ook uw computer op de juiste manier uit. En forceer uw pc niet om af te sluiten.

Vermijd het installeren van illegale software zoals Cracks, Activators, Nulled-games enz. Gebruik altijd de nieuwste versie van de Intel Management Engine-interface en houd deze up-to-date.

Gebruik regelmatig schijfdefragmentatie en schijfopruiming, u kunt software van derden zoals Ccleaner gebruiken om vensters te optimaliseren en beschadigde registervermeldingen te herstellen.

Dit zijn (controleer incompatibele hardwareproblemen, start Windows in veilige modus en schakel snel opstarten uit, update geïnstalleerde stuurprogramma’s, controleer schijfstation op fouten, herstel beschadigde systeembestanden, Geheugendiagnoseprogramma uitvoerenVoer systeemherstel uit) enkele werkende oplossingen om te repareren: DPC waakhond overtreding Blauw scherm fout op Windows-computers. Ik hoop dat u na het toepassen van deze oplossingen nooit te maken krijgt met Dpc Watchdog-schending Blue Screen Error. Heb je nog vragen, suggesties Voel je vrij om hieronder te reageren.

Lees ook:

0 Shares:
You May Also Like