Opgelost: DNS_probe_finished_no_internet windows 10 Google chrome 2022

Heb je gemerkt dat de internetverbinding wegvalt na de upgrade van Windows 10 1809? Terwijl Bezoek webpagina’s chrome resultaten dns_probe_finished_no_internet of dns_probe_finished_nxdomain? Deze fout duidt op een probleem met de standaard DNS-server die uw computer of apparaat gebruikt, de DNS-clientservice die niet actief is of een verouderd stuurprogramma van de netwerkadapter dat het probleem veroorzaakt. Als u worstelt met dit probleem en geen verbinding kunt maken met internet? Hier 5 effectieve oplossingen om te repareren DNS-sonde voltooid geen internet op Windows 108.1 en 7.

Wat is DNS?

DNS is een domeinnaamsysteemservice die het IP-adres omzet in hostnaam en hostnaam in IP-adres. Normaal gesproken begrijpt Computer alleen getallen (IP-adres) wanneer we een hostnaam typen, de webbrowser lost het IP-adres van de bijbehorende website op met behulp van Domain Name System (DNS). Maar als DNS vanwege een probleem faalt of niet in staat is om host naar IP of IP naar host te vertalen, resulteert dit in Deze pagina kan niet worden bereikt Fout DNS-test voltooid nxdomain.

Fix DNS-sonde voltooide geen internet op Windows 10

Probeer voordat u doorgaat de Google Chrome-gegevens te wissen (cookies, bestanden in de cache, browsegeschiedenis) waarmee de fout is verholpen dns_probe_finished_nxdomain als een tijdelijke storing het probleem veroorzaakt. Of u kunt een systeemoptimalisatieprogramma van derden, zoals Ccleaner, gebruiken om browsergeschiedenis, cachegeheugen en cookies met één klik te wissen.

Verbind uw telefoon of ander apparaat met hetzelfde netwerk en controleer of uw internetverbinding goed werkt. Of start uw router, modem en computer eens opnieuw op.

Voer een schone start van Windows uit, open de Chrome-browser en probeer een webpagina te bezoeken. Als het werkt, is er een serviceconflict van derden dat het probleem veroorzaakt.

Installeer een goede laatste bijgewerkte antivirussoftware en voer een volledige systeemscan uit, die het probleem verhelpt als een virus-malware-infectie dns_probe_finished_no_internet veroorzaakt.

Herstart DNS Client Services

Druk op Windows + R, typ diensten.msc, en ok Scroll naar beneden en zoek naar een service met de naam DNS-client. Als deze in de status actief is, klikt u gewoon met de rechtermuisknop en selecteert u Opnieuw opstarten om de service opnieuw te starten. Als de service niet is gestart, dubbelklikt u erop om het eigenschappenvenster te openen. Wijzig hier de opstarttype Automatisch en Start de service naast servicestatus. Klik op toepassen en ok om wijzigingen op te slaan. Open nu de Chrome-browser en controleer of internet goed werkt.

Voer de internetprobleemoplosser uit

De internetprobleemoplosser is een geautomatiseerd hulpprogramma dat de netwerkverbinding op de computer controleert op bekende problemen en de details geeft over hoe u deze kunt oplossen. Volg deze stappen om de probleemoplosser uit te voeren.

In het begin, menu zoeken Typ “Instellingen voor probleemoplossing” en selecteer het eerste resultaat. Zoek naar internetverbindingen selecteer en voer de probleemoplosser uit. Dit zal de problemen controleren en oplossen, waardoor de internetverbinding niet goed werkt

Flush DNS-cache

Door het DNS-adres door te spoelen, wordt de verbinding met de DNS-server opnieuw gestart en in de meeste gevallen bespaart dit veel tijd. Om de DNS-cache te spoelen en de netwerkconfiguratie opnieuw in te stellen:

open Opdrachtprompt Als beheerder. u kunt dit doen door te klikken op het menu Start zoektype cmd, Klik in de zoekresultaten met de rechtermuisknop op de opdrachtprompt en selecteer Als administrator uitvoeren. Voer vervolgens de onderstaande opdrachten één voor één uit.

ipconfig /releaseipconfig /renewipconfig /flushdnsnetsh int ip set dnsnetsh winsock reset

Typ daarna exit om de opdrachtprompt te sluiten en start Windows opnieuw om de wijzigingen door te voeren. Open nu de Chrome-browser opnieuw en bezoek alle webpagina’s zonder enig probleem.

Het DNS-serveradres wijzigen

Soms reageert de DNS-server die uw computer automatisch verkrijgt niet, wat het probleem met DNS_Probe_Finished_NxDomain kan veroorzaken. Het wijzigen van het DNS-serveradres is een zeer effectieve oplossing voor deze fout. Volg de onderstaande stappen om het DNS-serveradres op uw systeem te wijzigen.

Druk op Windows + R, typ ncpa.cpl en ok om het venster met netwerkverbindingen te openen. Klik met de rechtermuisknop op uw internetapparaat, WiFi of Ethernet, en selecteer vervolgens Eigenschappen. Dubbelklik op Internet Protocol versie 4 (TCP/IPv4) om het eigenschappenvenster Selecteer Gebruik de volgende DNS-serveradressen en typ vervolgens het volgende:

Voorkeur DNS-server: 8.8.8.8
Alternatieve DNS-server: 8.8.4.4
Of

Voorkeur DNS-server: 208.67.222.222
Alternatieve DNS-server: 208.67.220.220

Selecteer het selectievakje ‘Instellingen valideren bij afsluiten’Klik op ok om wijzigingen op te slaan, open nu de Chrome-browser en bezoek webpagina’s.

De netwerkadapter/stuurprogramma’s verwijderen en opnieuw installeren

Volg deze stappen om het stuurprogramma te verwijderen en opnieuw te installeren:

Stap 1: verwijder de netwerkstuurprogramma’s

    Druk op de toetsen “Windows Logo” + “X” op het toetsenbord. Klik op “Apparaatbeheer” in die lijst. Zoek naar de netwerkadapter/stuurprogramma’s in de lijst met apparaten, klik er met de rechtermuisknop op en selecteer vervolgens “Verwijderen”. als u een optie hebt: “De stuurprogrammasoftware voor dit apparaat verwijderen”, kunt u dat selecteren en vervolgens de beschadigde stuurprogramma’s van de computer verwijderen. Volg de instructies op het scherm om het te voltooien en start de computer opnieuw op als daarom wordt gevraagd. Na het opnieuw opstarten kunt u Apparaatbeheer opnieuw openen en vervolgens op de knop “Scannen op hardwarewijzigingen” bovenaan het venster Apparaatbeheer klikken en controleren of Windows 10 de netwerkapparaten detecteert en er automatisch een geschikt stuurprogramma voor installeert. Als dat gebeurt, controleer dan of het probleem hiermee is opgelost.

Stap 2: Werk de driversoftware bij vanaf de website van de fabrikant:

Als het probleem optreedt als gevolg van corrupte netwerkstuurprogramma’s, kunt u de website van de fabrikant raadplegen en de nieuwste netwerkadapter/stuurprogramma’s voor het apparaat installeren.

Chrome opnieuw instellen op standaard voor vlaggen

Google Chrome ondersteunt verschillende interne instellingen en functies om het meeste uit de browse-ervaring van de gebruiker te halen. Ze worden vlaggen genoemd Chrome opnieuw instellen op standaard voor vlaggen is een vrij eenvoudige oplossing die voor veel mensen werkte. Om dit te doen

open google chromeType chroom://vlaggen/ in de adresbalk van Chrome en druk op Enter. Klik nu op de knop “Alles naar standaard herstellen” aan de rechterkant en start de browser opnieuw.

Deze optie zal meestal werken. hoop voor jou dat dit ook gaat lukken. als deze fout nog steeds wordt weergegeven, volgt u de volgende oplossing.

Antivirus / Firewall uitschakelen

Soms veroorzaken antivirus en firewalls verbindingsproblemen. Het kan te wijten zijn aan de firewall die de toegang van Google Chrome tot de sites blokkeert. Schakel de antivirus of firewall uit als u er een gebruikt en probeer vervolgens te bladeren door de websites die de fout gaven. Als de fout is opgelost, probeer dan die antivirus of firewall opnieuw te installeren. Als de fout opnieuw optreedt, moet u waarschijnlijk een ander antivirus- of firewallprogramma gebruiken.

Dit zijn enkele best werkende oplossingen om te repareren Dns_probe_finished_nxdomain, DNS-sonde voltooid slechte configuratie of DNS-sonde voltooid geen internet Google Chrome-internetverbindingsfout voor Windows 10-computers. Als u problemen ondervindt bij het toepassen van deze oplossingen, of als u een vraag heeft, een suggestie over dit bericht, kunt u hieronder reageren. Lees ook

0 Shares:
You May Also Like