Opgelost: dit apparaat kan geen Trusted Platform-module gebruiken BitLocker-vensters inschakelen 10

BitLocker is een coderingsfunctie voor volledige schijf die bij bepaalde edities van Windows Vista en hoger wordt geleverd. Het is ontworpen om gegevens te beschermen door codering voor volledige volumes te bieden. Bit-Locker-functie inbegrepen bij de Professional-, Ultimate- en Enterprise-edities van Microsoft Windows. U kunt eenvoudig met de rechtermuisknop op de schijf klikken en BitLocker inschakelen selecteren om een ​​volume in Windows 10 te versleutelen. Maar gebruikers merken dat tijdens het inschakelen van Bitlocker Drive Encryption mislukt met een fout Dit apparaat kan geen Trusted Platform-module gebruiken. En de BitLocker-codering kan niet starten, het volledige bericht zou zijn.

Schakel BitLocker in zonder TPM windows 10

Als u ook worstelt met een soortgelijke fout Dit apparaat kan geen Trusted Platform-module gebruiken terwijl u BitLocker inschakelt en op zoek bent naar een oplossing om dit probleem op te lossen. Hieronder hebben we enkele tips om Bitlocker te repareren en toe te staan ​​zonder een compatibele TPM.

Voordat u naar het oplossen van problemen gaat, moet u eerst begrijpen wat de fout precies is. Wat is een Trusted Platform Module (TPM) en wat is het beheerdersbeleid?

Wat is een Trusted Platform Module (TPM)

Dit is in feite een chip die zich op nieuwere processors bevindt die extra beveiligingsfuncties hebben. Wanneer BitLocker TPM gebruikt, wordt de coderingssleutel op de chip zelf opgeslagen. Als je geen chip hebt die TPM ondersteunt, kun je nog steeds BitLocker gebruiken, maar moet je de coderingssleutel op een USB-stick opslaan.

Beheerdersbeleid

Dus hoe zit het met het selecteren van X- en Y-beleid voor OS-volumes? Kortom, het is een groepsbeleidsinstelling die moet worden gewijzigd waardoor BitLocker kan werken zonder de TPM-vereiste. En met groepsbeleid kunt u BitLocker toestaan ​​zonder een compatibele TPM (hiervoor is een wachtwoord of een opstartsleutel op een USB-flashstation vereist) om Bitlocker zonder TPM-chip in te schakelen. Laten we eens kijken hoe dit op Groepsbeleid.

Opmerking: aangezien deze Bitlocker alleen beschikbaar is voor Windows Pro-edities, is hetzelfde groepsbeleid ook alleen beschikbaar voor Pro-edities. De functie Groepsbeleid is niet beschikbaar in Windows Home en startersedities.

Schakel BitLocker in Windows 10 in zonder TPM-chip

Nu moeten we eerst de editor voor lokaal groepsbeleid openen om Bitlocker zonder TPM toe te staan.

Druk op Windows-toets + R, typ gpedit.msc en druk op de enter-toets. Navigeer in de Groepsbeleid-editor naar Computerconfiguratie/Beheersjablonen/Windows-componenten/BitLocker-stationsversleuteling/Besturingssysteemstations.

Dubbelklik op Extra authenticatie vereisen bij opstarten in het hoofdvenster. Let erop dat u de juiste optie kiest, want er is nog een vergelijkbare vermelding voor (Windows Server). Selecteer nu Ingeschakeld linksboven en activeer BitLocker toestaan ​​zonder een compatibele TPM (vereist een wachtwoord of een opstartsleutel op een USB-flashstation) onderstaand.

Dat is alles, klik nu op Toepassen, OK en verlaat de Groepsbeleid-editor.

Werk het Groepsbeleid bij om wijzigingen onmiddellijk door te voeren. Om dit te doen drukt u op Win + R tijdens het uitvoeren Type gpupdate / forceren en druk op de enter-toets.

Er wordt een opdrachtprompt geopend met het updatebeleid. na het succesvol voltooien van de update close-opdracht en ga naar Bitlocker Drive Encryption inschakelen. Nu Deze keer heb je geen enkel probleem of fout ondervonden.

Hoop Na het uitvoeren van deze stappen uw probleem Dit apparaat kan geen Trusted Platform Module-fout gebruiken terwijl BitLocker inschakelen wordt opgelost.

Lees ook:

0 Shares:
You May Also Like