Opgelost: Discord vastgelopen bij verbinding maken met spraakkanaal of berichten verzenden 2022

Discord, een van de meest populaire VOIP-app voor gamers, biedt gratis spraak / video / chat van uitstekende kwaliteit. Met Discord kan iedereen een server maken, vrienden uitnodigen en met elkaar communiceren tijdens het spelen van favoriete games. Het is beschikbaar voor bijna elk platform, van mobiele apparaten tot gameconsoles, en mensen gebruiken Discord graag vanwege de geweldige gebruikersinterface en de steeds groter wordende functies. Soms ervaar je echter” Discord loopt vast op het verbindingsscherm” vooral op Windows 10-computers.

Discord vast op verbindingsscherm

Er zijn veel mogelijkheden die kunnen veroorzaken Discord vast op het verbindingsscherm, wat overeenkomt met de verschillende scenario’s zoals proxyserver, VPN of antivirus of u gebruikt meerdere apps waarvoor een microfoon en andere belangrijke bronnen nodig zijn. Wat de reden ook is, hier hebben we een paar oplossingen opgesomd die helpen bij het oplossen van onenigheid die vastzit bij het verbinden met een kanaal of onenigheid die vastzit bij het starten.

Controleer op storing

Het eerste dat u moet doen, is een bezoek brengen aan status.discordapp.com en controleer de huidige serverstatus, als de Discord-server problemen ondervindt, kun je niet voorbij het verbindingsscherm komen.

Start uw pc opnieuw op

Als er geen storingsprobleem is met de Discord-server, start dan uw pc opnieuw op (veel problemen kunnen worden opgelost door de toepassing gewoon opnieuw op te starten).

Daarnaast start u uw netwerkapparaten opnieuw op, wat waarschijnlijk ook de storing in de internetverbinding oplost.

Datum- en tijdinstellingen instellen Automatisch

Nogmaals, onjuiste datum- en tijdinstellingen veroorzaken ook enkele problemen met het correct werken van Discord of Discord die vastzit op het verbindingsscherm.

Sluit eerst Discord door op de knop Verborgen pictogrammen weergeven linksonder op de taakbalk te klikken. Klik met de rechtermuisknop op Discord en klik op Discord sluiten. Klik met de rechtermuisknop op de huidige datum en tijd op de taakbalk, selecteer datum / tijd aanpassen, schakel hier automatisch de tijd in en stel de tijdzone automatisch in.

Proxy uitschakelen

Nogmaals, proxy’s moeten worden uitgeschakeld om Discord te kunnen verbinden. Bovendien moet u de verbinding met VPN verbreken (indien geconfigureerd) en antivirussoftware van derden tijdelijk uitschakelen.

Proxy uitschakelen op Windows-computer

Druk op Windows-toets + R-type inetcpl.cpl en klik op ok, hierdoor worden de interneteigenschappen geopend, ga naar het tabblad Verbindingen en klik op LAN-instellingen Selecteer nu Instellingen automatisch detecteren en schakel de optie Gebruik een proxyserver uit Klik op Toepassen en OK, start vervolgens uw computer opnieuw op en probeer Discord opnieuw te openen.

Overschakelen naar Google DNS

Discord werkt beter bij gebruik van de DNS van Google of Cloudflare. Hun officiële pagina legt uit: “We raden meestal aan” Openbare DNS van Google en Cloudflare 1.1.1.1. Zowel Google als Cloudflare zijn vertrouwde en betrouwbare serviceproviders wiens servers we vertrouwen voor het hosten van Discord! We raden deze opties aan omdat ze de meest consistente en snelle toegang bieden tot tekstchat, afbeeldingen, video’s en zelfs voicechat! ”

Om het DNS-adres op een Windows-computer te wijzigen:

Druk op Windows-toets + R, typ ncpa.cpl en klik op ok, hierdoor wordt het venster met netwerkverbindingen geopend, klik met de rechtermuisknop op de actieve netwerkadapter, selecteer eigenschappen, zoek en dubbelklik op Internet Protocol versie 4 (TCP/IPv4) om de eigenschappen ervan te openen. Selecteer nu het keuzerondje “Gebruik de volgende DNS serveradressen” instellen voorkeurs-DNS-server 8.8.8.8 en Alternatieve DNS-server 8.8.4.4Vink aan bij instellingen valideren bij afsluiten en klik op ok om wijzigingen op te slaan.

Spoel DNS-cache

Open ook de opdrachtprompt als beheerder, typ ipconfig /flushdns, en druk op de enter-toets. Hierdoor wordt uw computer gedwongen de nieuwe DNS te vinden. Probeer nu de Discord-app op uw computer opnieuw te openen.

Discord toestaan ​​via firewall

Controleer ook of Windows Firewall Discord blokkeert om verbinding te maken met het netwerk. Volg de onderstaande stappen om onenigheid door de firewall toe te staan.

Zoek in het startmenu naar en selecteer Windows Defender Firewall, Klik op Een app of functie toestaan ​​via de Windows Defender Firewall koppeling,

Klik op de Instellingen veranderen knop. Blader vervolgens door de lijst, zoek Meningsverschil en vink het vakje ernaast aan en klik op Oke.

Als je voorbij het verbindingsscherm kunt komen, maar Discord vastloopt bij het verbinden met het spraakkanaal en een . tegenkomt In afwachting van eindpuntfout vervolgens wordt het probleem waarschijnlijk opgelost door de serverregio te wijzigen

Zoek deze optie in Serverinstellingen > Overzicht, selecteer hier een andere serverregio en klik op Wijzigingen opslaan.

Als je verbindingsproblemen hebt met spraakkanalen op Discord-servers, probeer dan de Kwaliteit van de dienstverlening op de Discord-app.

Open de gebruikersinstellingen in de discord-app, selecteer de ‘Stem en video’ optie onder de secties App-instellingenscroll naar beneden om de . te vinden ‘Quality of Service High Packet Priority inschakelen’ optie en zet het uit.

Pro-tip: start Windows in schone opstartstatus en controleer of er geen Discord meer vastzit op het verbindingsscherm.

Lees ook:

0 Shares:
You May Also Like