Opgelost: Discord-overlay werkt niet of toont geen PUBG, dappere, regenboog zes belegering

Als je een gaming-gebruiker of gameliefhebber bent, dan moet je bekend zijn met Discord. De populaire VoIP-applicatie (Voice over Internet Protocol) biedt snelle communicatie zoals videogesprekken, voicechats, tekstchats en zelfs het delen van screenshots met de vriendenlijst. En een van zijn speciale kenmerken is de Discord Overlay-functie, wordt alleen geleverd met de nieuwste versie van de discord-app die je tekstchat en stem combineert met je gameplay door een semi-transparant venster op je scherm te tonen tijdens het spelen van games. Maar helaas hebben sommige gebruikers ervaren Discord-overlay werkt niet in Windows 10. Tijdens het spel Discord toont de optie Overlay niet na het indrukken van de Shift + F1-toets, waardoor communicatie moeilijk wordt.

Waarom werkt Discord-overlay niet in games?

Kortom, de Discord-overlayfunctie werkt alleen met games waarvoor deze speciaal is ontworpen. Sommige van deze games bevatten Minecraft, Fortnite, CS:GO, WoW en DOTA 2. En sommige games ondersteunen deze functie eigenlijk niet. Zorg er dus eerst voor dat je game de Discord Overlay-functie ondersteunt.

Nogmaals, er is een kans dat beveiligingssoftware, zoals antivirus, de Discord of de overlay-functie als verdacht markeert. of softwareconflicten van derden kunnen het probleem veroorzaken.

Discord-overlayoptie wordt niet weergegeven

De reden achter Discord-overlay wordt niet weergegeven is een kleine bug die u gemakkelijk kunt oplossen. Dus als je Discord-overlay niet werkt nadat je op Shift + F1 hebt gedrukt, pas dan de onderstaande oplossingen toe om het probleem op te lossen.

Sluit alle games en applicaties en start uw pc opnieuw op. Als u dit doet, kunt u veel kleine gameproblemen oplossen.

Beveiligingssoftware van derden, zoals antivirussen, kan de Discord of de overlay-functie als verdacht markeren en mogelijk blokkeren. Laten we de antivirussoftware uitschakelen en controleren of dit het probleem helpt oplossen.

Schakel de overlay-optie voor je game in

De Discord-overlay werkt mogelijk niet omdat de optie niet is ingeschakeld voor je game. Laten we eerst controleren of de in-game overlay is ingeschakeld in Discord.

Start Discord en klik op het tandwielpictogram onderaan om de gebruikersinstellingen te openen. Kies in het gedeelte App-instellingen de Overlay in het linkerdeelvenster. Zorg ervoor dat u de schakelaar naast In-game overlay inschakelen hebt ingeschakeld.

Ga naar de Games in het linkerdeelvenster en zorg ervoor dat je in het gedeelte Game-activiteit de functie In-game Overlay hebt ingeschakeld voor de games die je wilt spelen. Welnu, als je ziet dat de optie is uitgeschakeld, klik je op de monitorknop naast het spel, en het wordt ingeschakeld.

Als de game die je speelt niet in de lijst staat, moet je je games toevoegen aan de Discord-app door erop te klikken.

Start nu je spel opnieuw en druk op de Shift + F1-toets om te zien of de Discord-overlay werkt.

Verander de Discord-overlay Sneltoets

Opnieuw zijn sneltoetsen voor conflicten soms de reden om de Discord-overlay werkt niet probleem. Laten we de nieuwe sneltoets toewijzen om de Discord-overlay in te schakelen.

Open de gebruikersinstellingen in de Discord-app, selecteer de overlay-optie aan de linkerkant, hier naast de optie In-game overlay inschakelen, vindt u de optie om de sneltoets toe te wijzen Wijs de nieuwe sneltoets toe, bijvoorbeeld Shift + F10 en sla de instellingen op Nu uitvoeren je spel en druk op de nieuw toegewezen sneltoets (Shift + F10) om Discord Overlay te starten tijdens het spelen van het spel

Voer Discord uit als beheerder

Als je geen beheerdersrechten hebt gegeven aan de Discord-app om een ​​in-game overlay te maken en weer te geven, kan dat ertoe leiden dat de Discord-overlayoptie wordt niet weergegeven probleem. Laten we Discord als beheerder uitvoeren en controleren of het probleem is opgelost.

Klik met de rechtermuisknop op de snelkoppeling van Discord op uw bureaublad en selecteer uitvoeren als beheerder. Of klik met de rechtermuisknop op de snelkoppeling van Discord op uw bureaublad en selecteer Eigenschappen. Ga in het pop-upvenster naar het tabblad Compatibiliteit en vink de optie Voer dit uit programma als beheerder. Klik op toepassen en ok, open nu Discord en start je spel opnieuw om te zien of de overlay werkt.

Schakel hardwareversnelling uit in Discord

De Hardware Acceleration-functie in Discord gebruikt GPU en geluidskaart om Discord soepel te laten werken, maar soms kan het ertoe leiden dat de Discord-overlay niet werkt door ermee te onderbreken. Laten we hardwareversnelling in Discord uitschakelen om te controleren of dit het probleem helpt oplossen.

Start de Discord-app en open de gebruikersinstellingen door onderaan op het tandwielpictogram te klikken. Selecteer in het gedeelte App-instellingen de optie Uiterlijk. Hier vindt u de schakelaar Hardwareversnelling, Schakel hardwareversnelling uit als deze is ingeschakeld Start uw game opnieuw en controleer of de Discord overlay werkt nu.

Schaal je scherm opnieuw

Zorg er vervolgens voor dat de weergaveschaal is ingesteld op 100%. Sommige gebruikers hebben dit probleem ervaren “Discord-overlay werkt niet” wanneer hun monitor niet is ingesteld op de aanbevolen schaal van 100%. Als u de monitor een aangepaste schaal van 125% of 150% instelt, moet u proberen deze op 100% in te stellen. Om dit te doen

Druk op de Windows-toets + I om de app Instellingen te openen, klik op het systeem en vervolgens op Beeldscherm. Zoek hier naar schaal en lay-out en zorg ervoor dat je scherm is ingesteld op 100% (aanbevolen). Start je game opnieuw om te zien of het probleem zich nog steeds voordoet.

Installeer Discord opnieuw

Als geen van de oplossingen helpt om het probleem met de discord-overlay op te lossen, is er mogelijk iets mis met de Discord-app. We raden aan om de Discord-app opnieuw te installeren met de nieuwste versie die waarschijnlijk helpt.

Druk op Windows-toets + R, typ appwiz.cpl en klik op ok. Dit opent het venster Programma’s en functies, Zoek onenigheid, klik met de rechtermuisknop en selecteer vervolgens verwijderen en volg de instructies op het scherm om de app van uw pc te verwijderen. Start uw pc opnieuw op om de wijzigingen door te voeren.

Ga nu naar de officiële website van Discord en download de nieuwste versie van de Discord-app voor Windows-pc, voer setup.exe uit en volg de instructies op het scherm om Discord op uw pc te installeren. Open als u klaar bent Meningsverschil. Start vervolgens je spel en voeg het toe aan je Discord. Schakel de Discord-overlay functie voor uw spel.

Controleer of je in-game overlay nu werkt.

Hier toont een video de stappen om de Discord-overlay wordt niet weergegeven of Werkprobleem op Windows 10.

Lees ook

0 Shares:
You May Also Like