Opgelost: DHCP is niet ingeschakeld voor LAN-verbinding in Windows 10

Soms kunt u wifi ervaren, de Ethernet-/Local Area-verbinding is correct aangesloten, maar Windows 10 kan geen verbinding maken met internet. Of zie na een recente Windows-update een geel uitroepteken op de netwerkadapter met de tekst: Geen toegang tot het internet. Om dergelijke problemen aan te pakken, wordt Windows 10 geleverd met een ingebouwde probleemoplosser voor netwerken die automatisch de problemen detecteert en verhelpt die internettoegang verhinderen. Maar een paar gebruikers melden dat ze met de rechtermuisknop op het netwerkpictogram klikken en op problemen oplossen klikken en een foutmelding krijgen DHCP is niet ingeschakeld voor LAN-verbinding.

Met DHCP kunnen apparaten zoals routers of servers IP-adressen toewijzen aan computersystemen die verbinding maken met het netwerk. Maar als dat niet lukt, om welke reden dan ook, kunnen er verbindingsfouten optreden en dat resultaat heeft ethernet geen geldige IP-configuratie, DHCP is niet ingeschakeld voor ethernet of wifi en meer. Laten we de DHCP begrijpen, hoe het werkt en hoe u DHCP kunt inschakelen om automatisch een IP-adres te verkrijgen op Windows 10.

Wat is DHCP?

De DHCP (Dynamic Host Configuration) is een gestandaardiseerd netwerkprotocol dat wordt gebruikt op Internet Protocol (IP)-netwerken. Dit is een client- of servergebaseerd protocol waarmee een geautomatiseerde IP-host en het bijbehorende adres voor netwerkconnectiviteit kunnen worden toegewezen. Als u verbinding wilt maken met het netwerk en internet, moet uw apparaat over het algemeen een uniek IP-adres hebben en DHCP inschakelen om automatisch een IP-adres toe te wijzen aan uw apparaat dat helpt bij het bieden van netwerkstabiliteit en het verminderen van statische IP-adresconflicten.

Maar als om een ​​of andere reden, zoals een verouderde netwerkadapter, een verkeerde proxy of onjuiste netwerkconfiguratie DHCP mogelijk niet automatisch een IP-adres toewijst aan de clientcomputer. Als gevolg hiervan kan de clientcomputer zonder uniek IP-adres geen verbinding maken met het netwerk en is er geen internettoegang.

DHCP is niet ingeschakeld voor ethernet

Als u ook met een soortgelijk probleem worstelt, leest u hier hoe u DHCP voor het lokale netwerk kunt inschakelen en het probleem kunt oplossen.

Opmerking: De onderstaande oplossingen die ook van toepassing zijn op computers met Windows 10, 8.1 en 7 om DHCP op te lossen die niet is ingeschakeld voor Ethernet, Wifi of ethernet, hebben ook geen geldige IP-configuratie.

Als dit de allereerste keer is dat u dit probleem ziet, raden we aan om netwerkapparaten (router, modem, switch) opnieuw op te starten. Inclusief uw pc. Hiermee wordt een nieuwe start gemaakt en wordt het probleem opgelost als een tijdelijke storing het probleem veroorzaakt.

Schakel beveiligingssoftware tijdelijk uit en verbreek de verbinding met VPN (indien geconfigureerd op uw pc)

DHCP inschakelen op Windows

Het eerste dat u moet controleren, is de instellingen van uw netwerkadapter om te bevestigen dat deze correct is geconfigureerd om IP-adres toe te wijzen vanaf de DHCP-server.

Druk op Windows-toets + R, typ ncpa.cpl en druk op Enter. Dit opent het venster Netwerkverbindingen. Klik hier met de rechtermuisknop op Actieve netwerkadapter en selecteer eigenschappen. Dubbelklik vervolgens op Internet Protocol versie 4 (TCP/IPv4). Zorg ervoor dat u Automatisch een IP-adres verkrijgen selecteert en DNS-serveradres verkrijgen automatisch.

Pro-tip: volg ook de stappen op de officiële site van de router, controleer en zorg ervoor dat uw router is geconfigureerd/ingeschakeld om automatisch een IP-adres toe te wijzen aan de client-pc.

DHCP-clientservice inschakelen

De DHCP-clientservice helpt bij het registreren van het IP-adres en het bijwerken van DNS-records voor uw computer. Als om welke reden dan ook de DHCP-clientservice niet is gestart/gestopt, kan dit ertoe leiden dat er geen IP-adres op de clientcomputer wordt verkregen. En dat kan ertoe leiden dat DHCP niet is ingeschakeld voor lokale verbinding of wifi.

Druk op Windows-toets + R, typ diensten.msc, en druk op de enter-toets. Dit opent de Windows-serviceconsole. Scroll naar beneden en zoek de DHCP-clientservice. Als het actief is, klikt u met de rechtermuisknop op de DHCP-service, selecteert u opnieuw opstarten Maar als het niet is gestart, dubbelklikt u op de DHCP-service om de eigenschappen ervan te openen. opstarttype naar automatisch en start de service naast de servicestatusKlik op Toepassen gevolgd door OK

Reset je proxy-instellingen

Druk op Win + R en typ vervolgens inetcpl.cpl en druk op de enter-toets, hierdoor worden interneteigenschappen geopend. Ga naar het tabblad Verbindingen en klik vervolgens op de knop LAN-instellingen. Schakel in het nieuwe pop-upvenster het selectievakje ‘Gebruik een proxyserver voor uw LAN’ uit. En zorg ervoor dat u automatisch detecteert instellingen is geselecteerd.

Reset Winsock en TCP/IP

Er is een kans dat een verkeerde netwerkconfiguratie ervoor zorgt dat DHCP er niet in slaagt om automatisch IP-adressen toe te wijzen. Laten we de TCP/IP-stack resetten die waarschijnlijk helpt om het probleem op te lossen. Open de opdrachtprompt Als beheerder voert u de onderstaande opdracht uit om het IP-adres op uw pc vrij te geven en te vernieuwen.

netsh Winsock resetnetsh int IP resetIpconfig /releaseIpconfig /flushdnsIpconfig /renew

Dat is alles, sluit de opdrachtprompt en start uw pc opnieuw op. Controleer of dit helpt om het probleem op te lossen.

Installeer uw netwerkstuurprogramma opnieuw

Nog steeds hulp nodig? Er is een kans dat het stuurprogramma van uw netwerkadapter verouderd is, niet werkt zoals verwacht en dat uw pc geen IP-adres van DHCP kan ontvangen. Het bijwerken of opnieuw installeren van het stuurprogramma voor de netwerkadapter helpt waarschijnlijk om het probleem op te lossen.

Klik met de rechtermuisknop op het menu Start en selecteer apparaatbeheer, Netwerkadapter uitgeven, Klik met de rechtermuisknop op de geïnstalleerde netwerkadapter, selecteer stuurprogramma bijwerken, klik op Automatisch zoeken naar bijgewerkte stuurprogrammasoftware en volg de instructies op het scherm.

Als Windows het bijgewerkte stuurprogramma niet heeft gevonden, kunt u proberen het stuurprogramma voor de netwerkadapter opnieuw te installeren door de onderstaande stappen te volgen.

Open Apparaatbeheer, Breid netwerkadapters uit, klik met de rechtermuisknop op uw actieve netwerkadapterstuurprogramma en selecteer Verwijderen. Bevestig nu dat u de stuurprogramma’s wilt verwijderen en start Windows opnieuw op. De volgende keer dat Windows start, zal het het netwerkadapterstuurprogramma zoeken en installeren voor u. Of u kunt het stuurprogramma handmatig bijwerken door met de rechtermuisknop op Apparaatbeheer -> computernaam te klikken – klik met de rechtermuisknop en selecteer scannen op hardwarewijzigingen.

U kunt ook de website van de fabrikant van het apparaat bezoeken, het nieuwste beschikbare stuurprogramma voor uw netwerkadapter downloaden, het vervolgens op de problematische computer installeren en winnows opnieuw opstarten, controleer het DHCP-probleem opgelost en de netwerk- en internetverbinding werkt.

Hebben deze oplossingen geholpen bij het oplossen van DHCP dat niet is ingeschakeld voor LAN-verbinding op Windows 10, 8.1 en 7? Laat het ons weten in de opmerkingen hieronder.

Lees ook

0 Shares:
You May Also Like