Opgelost: Cortana werkt niet in Windows 10 versie 20H2, update oktober 2020

Met de nieuwste Windows 10 versie 20H2 wordt Microsoft’s digitale assistent Cortana een aparte systeem-app die kan worden bijgewerkt vanuit de Microsoft Store. Nu is het bijna uitsluitend gericht op productiviteit waarmee u ontvangen e-mails kunt verzenden en controleren, uw aanstaande afspraken kunt zien en zelfs vergaderingen kunt opzetten. Het kan nu worden ontgrendeld via de taakbalk en u kunt het Cortana-venster over het scherm verplaatsen en het formaat ervan wijzigen. Als je de Cortana-app niet kunt vinden, Windows 10 Cortana werkt niet nadat Update of Cortana typen niet werkt, past u de onderstaande oplossingen toe.

Windows 10 Cortana werkt niet

Als dit de eerste keer is dat je merkt dat Cortana niet opent of niet reageert op gesproken zoekopdrachten, kan een eenvoudige herstart veel computerproblemen oplossen, waaronder de Cortana-glitch. probeer eerst herstart uw Windows 10 pc en probeer Cortana opnieuw om te zien of het werkt.

Open taakbeheer met ctrl-toets + shift-toets + Esc-toets Zorg ervoor dat u zich op het tabblad Processen in Taakbeheer bevindt, scrol omlaag en zoek het Cortana- of zoekproces. Klik er met de rechtermuisknop op en selecteer de taak beëindigen. Controleer nu of Cortana werkt zoals verwacht .

Vensters bijwerken

Microsoft brengt regelmatig Windows-updates uit met verschillende bugfixes en beveiligingsverbeteringen, en installeert de nieuwste Windows-update, lost ook eerdere problemen op.

Druk op de Windows-toets + I om de app Instellingen te openen, Klik op update en beveiliging dan Windows Update, Druk op de knop Controleren op updates om het downloaden en installeren van de nieuwste Windows-updates van de Microsoft-server toe te staan ​​(indien beschikbaar) Start uw pc opnieuw op en controleer of Windows 10 Cortana-app-probleem opgelost.

Controleer je regio- en taalinstellingen

Nogmaals Als de regio- en taalinstellingen op uw computer per ongeluk of per ongeluk zijn gewijzigd, kan dit de windows 10 Cortana-app werkt niet of niet reageren. Controleer en corrigeer uw regio- en taalinstellingen op uw computer door de onderstaande stappen te volgen.

Klik met de rechtermuisknop op het startmenu van Windows 10 en selecteer instellingen. Klik op Tijd en taal. Hier aan de linkerkant krijgt u opties voor instellingen voor datum en tijd, regio en taal. Zorg ervoor dat de regio- en taalinstellingen overeenkomen met die van u. Probeer Cortana opnieuw om kijken of het werkt.

Windows 10 Cortana opnieuw instellen

Met de nieuwste Windows 10 versie 20H2 is Cortana een systeem-app waarmee u de app kunt resetten naar de standaardinstellingen of de Windows 10 Cortana-app opnieuw kunt installeren om verschillende problemen met de app op te lossen.

Opmerking: volg deze instructies NIET als u Windows 10 2004 niet gebruikt. u kunt uw Windows 10-versie controleren met: winnaar commando of volg de instructies hier.

Druk op Windows-toets + I om de app Instellingen te openen, Klik op Apps en vervolgens op apps en functies, Scroll naar download en zoek Cortana onder apps en functies, Selecteer de Cortana-app en klik op de link geavanceerde opties

Een nieuw venster wordt geopend met opties om de app te repareren of opnieuw in te stellen. Repareer de app Probeer Cortana-app-problemen op te lossen en het heeft geen invloed op de app-gegevens reset de app verwijder apps-gegevens inclusief voorkeuren en aanmeldingsdetails Klik op de reset-knop en klik opnieuw op resetten wanneer vraag om bevestiging. Als u klaar bent, start u uw pc opnieuw op en controleert u of de Cortana-app werkt zoals verwacht.

Installeer de Cortana-app opnieuw

Als alle bovenstaande oplossingen het probleem niet oplossen, verwijder dan de installatie van de Cortana-app en voer een nieuwe installatie uit volgens de onderstaande stappen.

Nogmaals, het is alleen van toepassing op apparaten met de nieuwste Windows 10 versie 20H2 en 20H2.

Cortana-app verwijderen

Open PowerShell als beheerder, typ opdracht Get-appxpackage -allusers Microsoft.549981C3F5F10 | AppxPackage verwijderen en druk op de enter-toets. Zodra de opdracht is voltooid, wordt Cortana van het systeem verwijderd. Start uw pc opnieuw op om de app volledig van uw apparaat te verwijderen.

Cortana installeren

Volg de onderstaande stappen om Cortana opnieuw te installeren.

Open Microsoft Store en zoek naar de Cortana-app, of u kunt via deze link op Get, Click Install in de Microsoft Store-app naast Cortana klikken en deze wordt opnieuw geïnstalleerd.

Hebben deze oplossingen geholpen bij het oplossen van problemen met de Cortana-app op Windows 10? Laat het ons weten in de reacties hieronder.

Lees ook:

0 Shares:
You May Also Like