Opgelost: computer herstart willekeurig tijdens het spelen van games Windows 10

Is de Windows 10-computer opnieuw opgestart tijdens het spelen van games of wanneer u een game start en uw computer plotseling opnieuw opstart? Verschillende gebruikers melden sinds Windows 10 20H2 update computer herstart willekeurig zonder waarschuwing, Het wordt gewoon uitgeschakeld, vergelijkbaar met een stroomstoring, en start zichzelf opnieuw op alsof er niets is gebeurd. Er zijn verschillende redenen die dit kunnen veroorzaken, het kan het falen van een hardwarecomponent zijn, een probleem met de grafische driver, de game die je speelt is niet compatibel met je apparaat, een slechte Windows-installatie en meer. Om dit probleem op te lossen, hebben we hier in dit bericht een paar suggesties die u kunnen helpen het probleem te identificeren en op te lossen.

Computer herstart tijdens het spelen van games

De oplossing werkt voor mij: Ik heb persoonlijk dit probleem ervaren, “windows 10 start willekeurig opnieuw zonder waarschuwing” op mijn computer. Heb elke mogelijkheid gecontroleerd en eindelijk het probleem met de grafische kaart gevonden. Als uw pc opnieuw wordt opgestart tijdens het spelen van een game of als Windows 10 willekeurig opnieuw wordt opgestart wanneer deze inactief is, raden we u aan uw grafische kaart los te koppelen van het moederbord en te controleren of het probleem is opgelost.

Controleer nogmaals en zorg ervoor dat de game die u probeert te openen of op uw pc speelt, compatibel is met de huidige Windows-versie.

Schakel de beveiligingssoftware, Antivirus op uw pc tijdelijk uit of verwijder deze en controleer of dit helpt om het probleem op te lossen.

Controleren op Windows-update

Microsoft brengt regelmatig Windows-updates uit met beveiligingsverbeteringen en verschillende bugfixes. En het installeren van de nieuwste Windows-updates lost ook de eerdere problemen op. Laten we de nieuwste Windows-update controleren en installeren die mogelijk een oplossing heeft voor deze herstartlus-bug van Windows.

Klik met de rechtermuisknop op het startmenu, selecteer instellingen, klik op Bijwerken en beveiliging en vervolgens op Windows-update. Druk vervolgens op de knop Controleren op updates om het downloaden van Windows-updates van de Microsoft-server toe te staan. Als u klaar bent, start u uw pc opnieuw op om de updates toe te passen.

Grafisch stuurprogramma bijwerken

Als Windows 10 vaak alleen opnieuw opstart tijdens het spelen van een game, raden we aan om het grafische stuurprogramma te controleren. U moet het grafische stuurprogramma bijwerken of opnieuw installeren met de nieuwste versie.

Het stuurprogramma van de grafische kaart bijwerken

Druk op Windows-toets + R, typ devmgmt.msc en klik op okHiermee wordt Apparaatbeheer geopend en alle lijst met geïnstalleerde apparaatstuurprogramma’s weergegeven, Schermadapters uitvouwen, klik met de rechtermuisknop op uw NVIDIA grafische kaart en selecteer stuurprogramma bijwerken, Klik op Automatisch zoeken naar stuurprogramma’s om stuurprogramma-update van Microsoft-server te downloaden (indien beschikbaar elke) Als u klaar bent, start u uw pc opnieuw op om de stuurprogramma-update toe te passen.

Installeer het stuurprogramma van de grafische kaart opnieuw

U kunt ook het huidige grafische stuurprogramma verwijderen, de nieuwste installatie downloaden van de website van de fabrikant en installeren om het probleem op te lossen.

Het grafische stuurprogramma verwijderen:

Open opnieuw apparaatbeheer met behulp van devmgmt.msc of klik met de rechtermuisknop op het startmenu selecteer apparaatbeheer, Vouw beeldschermadapters uit, klik met de rechtermuisknop op uw NVIDIA GeForce-stuurprogramma selecteer verwijderen Wanneer u om bevestiging vraagt, vinkt u aan bij verwijder de stuurprogrammasoftware voor dit apparaat en klik op verwijderen

Open nu het configuratiescherm en klik vervolgens op Een programma verwijderen. Verwijder hier alles met betrekking tot Nvidia (uw grafische stuurprogramma) en start uw systeem opnieuw op om wijzigingen op te slaan

Download nu de nieuwste installatie van het grafische stuurprogramma van de website van de fabrikant. Klik met de rechtermuisknop op setup.exe, selecteer uitvoeren als beheerder en volg de instructies op het scherm om de nieuwste grafische driver op uw apparaat te installeren.

Start uw pc opnieuw op, dit zou moeten oplossen. De computer wordt willekeurig opnieuw opgestart bij het probleem met Windows 10.

Wijzig uw energiebeheerschema in Hoge prestaties

Druk op Windows-toets + R, typ powercfg.cpl en klik op ok, als u een laptop gebruikt. Klik met de rechtermuisknop op het pictogram Energie op de taakbalk en selecteer Energiebeheer. Controleer hier de energiemodus. Als het is ingesteld als Energiebesparing, wijzigt u dit in Hoge prestaties of Gebalanceerd.

Klik vervolgens op Plan-instellingen wijzigen en vervolgens de link Geavanceerde energie-instellingen wijzigen. Er wordt een nieuw pop-upvenster geopend, scrol omlaag en vouw Processor-energiebeheer uit. Klik nu op Minimale processorstatus en stel deze in op een lage status, zoals 5% of 0% voor beide aangesloten en batterij. Klik op Toepassen gevolgd door OK en start uw pc opnieuw op om de wijzigingen op te slaan. Kijk of dit het probleem helpt oplossen.

Automatische herstartfunctie van Windows uitschakelen

Zoek in het startmenu naar Geavanceerde systeeminstellingen weergeven en selecteer het eerste resultaat, Ga naar het tabblad Geavanceerd en klik onder Opstarten en herstel op de knop Instellingen. Onder Systeem, fout deselecteer “Automatisch opnieuw opstarten” en klik op OK om de wijzigingen te bevestigen Start uw pc opnieuw op om wijzigingen op te slaan , Controleer of het probleem Windows 10 Willekeurig opnieuw opstarten is opgelost.

Controleren op hardwareproblemen

Opnieuw Willekeurig opnieuw opstarten op Windows 10 kan optreden als gevolg van hardwarestoringen, dus het is altijd een goed idee om uw hardware te inspecteren. Verschillende gebruikers meldden dat het probleem was opgelost na het vervangen van de defecte voeding, geheugenmodule of grafische kaart. Welnu, als uw apparaat onder de garantie valt, kunt u het beter naar de reparatiewerkplaats brengen en hen vragen het voor u te controleren.

Schakel uw computer uit en trek de stekker uit het stopcontact.

Open het deksel en zoek de RAM-sticks, verwijder ze allemaal en probeer de computer één voor één met elke stick aan te zetten. Wis ook je RAM.

Test geheugenmodule op fouten

Voer het ingebouwde diagnostische hulpprogramma voor geheugen uit dat helpt bij het diagnosticeren van geheugenfouten op uw computer.

Druk op Windows-toets + R, typ mdsched.exe en klik op ok, kies ervoor om nu opnieuw op te starten en controleer op problemen,

Na het eerste BIOS-scherm zou de scan moeten beginnen. Wacht tot de procedure is beëindigd en start uw pc opnieuw op. Lees hoe u testresultaten voor geheugendiagnose kunt controleren op Windows 10.

Update je BIOS

Soms kunt u het willekeurige herstartprobleem van de computer oplossen door uw BIOS bij te werken.

Opmerking: het uitvoeren van een BIOS-update is een kritieke taak en als er iets misgaat, kan dit uw systeem ernstig beschadigen.

Voer eerst het commando uit msinfo32 om uw BIOS-versie te identificeren Zodra het venster Systeeminformatie wordt geopend, bladert u naar beneden en zoekt u de BIOS-versie/datum en noteert u de fabrikant en de BIOS-versie. Ga nu naar de website van uw fabrikant, bijvoorbeeld Dell support Zoek uw apparaatmodel om de nieuwste beschikbare driver voor uw pc, download hier het BIOS-stuurprogramma en dubbelklik op het Exe-bestand om het uit te voeren. Nadat u uw BIOS hebt bijgewerkt, kan dit ook Repareer dat de computer ook willekeurig opnieuw opstart bij het probleem met Windows 10.

Voer daarnaast de opdracht DISM (Deployment Image Servicing and Management) restore health en het hulpprogramma Systeembestandscontrole uit, waarmee u de Windows-systeemkopie kunt herstellen en ontbrekende systeembestanden kunt herstellen met de juiste. Of voer Systeemherstel uit om het systeem terug te zetten naar een eerdere werkende staat en het probleem op te lossen.

Hebben deze tips geholpen bij het oplossen van Windows 10 PC Automatisch opnieuw opstarten bij het spelen van games of het bekijken van video’s? Laat het ons weten in de reacties hieronder.

Lees ook:

0 Shares:
You May Also Like