Opgelost: Clock Watchdog Timeout-fout in Windows 10

Windows 10 Blauw scherm fout CLOCK_WATCHDOG_TIMEOUT geeft een vertraagde klokonderbreking aan in een configuratie met meerdere processors of we kunnen zeggen dat er een probleem is met de processor dat het niet aankon en dat het opnieuw moet worden opgestart. Meestal zijn corrupte of incompatibele apparaatstuurprogramma’s, softwareconflicten of problemen met systeembestanden de meest voorkomende redenen waarom de computer vastloopt en een fout met een blauw scherm tegenkomt.

Als uw Windows 10-computer opnieuw is opgestart met: Time-out klokwaakhond blauwe schermfout, pas onderstaande oplossingen toe om verschillende Windows BSOD-fouten op te lossen.

Opmerking: als u zich niet kunt aanmelden bij Windows vanwege deze blauwe schermklok Watchdog Timeout-fout, probeer dan uw computer opnieuw op te starten in de veilige modus voor probleemoplossing.

Time-outfout klok Watchdog

Wanneer een Windows-fout met een blauw scherm optreedt, raden we aan om alle externe apparaten (USB, externe HDD of printer) die op uw systeem zijn aangesloten los te koppelen en uw pc opnieuw op te starten. We raden ook aan om alle nieuwe hardwareapparaten die u onlangs hebt aangesloten los te koppelen. Schakel uw antivirusprogramma tijdelijk uit en controleer of het probleem aanhoudt.

Installeer de nieuwste Windows Update

Microsoft brengt regelmatig beveiligingsupdates uit met verschillende bugfixes en verbeteringen. En het installeren van de nieuwste Windows-updates lost ook eerdere bugs op. Laten we de nieuwste Windows-updates installeren die mogelijk bugfixes bevatten voor deze Clock Watchdog Timeout-fout.

Druk op Windows-toets + I om instellingen te openen, klik op Update & beveiliging en druk vervolgens op de knop controleren op updates. Dit zal beginnen met het controleren op beschikbare updates, deze downloaden en installeren. U hoeft alleen uw pc opnieuw op te starten om ze toe te passen en de status van te controleren deze BSOD-fout.

Apparaatstuurprogramma’s bijwerken

Meestal kan de blauwe schermfout van Windows 10 worden veroorzaakt door een defect, verouderd, onjuist of beschadigd systeemstuurprogramma. Daarom raden we altijd aan: Als u wilt dat uw Windows 10-pc stabiel is, is het belangrijk dat u al uw stuurprogramma’s bijwerkt.

We raden aan om de essentiële apparaatstuurprogramma’s hieronder bij te werken.

Chipset-stuurprogramma’s.VGA-stuurprogramma’s.Netwerkstuurprogramma’s.Audio-stuurprogramma

U kunt eenvoudig uw apparaatstuurprogramma’s downloaden of bijwerken van de website van de fabrikant voor uw hardwareapparaten, en voor elk apparaat zoeken naar het meest recente juiste stuurprogramma.

Stuurprogramma bijwerken in apparaatbeheer:

Druk op Windows-toets + R, typ devmgmt.msc en klik op ok, hierdoor wordt apparaatbeheer geopend en wordt een lijst met alle geïnstalleerde apparaatstuurprogramma’s weergegeven, vouwt u de beeldschermadapter uit, klikt u met de rechtermuisknop op het geïnstalleerde beeldschermstuurprogramma, selecteert u update, klikt u op automatisch zoeken naar stuurprogramma’s en volgt u de instructies op het scherm.

CPU-temperatuur controleren

Controleer en zorg ervoor dat uw computer/laptop niet oververhit raakt en dat de hardwaretemperatuur van het systeem (CPU, geheugen, GPU) normaal is.

U kunt het hulpprogramma CPUID HWMonitor van derden downloaden en dat helpt bij het bewaken van de systeemtemperatuur. Als uw computer oververhitting controleert en ervoor zorgt dat de luchtstroom naar buiten niet wordt verhinderd, maak dan ook uw computer schoon van stof dat binnenin blijft zitten om oververhittingsproblemen te voorkomen.

Windows Geheugendiagnoseprogramma uitvoeren

Voer het Windows-hulpprogramma voor geheugendiagnose uit dat helpt bij het opsporen en oplossen van problemen met uw RAM.

Druk op Windows-toets + R, typ en klik op ok, hierdoor wordt het Windows-geheugendiagnoseprogramma geopend. Klik op Nu opnieuw opstarten en controleren op problemen (aanbevolen) De computer wordt opnieuw opgestart en controleert op geheugenproblemen.

Voer systeembestandscontrole uit

Opnieuw kan een blauwe schermfout in Windows optreden als sommige van uw systeembestanden beschadigd zijn of verloren gaan. Voer het hulpprogramma DISM en systeembestandscontrole uit waarmee u de gezondheid van de systeemimage kunt controleren en beschadigde systeembestanden kunt herstellen met de juiste.

Open de opdrachtprompt als beheerder, typ opdracht DISM /Online /Opschonen-Image /RestoreHealth en druk op de enter-toets. Zodra de opdracht is uitgevoerd, voert u de opdracht sfc utility uit: sfc /scannowLaat het scanproces 100% voltooien en start uw pc opnieuw op.

En controleer nu de status van deze blauwe schermfout CLOCK_WATCHDOG_TIMEOUT

Het BIOS bijwerken

Heb je nog steeds hulp nodig, probeer dan om het BIOS bij te werken door de onderstaande stappen te volgen.

Druk op Windows + R, typ msinfo32 en klik op ok, hierdoor wordt het venster Systeeminformatie geopend, blader naar beneden en zoek de BIOS-versie. Noteer de versie en ontwikkelaar van het BIOS dat op uw computer is geïnstalleerd.

Ga nu naar de website van de fabrikant om de nieuwste versie van het BIOS op uw computer te downloaden. Dubbelklik op het zojuist gedownloade bestand om de nieuwe versie van het BIOS te installeren. Als u een laptop gebruikt, zorg er dan voor dat het aangesloten blijft tot dit BIOS update is geïnstalleerd.

Open bovendien het venster Programma’s en functies met behulp van appwiz.cpl en verwijder nieuw geïnstalleerde software van derden.

Hebben deze oplossingen geholpen bij het oplossen? Time-out klokwaakhond Fout in Windows 10? laat het ons weten in de reacties hieronder.

Lees ook:

0 Shares:
You May Also Like