Opgelost: Canon-printer reageert niet Probleem op Windows 10

Printer drukt niet af of Canon-printer reageert niet na Windows-update? Een aantal gebruikers van kanonprinters melden dat de printer niet reageert wanneer ze iets proberen af ​​te drukken. Onjuiste configuratie, verbindingsproblemen, printerstuurprogramma-gerelateerde problemen, compatibiliteitsproblemen zijn enkele veelvoorkomende redenen voor dit probleem. Hier in dit bericht hebben we enkele van de meest effectieve oplossingen die van toepassing zijn op het oplossen of afdrukken van problemen op Windows 10.

Canon-printer drukt Windows 10 niet af

Controleer voordat u oplossingen toepast en zorg ervoor dat de Canon-printer is ingeschakeld en gereed is.

Controleer alle printeraansluitingen

Als je een lokale printer hebt geïnstalleerd, controleer dan of de USB-kabel goed is aangesloten of probeer hem op een andere USB-poort aan te sluiten. Voer daarnaast een experiment uit met een andere kabel en kijk of er een probleem is met de kabel die je gebruikt. Als je een netwerk hebt printer, controleer de netwerkverbinding, voeg de netwerkapparaten zoals router of modem toe, controleer de netwerkverbindingsstatus van de printer of uw printer correct is aangesloten op het netwerk.

B

Voer de probleemoplosser voor printers uit

Voer de ingebouwde probleemoplosser voor printers uit die helpt bij het automatisch detecteren en oplossen van de problemen waardoor de Canon-printer niet reageert op Windows 10.

Druk op de Windows-toets + s type probleemoplossing en selecteer vervolgens de instellingen voor het oplossen van problemen. Klik op de link voor extra probleemoplossers. Scroll nu naar beneden om de printer te zoeken en te selecteren en klik vervolgens op de probleemoplosser uitvoeren. Volg de instructies op het scherm om de probleemoplossing te voltooien. Als u klaar bent, start u uw pc opnieuw op en controleer of de printer normaal functioneert.

Start de print spooler-service opnieuw

De afdrukspoolerservice speelt een belangrijke rol bij het voltooien van afdruktaken op uw computer. Het beheert alle taken met betrekking tot afdrukken op uw pc en er is iets mis met de printer die niet afdrukt of niet reageert. Start of herstart de print spooler is een effectieve oplossing die u moet toepassen om het probleem op Windows 10 op te lossen.

Druk op Windows-toets + R-type services.msc en klik op ok, hierdoor wordt de Windows-serviceconsole geopend, scrol omlaag om de print spooler-service te vinden, klik er met de rechtermuisknop op en selecteer opnieuw opstarten. de service naast servicestatus. Klik op toepassen en ok. Controleer nu of de printer normaal kan reageren.

Controleer of de printer correct is geconfigureerd

Er is een kans dat uw printer niet afdrukt omdat deze niet op de juiste printerpoort is geconfigureerd. of Printer reageert keer op keer niet meer tijdens het verzenden van afdruktaken.

Open het configuratiescherm, ga dan naar apparaat en printer Zoek de printer die niet reageert of afdrukt. Rechtsklik erop en stel in als de standaardprinter, klik met de rechtermuisknop op de printer en selecteer opnieuw eigenschappen, ga dan naar het tabblad Poorten. Zorg er nu voor dat de juiste poort is geselecteerd. Klik daarna op Toepassen en OK om de wijzigingen op te slaan

Nu kunt u controleren of de printer niet reageert. Het Canon-probleem is met succes opgelost.

Werk het printerstuurprogramma bij

Er is een kans dat de verouderde incompatibele printerdriver ervoor zorgt dat de printer niet meer reageert of geen documenten afdrukt. Installeer het printerstuurprogramma opnieuw volgens de onderstaande stappen die waarschijnlijk helpen bij het oplossen van de printerproblemen in Windows 10.

Druk op de Windows-toets + R, typ en klik op ok Dit opent het venster met programma’s en functies en geeft alle lijst met geïnstalleerde programma’s op uw computer weer. Zoek daar de Canon-printer, klik met de rechtermuisknop en selecteer vervolgens verwijderen, Volg de instructies op het scherm om de printer volledig te verwijderen van uw apparaat en start Windows opnieuw op. Ga vervolgens naar de officiële canon-site om het nieuwste printerstuurprogramma voor uw Canon-printer te downloaden en te installeren.

Controleer daarnaast de printerhandleiding of deze compatibel is met de huidige versie van Windows 10.

Lees ook:

0 Shares:
You May Also Like