Opgelost: BSOD stop code machine check uitzondering op Windows 10

Windows 10 herstart regelmatig met MACHINE_CHECK_EXCEPTION BSOD-fout na het installeren van de nieuwste updates? Of omdat dit Windows 10 BSOD-lussysteem niet normaal start? De waarde van de foutcontrole van de stopcode-machinecontrole-uitzondering 0x0000009C geeft aan dat er een fatale uitzondering op de machinecontrole is opgetreden vanwege incompatibiliteit van het stuurprogramma tussen Windows en hardwareapparaten. Ook beschadigde systeembestanden, hardwarestoringen of geheugenproblemen veroorzaken deze machine check exception windows 10.

Als u ook worstelt met deze Windows 10 BSOD, hier enkele effectieve oplossingen om machine_check_exception op Windows 10 op te lossen.

machine check uitzondering windows 10

Koppel eerst alle externe apparaten los en start Windows opnieuw. Controleer of dit helpt om Windows normaal te starten.

Als als gevolg van deze BSOD-lus het systeem vaak opnieuw opstart, hebben we Windows-installatiemedia nodig om toegang te krijgen tot geavanceerde opties en om opstartreparatie uit te voeren. Die scan- en repareerproblemen voorkomen dat Windows normaal opstart. Als u dat niet heeft, controleert u hier hoe u opstartbare media voor Windows 10 kunt maken.

    Plaats de installatie-dvd of USB en start Windows 10 ervan op. Selecteer op de pagina ‘Windows Setup’ de taal om te installeren’, ‘Tijd- en valutaformaat’ en het ‘toetsenbord of invoermethode’ en klik op ‘volgende’. Klik op ‘Repareer uw computer en selecteer ‘Problemen oplossen’. Klik op ‘Geavanceerde opties’ en selecteer ‘Automatisch repareren’ en selecteer het besturingssysteem.

Opmerking: Mogelijk moet u ook de opstartprioriteit in het BIOS wijzigen om de computer te laten opstarten vanaf cd/dvd.

Belangrijk: Tijdens het scannen van de harde schijf als er beschadigde sectoren worden gevonden, probeert de scanner die sector te repareren, alle beschikbare gegevens daarop kunnen verloren gaan.

Opstarten in Veilige modus

Als opstartreparatie het probleem niet oplost, start dan op in de veilige modus en start Windows in een basisstatus, met een beperkte set bestanden en stuurprogramma’s. Het kan u helpen bij het oplossen van problemen op uw pc. Laten we beginnen Start uw pc in de veilige modus met netwerken en pas de onderstaande stappen voor probleemoplossing toe om van deze Windows 10 Blue screen machine_check_exception af te komen.

Werk het beeldschermstuurprogramma bij

Wanneer uw pc nu in de veilige modus start, moet u als eerste het beeldschermstuurprogramma bijwerken of opnieuw installeren.

Druk op Windows + X selecteer apparaatbeheer, vouw Beeldschermadapters uit. Klik met de rechtermuisknop op het beeldschermstuurprogramma en klik op Stuurprogrammasoftware bijwerken. Selecteer Automatisch zoeken naar bijgewerkte stuurprogrammasoftware. Volg de instructies op het scherm om Windows de nieuwste stuurprogrammasoftware te laten controleren en installeren.

Installeer het beeldschermstuurprogramma opnieuw

Als het probleem zich blijft voordoen, raad ik u aan het beeldschermstuurprogramma te verwijderen en opnieuw te installeren. Om dit te doen

Open Device Manager.Expand Display adapters.Klik met de rechtermuisknop op het stuurprogramma van de videokaart en klik op Verwijderen.Windows zal u vragen om de verwijdering van het apparaat te bevestigen. Klik op OK om het stuurprogramma te verwijderen. Nadat het verwijderen is voltooid, start u uw computer zo snel mogelijk opnieuw op. De computer laadt de generieke beeldschermstuurprogramma’s.

Of ga naar de website van de fabrikant, download en installeer de compatibele videokaartstuurprogramma’s voor uw computer en controleer.

Probeer ook de stuurprogramma’s in de compatibiliteitsmodus te installeren en controleer of dat helpt.

Om de stuurprogramma’s in de compatibiliteitsmodus te installeren:

Klik met de rechtermuisknop op het installatiebestand van het stuurprogramma en selecteer Eigenschappen Selecteer het tabblad Compatibiliteit Plaats een vinkje naast Dit programma uitvoeren in compatibiliteitsmodus en selecteer het besturingssysteem dienovereenkomstig in de vervolgkeuzelijst Laat het stuurprogramma installeren en controleer vervolgens de functionaliteit.

Start Windows opnieuw en controleer of Windows normaal start zonder enige BSOD-fout.

Schakel snel opstarten Windows 10 uit

Open het configuratiescherm, zoek naar en selecteer “Energiebeheer”. Klik op “Kies wat de aan / uit-knoppen doen” aan de linkerkant van het venster. Klik op “Instellingen wijzigen die momenteel niet beschikbaar zijn”. snel opstarten” is uitgeschakeld.

Controleer op corruptie van systeembestanden

Beschadigde, ontbrekende systeembestanden, vooral na de upgrade van Windows 10, veroorzaken meestal een ander blauw scherm bij het opstarten. Voer de opdracht DISM RestoreHealth en het hulpprogramma voor systeembestandscontrole uit dat ontbrekende bestanden scant en herstelt met de juiste.

Om dit te doen, opent u de opdrachtprompt als beheerder, typt u de opdracht DISM en drukt u op de enter-toets: DISM.exe /Online /Opschonen-image /RestorehealthWacht tot het scanproces 100% is voltooid. Voer daarna de opdracht SFC-hulpprogramma uit sfc /scannow druk op enter. Dit scant het systeem op ontbrekende bestanden en herstelt ze met de juiste van %WinDir%\System32\dllcacheStart Windows opnieuw nadat het scanproces is voltooid, controleer of er geen BSOD meer is bij het opstarten.

Controleer CPU- en voedingsventilatoren

Soms kunnen de ventilatoren van uw pc of laptop vastlopen door stof. In dat geval kan uw pc oververhit raken. Elke gebruiker kan dan geconfronteerd worden met deze BSOD. In dat geval kunt u uw CPU openen en vervolgens de aan / uit-knop AAN zetten en kijken of de ventilatoren in orde zijn. Soms merk je misschien dat fans erg traag zijn of vastlopen. In dat geval moet u ze schoonmaken of vervangen door een nieuwe. Nadat u dit hebt gedaan, moet u niet opnieuw “machine_check_exception” tegenkomen.

Schone RAM- of grafische kaartsleuven

Soms ook als gevolg van stof op RAM- en grafische kaartsleuven kunt u te maken krijgen met geen scherm of verschillende blauwe schermfouten op uw Windows-computer. Als onderdeel voor het oplossen van hardwareproblemen raden we u ten zeerste aan om het geïnstalleerde RAM-geheugen, de grafische kaart (indien geïnstalleerd) te verwijderen, de sleuven schoon te maken met een zachte doek en het geheugen/de grafische kaart te bevestigen zoals deze is. Controleer ook of de SATA-kabel en de voedingskabel goed op de harde schijf zijn aangesloten.

Deze fout kan ook worden veroorzaakt door een overbelaste interne of externe voeding, in welk geval de oplossing voor het probleem zou zijn om de overbelaste voeding te upgraden.

Nadat u de bovenstaande stappen hebt uitgevoerd Sluit nu uw computerkast Sluit alleen de stroomkabel, VGA-kabel met toetsenbord en muis aan. Laten we uw computer normaal opstarten.

Hebben deze oplossingen geholpen bij het oplossen? machine_check_exception windows 10? Laat het ons weten in reacties hieronder, lees ook:

0 Shares:
You May Also Like