Opgelost: BSOD-fout Driver irql_not _less_or_ gelijk aan Windows 10 versie 20H2

krijgen Stuurprogramma irql_not _less_or_ gelijk aan BSOD fout tijdens het spelen van games, het werken aan zware grafische programma’s zoals (3D max, Autocad, Photoshop), of zelfs na een recente Windows-upgrade? Meestal wanneer het systeem aan de prestatieverwachtingen moest voldoen en pc’s de druk niet aankonden. Dit zal het gevolg zijn van de Blue Screen of Death (BSOD) -fout zoals: DRIVER IRQL_NOT_LESS_OR_EQUAL fout. Meestal zijn Windows 10 Blue Screen-fouten gerelateerd aan een hardware- of softwaregerelateerd probleem. Maar bij het zoeken naar de reden achter “Driver IRQL niet minder of gelijk aan BSOD-fout, betekent dit dat het stuurprogramma van het geïnstalleerde apparaat niet kan communiceren met het specifieke hardwareapparaat”. Dit kan te wijten zijn aan een driverconflict of een incompatibel apparaatstuurprogramma, beschadigde systeembestanden, beveiligingssoftware en meer.

Stuurprogramma irql_not _less_or_ gelijk aan Windows 10

Als u ook worstelt met een vergelijkbare blauwe schermfout, past u hier de onderstaande oplossingen toe om Driver irql_not _less_or_ gelijk te stellen aan Windows 10, 8.1 en 7.

Telkens wanneer u een blauwe schermfout tegenkomt, moet u eerst proberen “Alle externe apparaten loskoppelen”, zoals printer, scanner, externe HDD, enz. (behalve toetsenbord en muis) deze BSOD-fout niet veroorzaken.

Als het systeem vanwege deze blauwe schermfout vaak opnieuw opstart en niet normaal kan starten, moet u Windows starten in de veilige modus met behulp van geavanceerde opstartopties. En pas onderstaande oplossingen toe om IRQL niet minder of gelijk aan Windows 10 te repareren.

Veilige modus is een diagnostische modus van een computermodel waarmee gebruikers van Windows 10 een gewijzigde versie van Windows kunnen invoeren. En corrigeer eventuele problemen waardoor ze niet normaal kunnen opstarten. Nu kunt u in de veilige modus eenvoudig de stappen voor probleemoplossing van Bellow uitvoeren om het stuurprogramma te repareren irql_not_less_or_equal windows 10 BSOD-fout.

Apparaatstuurprogramma’s bijwerken

Het bijwerken van apparaatstuurprogramma’s (vooral het grafische stuurprogramma) lost meestal de meeste (bijna 70%) BSOD-fouten op Windows 10-computers op. Nogmaals Als de “Stuurprogramma irql niet minder of gelijk aan BSOD” probleem begon na de recente Windows 10-upgrade (die meestal incompatibiliteitsproblemen met stuurprogramma’s veroorzaakt) en tijdens het installeren van een nieuw apparaat, of bevestig/verbind met een specifiek apparaat. Werk het apparaatstuurprogramma bij of installeer het opnieuw, een zeer nuttige oplossing om met deze BSOD-fout om te gaan. Nou, als je merkt dat irql_not_less_or_equal BSOD veroorzaakt tijdens het verbinden met een wifi-netwerk waardoor het opnieuw installeren van het stuurprogramma voor de wifi-adapter waarschijnlijk een goede oplossing is.

Installeer problematisch stuurprogramma opnieuw op Windows 10

De beste aanbevolen manier om uw systeemapparaatstuurprogramma bij te werken, gaat u naar de website van de fabrikant van het apparaat (bijvoorbeeld als u Laptop bezoekt, Dell, HP, Lenovo enz. Bezoek voor desktopcomputers de website van de fabrikant van het moederbord) Download de nieuwste beschikbare driverversie en sla op het op de lokale schijf.

Druk op Windows + R, typ devmgmt.msc en ok Dit opent de apparaatbeheerder en geeft alle geïnstalleerde stuurprogramma’s weer. Vouw hier het stuurprogramma uit (of bijvoorbeeld het weergavestuurprogramma) klik met de rechtermuisknop op het momenteel geïnstalleerde stuurprogramma en selecteer verwijderen. Doe hetzelfde met andere stuurprogramma’s, vooral (netwerkadapter en audiostuurprogramma )Na het verwijderen van alle problematische stuurprogramma’s Start uw computer opnieuw op.

Bij de volgende start om het stuurprogramma te installeren, dat u eerder hebt gedownload van de website van de fabrikant. Start nu Windows opnieuw en begin normaal te controleren of de BSOD-fout verdwenen is.

Apparaatstuurprogramma bijwerken op Windows 10

U kunt ook de onderstaande stappen volgen om het stuurprogramma automatisch te controleren en te installeren vanuit Windows Update.

Open opnieuw apparaatbeheer met behulp van devmgmg.mscbesteed beeldschermadapters, klik met de rechtermuisknop op het geïnstalleerde grafische stuurprogramma en selecteer het stuurprogramma bijwerken. Selecteer de optie “Automatisch zoeken naar bijgewerkte stuurprogrammasoftware” (wanneer u bent verbonden met internet), en laat Windows controleren op het nieuwste beschikbare stuurprogramma. Indien gevonden elke, Windows downloadt en installeert ze automatisch voor u. Start daarna Windows opnieuw en controleer of dit wordt veroorzaakt door incompatibiliteit van het stuurprogramma “Bestuurder irql niet minder of gelijk” Na het opnieuw installeren of bijwerken van het apparaatstuurprogramma krijgt u nooit meer te maken met een BSOD-fout.

Verwijder beveiligingssoftware en recent geïnstalleerde applicaties

Als het bijwerken en opnieuw installeren van het apparaatstuurprogramma de BSOD “Driver irql_not_less_or_equal” niet heeft verholpen, zijn hier enkele andere oplossingen die u moet proberen, zoals het tijdelijk verwijderen van beveiligingssoftware (antivirus) indien geïnstalleerd.

Ook als u merkt dat het probleem is begonnen na het installeren van een toepassing van derden (mogelijk is deze toepassing niet compatibel met de huidige versie van het besturingssysteem). We raden aan om recent geïnstalleerde applicaties te verwijderen en dit te controleren.

Om recent geïnstalleerde applicaties of antivirussoftware te verwijderen Druk op Windows + R, typ appwiz.cpl en ok om het venster Programma’s en onderdelen te openen. Klik hier met de rechtermuisknop op de recent geïnstalleerde applicatie en selecteer Verwijderen.

Controleer schijfbeschadiging met CHKSDK

In sommige gevallen kunnen deze BSOD’s worden toegeschreven aan beschadiging van de harde schijf. Na verloop van tijd kan uw pc fouten ontwikkelen op de harde schijf als gevolg van herhaald, onbedoeld misbruik. Onjuist afsluiten, “hard closing”van programma’s, corrupte of onvolledige installatie van software (bijv. Windows-besturingssysteem), stroomuitval kan uw bestandssysteem en opgeslagen gegevens beschadigen. Als gevolg hiervan kunt u blauwe schermfouten ervaren die verband houden met IRQL_NOT_GREATER_OR_EQUAL.

Om met dit soort problemen om te gaan, heeft Microsoft een handig hulpprogramma toegevoegd met de naam “chkdsk” (“Check Disk”) om beschadiging van de harde schijf te scannen en te repareren. We raden aan om de opdracht chkdsk uit te voeren (met toevoeging van extra parameter /f /r) om chkdsk-scan te forceren en de problemen met het schijfstuurprogramma zelf op te lossen.

Open de opdrachtprompt als beheerder en typ vervolgens chkdsk C: /f /r en druk op de enter-toets.

Tip: CHKDSK is de afkorting van Check Disk, C: is de stationsletter die u wilt controleren, /F betekent schijffouten herstellen en /R staat voor herstelinformatie uit beschadigde sectoren en x voor het ontkoppelen van de schijf.

Wanneer wordt gevraagd “Wilt u dit volume plannen om te worden gecontroleerd de volgende keer dat het systeem opnieuw wordt opgestart? (J/N)”. Beantwoord die vraag met Ja door op de Y-toets op uw toetsenbord te drukken en op Enter te drukken. Start je computer opnieuw op. Na het herstarten zou de schijfcontrole moeten beginnen. Wacht tot Windows uw schijf op fouten controleert.

Probleem met slechte virtuele geheugenpagina oplossen

U kunt ook DRIVER_IRQL_NOT_LESS_OR_EQUAL ervaren voor de pagina met slecht virtueel geheugen. Dus je moet het repareren. Volg de onderstaande instructies om het te repareren.

    Ga naar Computereigenschappen. Klik met de rechtermuisknop op Computer / Deze pc en selecteer Eigenschappen.Klik op Geavanceerde systeeminstellingen.Open Geavanceerd Tab.Klik vervolgens op Wijziging in het prestatiegedeelte. Klik vervolgens op Geavanceerd Tab.Klik nu op Wijziging in het gedeelte Virtueel geheugen. Vink nu uit automatisch wisselbestand beheren voor alle stuurprogramma’s.

Sommige gebruikers melden beschadigde systeembestanden te repareren door de DISM-opdracht uit te voeren “dism /online /cleanup-image /restorehealth ” en het sfc-hulpprogramma helpt hen om het probleem op te lossen. Ook het uitvoeren van Memory Diagnostic Tool doet hetzelfde werk voor sommige andere gebruikers.

Systeemherstel uitvoeren

Als het toepassen van Al deze oplossingen niet is opgelost “Stuurprogramma irql niet kleiner of gelijk aanFout met blauw scherm. Dan is Systeemherstel uitvoeren een ultieme oplossing. Die uw systeemconfiguratie terugzet naar de vorige werkende staat waarin Windows soepel werkt.

Opmerking: u kunt systeemherstel alleen uitvoeren als u eerder de systeembeveiligingsfunctie hebt ingeschakeld. En heb geen oude systeemherstelpunten verwijderd.

Om Systeemherstel uit te voeren, opent u het Configuratiescherm -> Configuratiescherm-items -> Herstel -> klik op Systeemherstel openen en Fallow-instructies op het scherm om Systeemherstel uit te voeren op Windows 10, 8.1 en 7. Na het uitvoeren van Systeemherstel Controleer of Windows normaal is gestart en er is niet meer Stuurprogramma irql niet minder of gelijk aan BSOD Fout Tijdens het spelen van games of het werken aan zware grafische programma’s.

Installeer altijd vertrouwde applicaties om een ​​BSOD-fout op een Windows 10-computer te voorkomen. Geen gekraakte, illegale software gebruikt. Voer altijd (meestal elke week) een volledige systeemscan uit met de nieuwste bijgewerkte antivirussoftware. En zorg ervoor dat Windows de nieuwste heeft geïnstalleerd patch-updates.

Hebben deze oplossingen geholpen bij het oplossen van “Stuurprogramma irql_not _less_or_ gelijk fout BSOD” op Windows 10? Laat ons weten welke optie voor u werkte, Lees ook

0 Shares:
You May Also Like