Opgelost: Bluetooth-pictogram ontbreekt in systeemvak in Windows 10

Met standaardinstellingen wanneer de Bluetooth-optie is ingeschakeld, verschijnt het blue tooth-pictogram in het systeemvak van de taakbalk of het systeemvak van Windows 10 En het biedt snelle toegang tot Bluetooth-instellingen, een nieuw Bluetooth-apparaat toevoegen of bestanden verzenden en ontvangen. Sommige Windows-gebruikers klagen echter Bluetooth-pictogram ontbreekt in systeemvak. Enkele andere klachten, Bluetooth bederft na de Windows 10-update en kan Bluetooth met geen enkel apparaat verbinden. Dit probleem treedt meestal op als het Bluetooth-stuurprogramma op uw computer ontbreekt, beschadigd is of als het een probleem met de Bluetooth-instellingen is. Hier hoe moet je herstel het ontbrekende Bluetooth-pictogram naar het systeemvak op Windows 10.

Bluetooth-pictogram ontbreekt in Windows 10

voor algemene informatie verschijnt het Bluetooth-pictogram alleen in het systeemvak als de Bluetooth-optie is ingeschakeld. Daarom raden we aan om gewoon te controleren of Bluetooth is ingeschakeld of niet.

Bluetooth inschakelen op Windows 10

De gemakkelijkste en snelle manier om Bluetooth in of uit te schakelen is vanuit het actiecentrum,
Druk op de Windows-toets + A om het actiecentrum te openen. Druk in de lijst met snelle acties op de Bluetooth-knop om het in te schakelen.

U kunt Bluetooth ook uitschakelen via Instellingen door de onderstaande stappen te volgen.

Druk op Windows-toets + I om instellingen te openen, klik op apparaten dan Bluetooth en andere apparaten, zet nu de Bluetooth-toggle op Aan-positie. Als de Bluetooth-optie al is ingeschakeld, probeer dan Bluetooth uit te schakelen en vervolgens weer in te schakelen Controleer nu of het Bluetooth-pictogram nu in het systeemvak moet verschijnen

Schakel Bluetooth-pictogram in via Bluetooth-instellingen

Er zijn kansen, Bluetooth-pictogram ontbreekt in systeemvak omdat het systeemvakpictogram van Bluetooth is uitgeschakeld onder Bluetooth-instellingen. Laten we het Bluetooth-pictogram inschakelen door de onderstaande stappen te volgen.

Open opnieuw de instellingen met Windows-toets + I, klik op apparaten dan Bluetooth en andere apparaten en klik op de link Meer Bluetooth-opties. Klik op het tabblad Opties en selecteer “Toon het Bluetooth-pictogram in het systeemvak. Klik op Toepassen en u bent klaar om Gaan.

Controleer de Bluetooth-servicestatus

Dit is een andere meest voorkomende reden waarom het Bluetooth-pictogram in het systeemvak ontbreekt.

Druk op Windows-toets + R, typ services.msc en klik op ok Hiermee wordt de Windows-serviceconsole geopend. Scroll naar beneden en zoek de Bluetooth-ondersteuningsservice. Als de service actief is, klikt u er gewoon met de rechtermuisknop op en selecteert u opnieuw opstarten. Als de service nog niet is gestart, klikt u met de rechtermuisknop op Bluetooth-ondersteuningsservice selecteer eigenschappen, wijzig het opstarttype Automatisch en start de service naast de servicestatus. Klik op toepassen en ok om de wijzigingen op te slaan. Start uw computer opnieuw op en controleer of deze werkt.

Bluetooth-probleemoplosser uitvoeren

Voer de ingebouwde Bluetooth-probleemoplosser uit die automatisch een diagnose stelt en ervoor zorgt dat de Bluetooth-hardware niet defect is.

Klik op het startmenu van Windows 10 en selecteer instellingen, Selecteer Update en beveiliging en vervolgens Problemen oplossen Klik op de extra probleemoplosser-link (zie onderstaande afbeelding) Scroll nu naar beneden om Bluetooth te selecteren en klik op de probleemoplosser uitvoeren,

Hiermee wordt een diagnose van het probleem gesteld, het proces voltooid zodra u klaar bent, start uw pc opnieuw op en controleer de status van uw probleem, Bluetooth ontbreekt op Windows 10.

Bluetooth-stuurprogramma opnieuw installeren

Heb je nog steeds hulp nodig, het is tijd om naar het Bluetooth-stuurprogramma te kijken, misschien heb je een verouderd Bluetooth-stuurprogramma op je computer geïnstalleerd of ontbreekt het beschadigde stuurprogramma. Installeer het Bluetooth-stuurprogramma waarschijnlijk opnieuw om het ontbrekende Bluetooth-pictogram op Windows 10 te herstellen.

Druk op Windows-toets + X Klik op ApparaatbeheerHiermee wordt alle lijst met geïnstalleerde apparaatstuurprogramma’s weergegeven.Breed Bluetooth uit. Klik met de rechtermuisknop op elk item en klik vervolgens op Eigenschappen. computer en controleer vervolgens of deze weer werkt.

Of bezoek de website van de fabrikant van het apparaat, bijvoorbeeld als u een Dell-laptop hebt, en bezoek vervolgens de Dell-ondersteuningssite om de nieuwste Bluetooth-driver voor uw apparaatmodel te downloaden en te installeren.

Lees ook:

0 Shares:
You May Also Like