Opgelost: Bluetooth niet beschikbaar op dit apparaat windows 10 versie 21H2

Is het je opgevallen Plotseling? Bluetooth-apparaten werken niet meer? Of na de recente upgrade naar Windows 10 worden Bluetooth-apparaten niet weergegeven. Een aantal gebruikers meldt dat Bluetooth niet beschikbaar/Bluetooth werkt niet of het Bluetooth-apparaat detecteert niet na installatie van Windows 10 21H2 Update. Er zijn verschillende redenen die ervoor kunnen zorgen dat Bluetooth-apparaten niet meer werken, zoals de Bluetooth-service die niet werkt, een incompatibel Bluetooth-stuurprogramma, een defect Bluetooth-apparaat en meer. Wat de reden ook is, hier zijn enkele oplossingen die u kunt toepassen om elk probleem op te lossen Bluetooth-verbindingsprobleem op Windows 10 versie 21H2.

Bluetooth werkt niet op Windows 10

Ten eerste raden we u aan ervoor te zorgen dat Bluetooth is ingeschakeld in Windows 10. Om dit te controleren en in te schakelen, drukt u op Windows + I om de app Instellingen te openen en Apparaten selecteren. “U wordt automatisch doorgestuurd naar het gedeelte “Bluetooth en andere apparaten” aan de linkerkant paneel. Zoek naar de Bluetooth-schakelaar en controleer of deze op “Aan” staat. Zoek ook naar de Bluetooth-knop op de computer van het Bluetooth-apparaat (toetsenbord, muis, hoofdtelefoon, enz.) – druk erop om Bluetooth in te schakelen.

Als u problemen ondervindt bij het verbinden met een Bluetooth-apparaat, schakel dan tijdelijk de beveiligingssoftware (Antivirus) uit, indien geïnstalleerd, en controleer of dit erg nuttig kan zijn.

Bluetooth-probleemoplosser uitvoeren

Wanneer je vastzit met een Bluetooth-fout, raden we je aan om eerst de Bluetooth-probleemoplosser & Hardware en apparaten Probleemoplosser die het probleem of de bug controleert en oplost waardoor een Bluetooth-apparaat geen verbinding kan maken.

Druk op Windows + I om de instellingen-app te openen, Klik op Update en beveiliging en vervolgens op Problemen oplossen, Selecteer aan de rechterkant Bluetooth en voer de probleemoplosser uit

Dit zal alle bugs scannen en verhelpen die ervoor zorgen dat Bluetooth-apparaten geen verbinding kunnen maken.

Nadat u beide probleemoplossers hebt uitgevoerd, start u Windows opnieuw en controleert u de volgende Bluetooth-apparaten die zijn aangemeld en correct werken. Toch moet u de volgende instructies volgen.

Controleer of de Bluetooth-service actief is

Druk op de Windows-toets + R en typ vervolgens “services.msc”.Zodra het venster Services wordt geopend, zoekt u de Bluetooth-ondersteuningsservice op. Controleer of deze actief is, klik er gewoon met de rechtermuisknop op en start opnieuw op. Of als de service niet actief is, dubbelklikt u op erop om de eigenschappen ervan te krijgen. Wijzig hier het opstarttype Automatisch en Start de service naast de servicestatus zoals weergegeven in de onderstaande afbeelding.

Als u klaar bent, start u uw computer opnieuw op en kijkt u of het draadloze toetsenbord en de draadloze muis werken.

Controleer de Bluetooth-verbindingsinstellingen

    Klik met de rechtermuisknop op de Windows-toets en selecteer Configuratiescherm. Open het gedeelte Hardware en geluiden en selecteer Bluetooth-apparaten. Selecteer Opties en zorg ervoor dat het selectievakje Bluetooth-apparaten toestaan ​​verbinding te maken met deze computer is aangevinkt.

Als u Bluetooth kunt inschakelen maar geen verbinding kunt maken met het doelapparaat, moet u proberen het apparaat opnieuw te koppelen. Vaak lost het repareren van het apparaat veel problemen op.

Om dat te doen opent u het bedieningspaneel door ernaar te zoeken in het menu Start.Zodra het bedieningspaneel is geopend, zoekt en klikt u op de optie “Apparaten en printers”. De bovenstaande actie geeft een lijst van alle aangesloten apparaten. Zoek het doel Bluetooth-apparaat, klik er met de rechtermuisknop op en selecteer vervolgens de optie “Apparaat verwijderen”.

Nadat u het apparaat hebt verwijderd, koppelt u het apparaat door op de optie “Apparaat toevoegen” in de bovenste navigatiebalk te klikken. Volg gewoon de instructies op het scherm en je zou goed moeten zijn.

Controleer de Windows-updates voor de nieuwste stuurprogramma-updates

Check-in Windows-updates als er stuurprogramma-updates beschikbaar zijn. Als dit het geval is, installeert u hetzelfde en controleert u of dit helpt.

    Druk op de toetsen “Windows Logo” + “W” vanaf het toetsenbord. Typ “Updates” in de zoekbalk en klik op het pictogram “Windows Update” in het zoekresultaat. Klik in het venster “Windows Update” op de link: ” Controleer op updates” aan de linkerkant van het venster om een ​​nieuwe lijst met updates te ontvangen. Als de updates beschikbaar zijn, installeer dan alle updates die daar worden vermeld.

Bluetooth-stuurprogrammasoftware bijwerken/opnieuw installeren

Nadat u verbinding hebt gemaakt met uw pc of laptop als de Bluetooth-apparaten niet werken of niet compatibel zijn met uw systeem, is het bijwerken / opnieuw installeren van het Bluetooth-apparaatstuurprogramma de meest werkende oplossing die ik persoonlijk heb gevonden.

Het Bluetooth-stuurprogramma bijwerken:

Druk op Windows-toets + R en typ vervolgens devmgmt.msc en druk op Enter.Expand Bluetooth, klik met de rechtermuisknop op uw apparaat en selecteer Stuurprogramma bijwerken.

Selecteer “Automatisch zoeken naar bijgewerkte stuurprogrammasoftware” en volg de instructies op het scherm om Windows te laten controleren op de nieuwste beschikbare driver. Start daarna Windows opnieuw en controleer of het Bluetooth-apparaat begon te werken.

Als het updaten van het apparaatstuurprogramma niet heeft geholpen, probeer dan de optie Terugdraaien en opnieuw installeren of bezoek de website van de fabrikant van het apparaat, download het nieuwste stuurprogramma en installeer dit op uw systeem. Controleer of Bluetooth-apparaten werken zoals voorheen.

Als Bluetooth plotseling stopte met werken na de recente upgrade van Windows 10 en het toepassen van alle bovenstaande oplossingen het probleem niet oplost, is de laatste optie die u kunt toepassen de laatste versie van Windows 10 verwijderen en wachten tot Microsoft de bug heeft opgelost.

Hebben deze oplossingen geholpen om Windows 10 Bluetooth-verbindingsproblemen op te lossen? Laat het ons weten in de reacties hieronder. Lees ook:

0 Shares:
You May Also Like