Opgelost: Bluetooth-headset wordt niet weergegeven in afspeelapparaten Windows 10

Heb je meegemaakt? Bluetooth-apparaat werkt niet of Bluetooth-apparaat is gekoppeld met de pc met Windows 10 maar is niet verbonden Of Bluetooth-headset aangesloten maar niet weergegeven in afspeelapparaten Windows 10? Geprobeerd om het Bluetooth-apparaat te ontkoppelen en te koppelen Maar het werkt nog steeds niet en het Bluetooth-apparaat geeft een foutmelding: Windows heeft een probleem ondervonden bij het installeren van de stuurprogrammasoftware voor uw apparaat (het systeem kan het opgegeven bestand niet vinden).

Bluetooth is afhankelijk van zowel hardware als software om correct te werken. Dus als uw apparaten geen algemene Bluetooth-taal kunnen spreken, kunnen ze geen verbinding maken. En meestal Bluetooth-verbindingsproblemen, meestal veroorzaakt door softwareconflicten en problematische stuurprogramma’s. Wat de reden ook is, hier zijn enkele oplossingen die u kunt toepassen om de Bluetooth-headset te repareren die niet wordt weergegeven op afspeelapparaten, Bluetooth-apparaat gekoppeld maar niet verbonden, Bluetooth-apparaat werkt niet enz. op Windows 10.

Bluetooth-apparaat repareren Gekoppeld maar niet verbonden

Als u een soortgelijk probleem krijgt met de Bluetooth-headset (hoofdtelefoon) Controleer eerst of het headset-apparaat is uitgeschakeld.

Typ geluid bij zoeken in startmenu en druk op enter. Hier onder Afspeelapparaten. Klik met de rechtermuisknop op de lege ruimte van het geluidsinstellingsvenster, klik op Uitgeschakelde apparaten weergeven. Controleer of de apparaten in de lijst aanwezig zijn. Klik met de rechtermuisknop op het headsetapparaat en klik op inschakelen.

Zorg ervoor dat u de nieuwste Windows-updates op uw systeem hebt geïnstalleerd. Zoals bij elke cumulatieve update van Windows 10, pusht Microsoft bugfixes, mei de nieuwste Windows-update om het probleem op te lossen. U kunt de nieuwste Windows-updates controleren en installeren via Instellingen -> Update en beveiliging -> Windows Update -> Controleren op update.

We raden u ook aan het hulpprogramma Systeembestandscontrole uit te voeren om ontbrekende of beschadigde systeembestanden te scannen en te repareren. Dit kan het conflict tussen geïnstalleerde apparaatstuurprogramma’s veroorzaken.

Bluetooth-probleemoplosser uitvoeren

Voer de probleemoplosser voor hardware en apparaten uit om te controleren en te identificeren of het Bluetooth-apparaat zelf het probleem veroorzaakt. en voer de Bluetooth-probleemoplosser om de problemen te scannen en op te lossen die verhinderen dat Bluetooth-apparaten verbinding maken en correct werken.

    Typ probleemoplossing in de zoekbalk van het startmenu en selecteer het. Blader in het venster Problemen oplossen naar beneden en zoek naar Hardware en apparaten. Selecteer en voer de probleemoplosser uit om Windows de problemen met apparaten en hardware te laten controleren en oplossen. Nadat u het probleemoplossingsproces hebt voltooid, selecteert u Bluetooth op de Hetzelfde venster en de probleemoplosser uitvoeren. Volg de instructies op het scherm om de probleemoplosser problemen te laten controleren en oplossen die verhinderen dat Bluetooth-apparaten correct werken. Nadat het probleemoplossingsproces is voltooid, start u de vensters opnieuw en controleert u of het probleem met het Bluetooth-apparaat is opgelost.

Start Bluetooth-ondersteuningsservice opnieuw

Als je dat al hebt gedaan, herstart dan de Bluetooth-ondersteuningsservice:

    Druk op de Windows-toets + R om het dialoogvenster Uitvoeren te openen. Typ services.msc en druk vervolgens op Enter. Zoek en klik met de rechtermuisknop op Bluetooth-ondersteuningsservice Klik op Opnieuw opstarten. Klik met de rechtermuisknop op Bluetooth-ondersteuningsservice en selecteer Eigenschappen en zorg ervoor dat het opstarttype Automatisch is

Kun je het Bluetooth-luidsprekerapparaat ook zien vanuit Apparaten en printers? Zo ja, klik er dan met de rechtermuisknop op en selecteer EigenschappenKlik op de Diensten tabblad en zorg ervoor dat alle Bluetooth-services zijn ingeschakeld.

Bluetooth-apparaatstuurprogramma bijwerken of opnieuw installeren

Druk op Windows + R, typ “devmgmt.msc” in het dialoogvenster en druk op Enter. Vouw in apparaatbeheer de categorie “Bluetooth” uit. Uw Bluetooth-hardware wordt hier weergegeven, klik er met de rechtermuisknop op en selecteer “Verwijderen”. Start Windows opnieuw om het Bluetooth-stuurprogramma volledig te verwijderen.

Nu bij de volgende login open apparaatbeheer, klik op Actie en selecteer “Scannen op hardwarewijzigingen”. Uw computer zal nu alle aangesloten hardware scannen. Nadat het de Bluetooth-hardware is tegengekomen, installeert het automatisch de standaardstuurprogramma’s.

Verbind je Bluetooth-apparaat en controleer of het werkt? Als dat niet het geval is, laten we het Bluetooth-apparaat opnieuw installeren.

Klik hiervoor met de rechtermuisknop op het startmenu van Windows 10, selecteer Apparaatbeheer.

Uitbreiden Bluetooth en verwijder het Bluetooth-stuurprogramma.

Download het nieuwste Bluetooth-stuurprogramma van de website van de fabrikant van het apparaat en installeer het.

Start uw computer opnieuw op nadat u het vereiste stuurprogramma hebt geïnstalleerd. Ontkoppel uw apparaat volledig en koppel het opnieuw. En controleer of het Bluetooth-apparaat correct begon te werken?

Hebben deze oplossingen geholpen om het Bluetooth-apparaat te repareren dat niet werkte, de Bluetooth-headset werd niet weergegeven op afspeelapparaten op Windows 10? Laat ons weten welke optie voor u heeft gewerkt.

Lees ook

0 Shares:
You May Also Like