Opgelost: BCD-foutcode 0xc000000f bij opstarten Windows 10

Zoals we allemaal weten, rolt Microsoft de Windows 10 versie 21H1 voor iedereen, en compatibele apparaten worden automatisch geüpgraded. Maar sommige gebruikers melden dat na het voltooien van het upgradeproces Windows 10 niet zal starten met BCD-foutcode 0xc000000f / 0xc0000225. De Fout 0xc000000f geeft direct aan dat er iets mis gaat met BCD (opstartconfiguratiegegevens). Nou, opstartproblemen met betrekking tot de BCD zijn er in veel verschillende vormen. Hier zijn enkele van de fouten waarmee u te maken kunt krijgen als BCD is beschadigd of van uw pc wordt vermist

Uw pc/apparaat moet worden gerepareerd. De opstartconfiguratiegegevens voor uw pc ontbreken of bevatten fouten Er is een probleem opgetreden met een apparaat dat op uw pc is aangesloten. Er is een onverwachte I/O-fout opgetreden. Uw pc moet worden gerepareerd. Het bestand met opstartconfiguratiegegevens bevat geen geldige informatie voor een besturingssysteem. Windows kan niet worden gestart. Een recente hardware- of softwarewijziging kan de oorzaak zijn.

En al deze fouten zijn het resultaat van onjuist afsluiten, schijffout, stuurprogrammaconflict of installatie van schadelijke software. Welnu, beschadigde systeembestanden zijn ook het gevolg van het verlies van de opstartpartitie die het gevolg is van een BCD-fout 0xc000000f / 0xc0000225. Als u ook worstelt met een soortgelijk probleem om BCD opnieuw op te bouwen, zullen de onderstaande stappen waarschijnlijk voor u werken.

Wat is BCD?

Boot Configuration Data (BCD) is geïntroduceerd om het bestand Boot.ini in Windows Vista te vervangen. Het is een belangrijk onderdeel van het besturingssysteem dat essentiële opstartinformatie opslaat die nodig is om Windows te starten. En als BCD ontbreekt, beschadigd is of is gewijzigd, start Windows mogelijk niet meer goed op, maar wordt het herstelscherm bovenaan weergegeven.

Fix BCD-foutcode 0xc000000f

Ontkoppel meerdere beeldschermen. Verwijder discrete videokaarten, gebruik de ingebouwde grafische kaart als uw moederbord dit ondersteunt. Als u meer dan één harde schijf hebt geïnstalleerd, koppelt u alle los behalve de doelschijf waarop Windows 10 zal worden geïnstalleerd. Koppel alle externe apparaten los, aangezien deze zijn aangesloten apparaten kunnen soms conflicteren met de installatie. Start nu Windows opnieuw en controleer of het normaal start

Zoals beschreven vanwege dit probleem, kan Windows niet normaal starten. Daarom moeten we opstarten vanaf Windows-installatiemedia om toegang te krijgen tot de geavanceerde optie. Waar u opstartreparatie en enkele opdrachten kunt uitvoeren om BCD opnieuw op te bouwen.

Nou, als je hier niet hebt hoe je Windows 10 installatiemedia kunt maken.

Opstartherstel uitvoeren

Wanneer u klaar bent met Windows-installatiemedia, volgt u de onderstaande stappen om Opstartherstel uit te voeren. Hiermee worden automatisch de problemen gedetecteerd en opgelost die voorkomen dat Windows normaal opstart.

Plaats de mediatoegang BIOS-setup Wijzigen, Eerst opstarten vanaf dvd (of verwisselbaar apparaat als u opstartbare USB gebruikt). Sla het eerste scherm over en het volgende op het installatiescherm Klik op Computer repareren.

Hiermee start u Windows opnieuw en klikt u op Problemen oplossen -> Geavanceerde opties. Hier bij de geavanceerde opties krijgt u verschillende hulpprogramma’s voor probleemoplossing om opstartproblemen op te lossen. Klik op Opstartherstel en Fallow-instructies op het scherm. Dit zal repareren als er programma’s starten Windows normaal. Start daarna Windows opnieuw en vink Normaal gestart aan.

Stel de juiste partitie in als actief

Soms verschijnt dit foutscherm omdat een onjuiste partitie als actief is ingesteld, u kunt het hulpprogramma diskpart gebruiken om de juiste partitie in te stellen.

Voor deze toegang tot geavanceerde opties -> opdrachtprompt. Typ nu Schijfonderdeel en druk op de enter-toets. Typ vervolgens Lijst schijfDruk op de enter-toets. Noteer hier het installatievolume van uw Windows.

Typ vervolgens selecteer partitie D (Opmerking: D is het door Windows geïnstalleerde volume, voor u kan het anders zijn). En de Windows-installatiepartitie moet Actief zijn, u kunt dit doen door het commando te typen actief. Start Windows opnieuw en vink Normaal gestart? Zo niet, bouw dan het beschadigde BCD-bestand opnieuw op.

Bouw het trimvest opnieuw op

Bij bepaalde fouten vermeldt de rij “Bestand:” “\boot\bcd” als een mogelijk beschadigd of corrupt bestand waardoor het scherm “Uw pc moet worden gerepareerd” verschijnt, samen met de exacte foutcode bij de “Foutcode: ” rij.

In deze gevallen kunt u de BCD opnieuw opbouwen, aangezien het BCD-bestand van uw computer mogelijk beschadigd of beschadigd is. Om een ​​beschadigd trimvest opnieuw op te bouwen Toegang tot geavanceerde opties en klik op Opdrachtprompt.

Voer nu Bellow-commando’s uit om de beschadigde BCD opnieuw op te bouwen.

Dit zal zeker de configuratiegegevens repareren en dus de BCD-foutcode 0xc000000f in Windows 10 zal. Controleer ook op schijffouten door het volgende hieronder.

Controleer schijffouten

Na het opnieuw opbouwen van BCD op hetzelfde type opdrachtprompt chkdsk /f /r om schijfstationfouten, slechte sectoren, die de opstartfout kunnen veroorzaken, te controleren en op te lossen. Wanneer u dit typt, wordt het scanproces op schijffouten gestart. Wacht tot het scanproces 100% is voltooid. Na het voltooien van het scanproces, krijgt u een scherm zoals hieronder weergegeven. Typ Exit om de opdrachtprompt te sluiten en start vervolgens Windows opnieuw op. Controleer of deze tijd Windows normaal start zonder enige opstartfout.

Een nieuwe EFI-partitie maken

In bepaalde omstandigheden kan de EFI-partitie ontbreken, maar maak je geen zorgen, want je kunt gemakkelijk een nieuwe maken. Maar zorg er eerst voor dat u over een “Windows-installatiemedia” (opstartbare USB/DVD) en 200 MB vrije schijfruimte beschikt.

Start op vanaf installatiemedia, sla het eerste scherm op het volgende scherm over Druk op Shift + F10 om de opdrachtprompt te openen. Typ vervolgens achtereenvolgens de volgende opdrachten en druk na elke opdracht op Enter:

Noteer de letter (ltr). Je zult ook moeten herken de ltr van het volume met uw Windows-partitie (zoek gewoon naar Boot in de Info-kolom).

Typ nu: ervan uitgaande dat C is de letter voor Windows-partitie naast B voor de EFI.

Dat is alles nu Start de machine opnieuw op en u zult zien dat de BCD-foutcode 0xc000000f in Windows 10 is opgelost.

Conclusie

Dit zijn enkele meest toepasselijke oplossingen om te repareren: BCD-foutcode 0xc000000f in Windows 10. Hoewel het toepassen van deze oplossingen problemen ondervindt, heeft u een vraag, Suggestie Voel u vrij om de onderstaande opmerkingen te bespreken. Lees ook

0 Shares:
You May Also Like