Opgelost: BAD_POOL_HEADER (Bug Check 0x19) fout in Windows 10

laptop Geeft BSOD weer met BAD_POOL_HEADER fout, na update van Windows 10? Vanwege een slechte pool-header Windows 10 wordt regelmatig opnieuw opgestart, geen stappen voor probleemoplossing toestaan? Windows 10 BAD_POOL_HEADER bugcontrolewaarde 0x00000019, geeft aan dat een poolheader beschadigd is. En dit gebeurt meestal nadat u nieuwe hardware hebt geïnstalleerd, apps die niet kunnen worden berekend met uw huidige Windows-versie. Ook zijn systeembestanden beschadigd of heeft uw machine problemen met het toewijzen van voldoende geheugen om een ​​toepassing correct uit te voeren, meestal omdat de geheugenpool beschadigd is. Als je hiermee worstelt Bugcontrole 0x19 BAD_POOL_HEADER hier enkele effectieve oplossingen om toe te passen.

slechte pool header windows 10 start niet op

Ontkoppel alle externe apparaten (printers, scanner, USB-stations (universele seriële bus), enz…) Behalve de muis en het toetsenbord en start vervolgens op. Als dit het probleem verhelpt, voegt u de apparaten één voor één toe totdat u het stuk hardware ontdekt dat het probleem veroorzaakt. Installeer vervolgens de bijgewerkte stuurprogrammasoftware voor dat apparaat.

Voer opstartreparatie uit en herbouw BCD

Pas de onderstaande stappen toe als Windows 10 vaak opnieuw opstart met BAD_POOL_HEADER of niet normaal opstart om stappen voor probleemoplossing uit te voeren.

Probeer eerst uw computer te repareren met Windows 10 opstartbare media. Als u er geen hebt, gebruik dan een andere pc die is verbonden met internet om opstartbare media te maken (Windows 10 ISO-imagebestand). Als u klaar bent met Bootable Media, volgt u de onderstaande stappen.

Plaats de Windows-installatieschijf in het schijfstation of sluit USB-media aan en start vervolgens de computer. Druk op een toets wanneer het bericht Druk op een toets om op te starten vanaf cd of dvd verschijnt.

Als uw pc de media niet automatisch detecteert

    Lees tijdens het herstartproces het scherm voor eventuele instructies die uitleggen hoe u de normale opstartprocedure kunt onderbreken en voer het basisconfiguratieprogramma voor invoer/uitvoersysteem (BIOS) in. De meeste pc’s gebruiken de F2-, F10-, ESC- of DEL-toets om de BIOS Setup te starten. Zoek naar een tabblad in het BIOS Setup-hulpprogramma met het label Boot Order, Boot Options of Boot. Volg de aanwijzingen op het scherm en gebruik de pijltoetsen om naar de opstartvolgorde te gaan en druk vervolgens op Enter. Zoek de cd, dvd of USB-flashdrive (dit kan verwisselbaar apparaat worden genoemd) in de opstartlijst. Volg de aanwijzingen op het scherm en gebruik de pijltoetsen om de schijf omhoog te bewegen, zodat deze als eerste in de opstartlijst verschijnt. Druk op Enter. De opstartvolgorde is nu gewijzigd om op te starten vanaf de cd, dvd of USB-flashdrive. Druk op F10 om uw wijzigingen op te slaan en het BIOS Setup-hulpprogramma af te sluiten. Selecteer Ja in het bevestigingsvenster. De pc zal opnieuw opstarten. Laat de pc normaal herstarten.

Selecteer een taal, een tijd, een valuta, een toetsenbord of een andere invoermethode en klik vervolgens op Volgende. Klik op Uw computer repareren.

Klik op het besturingssysteem dat u wilt repareren en klik vervolgens op Volgende. Selecteer Problemen oplossen in het scherm Kies een optie. Selecteer Geavanceerde opties > Opstartherstel Laat de opstartreparatie de problemen controleren en oplossen, zodat Windows niet normaal opstart.

Als het probleem hiermee niet is opgelost, gaat u opnieuw naar Geavanceerde opties.selecteer Opdrachtprompt onder Geavanceerde opties.Type Bootrec /RebuildBcden druk vervolgens op ENTER. Deze opdracht zal de opstartconfiguratiegegevens opnieuw opbouwen als er een probleem is met opstartbestanden dat dit probleem veroorzaakt. Volgende type commando bootrect /fixmbr en druk op enter om fouten in het master-opstartrecord te herstellen. Sluit nu de opdrachtprompt af en start Windows opnieuw op. Controleer of dit helpt.

Opstarten in veilige modus

Als de bovenstaande oplossingen het probleem niet oplossen, wordt Windows nog steeds regelmatig opnieuw opgestart en start u het systeem vervolgens op in de veilige modus om te controleren of het automatisch opnieuw opstarten stopt.

Omdat vensters niet normaal opstarten, opent u opnieuw de geavanceerde opties. Selecteer deze keer Opstartinstellingen. Klik op Opnieuw opstarten en druk op F8 om op te starten in Veilige modus. Dit zal vensters starten met minimale systeemvereisten en maakt het mogelijk om onderstaande stappen voor probleemoplossing uit te voeren.

Snel opstarten uitschakelen

Druk op het toetsenbord op Windows + X en selecteer energie-opties, Klik op de link Extra energie-instellingen, Klik op Kies wat de aan/uit-knop doet: Dan Instellingen wijzigen die momenteel niet beschikbaar zijn: Schakel nu het vinkje uit Snel opstarten inschakelen (aanbevolen) en klik vervolgens op Wijzigingen opslaan: Start uw pc normaal opnieuw op en kijk of de fout aanhoudt.

Stuurprogramma’s en Windows bijwerken

Zoals we eerder hebben besproken, veroorzaken beschadigde verouderde apparaatstuurprogramma’s verschillende Windows-fouten en is BSOD-fout de must. We raden aan om uw stuurprogramma’s bij te werken naar de nieuwste versie en er ook voor te zorgen dat uw Windows ook de nieuwste updates heeft geïnstalleerd. Als u de nieuwste stuurprogramma’s gebruikt, zoek dan uit welke stuurprogramma’s niet compatibel zijn met uw versie van Windows. Verwijder daarna deze incompatibele stuurprogramma’s.

Druk op Windows + X selecteer apparaatbeheer. Hiermee wordt alle lijst met geïnstalleerde apparaatstuurprogramma’s weergegeven. Controleer hier of een stuurprogramma is gemarkeerd met een geel uitroepteken. Probeer de stuurprogrammasoftware bij te werken of opnieuw te installeren.

We raden ook aan om het beeldschermstuurprogramma bij te werken om dit te doen

Vouw Beeldschermadapters uit, klik met de rechtermuisknop op het geïnstalleerde stuurprogramma en selecteer stuurprogrammasoftware bijwerken. Selecteer Automatisch zoeken naar stuurprogrammasoftware en laat Windows het beste compatibele stuurprogramma voor uw pc installeren. U kunt het stuurprogramma ook verwijderen door naar de website van de fabrikant van het stuurprogramma te gaan. Downloaden en opslaan de nieuwste beschikbare driverInstalleer hetzelfde op een problematische pc, start Windows opnieuw en controleer of er geen blauwe schermfouten met bad_pool_header meer zijn.

Geheugendiagnoseprogramma uitvoeren

Soms kan deze fout worden veroorzaakt door een geheugenprobleem. Dus je moet de buildin uitvoeren Windows Geheugen Diagnostisch Hulpmiddel om geheugenproblemen te achterhalen om de slechte pool-header te repareren. Geheugendiagnoseprogramma uitvoeren Fallow balg.

Klik eerst op de startknop zoeken en typ geheugen. U ziet Windows Memory Diagnostic in het startmenu zoekenKlik erop. Hiermee wordt het geheugendiagnoseprogramma geopend. Hier ziet u twee opties.

selecteer “Start nu opnieuw en controleer op problemen (aanbevolen)“. Dit zal Windows opnieuw opstarten en controleren op geheugenfouten Windows zal automatisch geheugengerelateerde problemen detecteren. wacht tot het scanproces 100% is voltooid en nadat het systeem automatisch opnieuw wordt opgestart. Ik hoop dat deze tijd de vensters normaal zullen starten.

De fout zou ook optreden als gevolg van defect RAM. Het RAM-geheugen kan vastzitten met stof. Haal hem eruit en maak wat schoon. Als de fout nog steeds niet kan worden opgelost, moet u deze mogelijk vervangen door een nieuwe. Breng uw pc naar de reparatiewinkel bij u in de buurt als u zich niet op uw gemak voelt bij het oplossen van het RAM-probleem.

Beschadigde Windows-systeembestanden herstellen

Een beschadigd Windows-systeembestand kan ook leiden tot een Bad Pool Header BSOD. Voer de SFC-opdracht uit om te zoeken naar beschadigde bestanden op uw computer en deze automatisch te repareren.

Open de opdrachtprompt als beheerder, typ opdracht sfc /scannow en druk op de enter-toets. Dit scant op corrupte ontbrekende systeembestanden als deze worden gevonden, het SFC-hulpprogramma herstelt ze automatisch met de juiste. Start Windows opnieuw 100% voltooi het scanproces. En controleer of er geen Windows 10 meer bad_pool_header BSOD is

Tips om Bad Pool Header op Windows 10 te voorkomen

Mogelijk krijgt u deze fout opnieuw, zelfs als u dit probleem eenmaal hebt kunnen oplossen. Maar er zijn een paar voorzorgsmaatregelen en stappen die u kunt nemen om deze fouten in de toekomst opnieuw te voorkomen.

    Vermijd het gebruik van gekraakte/nulled-softwareVermijd meer dan één antivirus-/antimalwareprogramma indien niet nodig.Houd uw apparaatstuurprogramma’s altijd up-to-date.Maak herstelpunten wanneer uw pc in topvorm is.

Hebben deze oplossingen geholpen om Windows 10 bad_pool_header stop 0x00000019 te repareren? Laat het ons weten in reacties hieronder, lees ook:

0 Shares:
You May Also Like