Opgelost: Audio-rendererfout, start uw computer opnieuw op Windows 10

Problemen met het afspelen van YouTube-video’s in uw browser en gepresenteerd met een Audio Renderer-fout bericht? Zelfs als je een andere video probeert af te spelen met een ingebouwde videospeler of YouTube-video in een andere browser, kom je de “Fout in audioweergave. Start uw computer opnieuw op” bericht op het scherm. De meest voorkomende reden voor dit probleem is een defecte verbinding, onjuiste geluidsinstellingen of een probleem met het audiostuurprogramma. Als een Windows 10-computer geen video- of audiobestand afspeelt en het volgende “Fout in audioweergave. Start uw computer opnieuw op” optreedt bij het afspelen van een YouTube-video, past u onderstaande oplossingen toe om het probleem op te lossen.

Audio renderer fout windows 10

Start allereerst uw computer opnieuw op en kijk of het probleem hierdoor verdwijnt.

Als de audio-rendererfout alleen optreedt bij YouTube-video, probeer dan de cachebestanden van de browser te wissen en probeer de video opnieuw.

Voor een paar Windows-gebruikers, de koptelefoon losgekoppeld en weer aangesloten en het probleem was verdwenen.

Koppel het tweede audio-afspeelapparaat los

Als u meer dan één apparaat voor het afspelen van audio hebt aangesloten, zoals een luidspreker en een hoofdtelefoon of een hoofdtelefoon en een Bluetooth-luidspreker hebt aangesloten, bestaat de kans dat de Audio-rendererfout tijdens het afspelen van een YouTube-video. We raden aan om het tweede audio-afspeelapparaat los te koppelen of los te koppelen en te controleren of YouTube audio zonder fouten kan afspelen.

Voer de probleemoplosser voor het afspelen van audio uit

Een andere mogelijke oplossing die u kan helpen bij het oplossen van de “Audio-renderer-fout. Start uw computer opnieuw op.” fout is om de ingebouwde probleemoplosser voor audio uit te voeren. Het is een ingebouwd hulpprogramma dat in wezen een verzameling reparatiestrategieën bevat voor veelvoorkomende audiogerelateerde problemen die veel voorkomende audioproblemen op Windows 10 behandelen.

Klik met de rechtermuisknop op het startmenu van Windows 10 selecteer instellingen, klik op update en beveiliging de probleemoplossing U kunt ook op Windows + R drukken, typ ms-instellingen:problemen oplossen en klik op ok om hetzelfde scherm te openen. Klik op de link Extra probleemoplosser (zie afbeelding hieronder)

zoek en selecteer het afspelen van audio en klik vervolgens op probleemoplosser uitvoeren. Dit zal het diagnoseproces starten, selecteer het apparaat waarmee u de “Audio-rendererfout” tegenkomt. Start uw computer opnieuw op’ en volg de instructies op het scherm. Als u klaar bent, start u uw pc opnieuw op en controleert u of de audio-rendererfout is opgelost of niet.

Start uw audiostuurprogramma opnieuw op

Soms, als gevolg van een tijdelijke storing of bug, kan Windows 10 OS enkele dynamische systeembestanden in beslag nemen die de prestaties van uw audioapparaat kunnen beïnvloeden en de fout kunnen veroorzaken. Het herstarten van het audiostuurprogramma kan helpen om de bezette systeembestanden vrij te geven en het audioprobleem in Windows 10 op te lossen

Klik met de rechtermuisknop op het startmenu van win 10 en selecteer Apparaatbeheer. Hierdoor wordt alle lijst met geïnstalleerde apparaatstuurprogramma’s weergegeven, vouwt u de optie Geluid, video en gamecontrollers uit. Hier zou u het stuurprogramma van uw audioapparaat moeten vinden. Klik daar met de rechtermuisknop op en selecteer Apparaat uitschakelen. Nadat u de wijziging hebt bevestigd, start u uw PC opnieuw op Open apparaatbeheer en zoek het audiostuurprogramma deze keer met de rechtermuisknop op hetzelfde apparaat en selecteer Apparaat inschakelen.

Controleer nu of het probleem is opgelost dat eerder de “Audio-renderer-fout veroorzaakte. Start uw computer opnieuw op.” fout.

Rol het audiostuurprogramma terug

Als het probleem is begonnen na de Windows 10 20H2-update of de update van het audiostuurprogramma, verwijdert u het audiostuurprogramma of draait u het terug volgens de onderstaande stappen.

Druk op Windows + R, typ devmgmt.msc en klik om apparaatbeheer te openen, vouw de optie Geluid, video en gamecontrollers uit, klik met de rechtermuisknop op het stuurprogramma van uw audioapparaat selecteer eigenschappen, ga naar het stuurprogramma-tabblad, kijk of de optie Rollback-stuurprogramma beschikbaar is, zo ja, klik erop en volg de instructies op het scherm om het audiostuurprogramma terug te zetten naar de vorige versie. Start uw apparaat opnieuw op en controleer of de audio-rendererfout is opgelost.

Installeer uw audiostuurprogramma opnieuw

Opnieuw beschadigde of verouderde versies van het audiostuurprogramma kunnen deze audio-rendererfout op uw apparaat veroorzaken. Als de bovenstaande oplossingen de “audio-renderer-fout. herstart a.u.b. uw computer” probeer het audiostuurprogramma opnieuw te installeren door de onderstaande stappen te volgen.

Druk op Windows-toets + X en kies Apparaatbeheer. Zoek het gedeelte Geluids-, video- en gamecontrollers en vouw het uit. Klik met de rechtermuisknop op het audiostuurprogramma, selecteer het apparaat verwijderen, vink het stuurprogramma voor dit apparaat verwijderen en klik op Verwijderen Wanneer vraag om bevestiging. En volg de aanwijzingen om het proces te voltooien. Als u klaar bent, start u uw apparaat opnieuw op.

Bij de volgende start wordt het audiostuurprogramma automatisch opnieuw geïnstalleerd. of bezoek de website van de fabrikant van het apparaat om het nieuwste audiostuurprogramma op uw pc te downloaden en te installeren. Probeer nu een video op YouTube af te spelen om te controleren of er een foutmelding verschijnt of niet.

Het audioformaat wijzigen

Verschillende gebruikers op het Microsoft-forum hebben gemeld dat ze het foutbericht ‘audio-rendererfout, start uw computer opnieuw op’ hebben opgelost door alleen het audioformaat te wijzigen. U kunt proberen het audioformaat op Windows 10 te wijzigen door de stappen te volgen.

Klik met de rechtermuisknop op het luidsprekerpictogram en kies ‘Geluiden’. ‘onder het tabblad Afspelen ziet u alle aangesloten afspeelapparaten. U moet dubbelklikken op het actieve afspeelapparaat om de eigenschappen ervan te openen. Ga nu naar het tabblad Geavanceerd en wijzig het audioformaat. Je kunt ’16bit, 44100 HZ (CD-kwaliteit)’ proberen. Je kunt ze allemaal proberen.

Schakel de hardwareversnelling uit

Nogmaals, sommige getroffen gebruikers hebben gemeld dat het uitschakelen van de hardwareversnelling in de webbrowser hen helpt deze audio-rendererfout op YouTube te verwijderen. Daarom moet u hardwareversnelling uitschakelen door deze stappen te volgen:

Hardwareversnelling uitschakelen in Google Chrome:

Open chrome-instellingen chrome://settings/Scroll naar beneden tot zoek Geavanceerde instellingen besteden het uit. Schakel hier de optie “Hardwareversnelling gebruiken indien beschikbaar” uit onder het gedeelte Systeem. Nadat u dit hebt gedaan, start u Google Chrome opnieuw.

Hardwareversnelling uitschakelen in Mozilla Firefox:

Open de Mozilla Firefox-toepassing en ga naar het gedeelte Menu. Kies de opties in de menulijst, navigeer naar het gedeelte Algemeen en schakel het selectievakje uit naast de knop “Hardwareversnelling gebruiken indien beschikbaar” onder het gedeelte Prestaties. Start nu de Mozilla Firefox-toepassing.

Hebben deze oplossingen geholpen bij het oplossen van de audio-renderer-fout, start u uw computer opnieuw op in Windows 10? Laat het ons weten in reacties hieronder,

Lees ook:

0 Shares:
You May Also Like