Opgelost: apps ontbreken na update van Windows 10 versie 20H2

Zoals we allemaal weten, heeft Microsoft de Windows 10 oktober 2020-update voor iedereen uitgerold. Compatibele apparaten Automatisch upgraden Naar de nieuwste versie 20H2. Microsoft heeft ook de Upgrade Assistant-tool en het hulpprogramma voor het maken van media uitgebracht voor een soepel upgradeproces, maar niet iedereen heeft een soepele upgrade-ervaring. Hoewel de update een aantal wijzigingen en toevoegingen aan het besturingssysteem van Microsoft met zich meebrengt, heeft het voor sommige mensen ook problemen opgeleverd. Sommige gebruikers melden na upgrade naar Windows 10 versie 20H2 sommige van de apps ontbreken in het menu Start.

Herstel ontbrekende Microsoft Store-app in Windows 10

Veel gebruikers hebben een probleem ondervonden na de installatie Windows 10 versie 20H2 waar sommige Store-apps ontbreken in het Startmenu, maar Microsoft Store toont ze geïnstalleerd. Sommige andere gebruikers melden dat de app-pictogrammen verdwijnen in het menu Start en in de taakbalk. Sommige apps ontbreken in de lijst met apps en functies in Instellingen. Ook apps die niet verschijnen in het Start-menu / Cortana-zoekresultaten, Start-menu Vastgezette apps die verschijnen met een “download”-pijlpictogram. maar terwijl u probeert de apps te installeren, informeert Microsoft Store u dat de app al is geïnstalleerd.

Er is geen specifieke reden voor dit probleem, Windows-apps repareren via Instellingen, de ontbrekende apps repareren of resetten kan helpen om de ontbrekende apps op Windows 10 terug te krijgen. Als u ook hetzelfde probleem ondervindt, vindt u hier enkele aanbevolen oplossingen om op te lossen Apps ontbreken na upgrade van Windows 10 versie 20H2.

Controleer eerst op beschadigde systeembestanden met behulp van de tool voor het controleren van systeembestanden. Installeer systeemoptimalisatietool zoals CCleaner en voer het uit voor schone rommel, cache, Windows-foutbestanden enz. Start Windows opnieuw en controleer of Apps in de normale staat staan ​​als u de volgende oplossing niet toepast.

Herstel of reset ontbrekende apps via Instellingen

Met Fall Creators update Microsoft de optie toegevoegd om de Windows-apps te repareren of terug te zetten naar de standaardinstellingen. Als specifieke apps een probleem veroorzaken of ontbreken, is de optie Repareren of Reset een handige oplossing.

Om ontbrekende Store-apps op Windows 10 te repareren of opnieuw in te stellen:

Open Instellingen, gebruik Windows + I sneltoets Selecteer apps dan Apps en functiesScroll naar beneden en zoek de naam van de ontbrekende app (voor Ex Microsoft Edge Browser). Klik op de app en selecteer Geavanceerde opties.

Probeer hier eerst de optie Repareren of als Repareren het probleem niet oplost, kunt u ook de Resetten optie, hoewel u mogelijk alle app-gegevens kwijtraakt die zijn opgeslagen. Zodra de reparatie of reset is voltooid, start Windows nu opnieuw op, de app zou opnieuw in de app-lijst moeten verschijnen en kan worden vastgemaakt aan het startmenu.

Herhaal deze stappen voor alle andere betrokken apps.

Verwijder de ontbrekende apps en installeer ze opnieuw

Als dat niet helpt, verwijdert u eenvoudig de betrokken apps via Apps & Functies en installeert u ze vervolgens opnieuw vanuit de Windows Store.

Open Instellingenen selecteer Applicaties,Hier Op de Apps en functies tabblad, zoek de naam van de ontbrekende app. Klik op de app en selecteer Verwijderen.nutsvoorzieningen Open ramen Winkel en installeer vervolgens de ontbrekende app opnieuw. Eenmaal geïnstalleerd, zou de app in de app-lijst moeten verschijnen en aan het Start-menu kunnen worden vastgemaakt.

Registreer alle ingebouwde Windows 10-apps opnieuw

Als de bovenstaande methoden het aantal apps niet kunnen oplossen of problemen hebben met het aantal apps, is het erg handig om alle ingebouwde Windows 10-apps opnieuw te registreren. Vooral als elke ingebouwde Windows 10-app wordt beïnvloed, geeft Rep-register ze een nieuwe start.

Open Power shell als beheerder, typ nu (kopieer en plak) de volgende opdracht in het PowerShell-venster Druk op de enter-toets om de opdracht uit te voeren.

Dit zal opnieuw installeren of registreert alle ingebouwde Windows 10-apps opnieuw. Als er een rode lijn wordt weergegeven, negeer dan gewoon en na voltooiing, het proces Gewoon opnieuw opstarten vensters en Controleer of alle apps op hun plaats zijn en perfect werken.

Installeer Microsoft Store op Windows 10

Hier werkte een andere oplossing, voorgesteld door Spartan van tenforums.com, voor een aantal gebruikers.

Download hier eenvoudig het onderstaande ZIP-bestand, dat verschillende systeembestanden en een bestand met de naam bevat Add-Store.cmd die u als beheerder moet uitvoeren. Zorg ervoor dat het bestand niet wordt geblokkeerd door er met de rechtermuisknop op te klikken, ga naar Eigenschappen, kijk dan onderaan als het zegt dat dit bestand van internet kwam, bla bla bla, druk gewoon op de knop DENBLOKKEN en vervolgens toepassen dan OK. Pak het dan uit en voer Add-Store.cmd uit als Admin. Het draaide een paar seconden en na een reset keerde de Microsoft Store terug naar zijn formele glorie.

Ga terug naar de vorige versie

Als alle bovenstaande methoden niet werken, ga dan gewoon terug naar de vorige versie van Windows, ga naar Instellingen > Update & beveiliging >Herstel > Ga terug naar uw vorige versie van Windows. En Fallow-instructies op het scherm vanaf hier.

Opmerking: Windows Ga terug naar de vorige versie van Windows-optie wordt niet weergegeven als er meer dan 10 dagen zijn verstreken sinds uw upgrade naar de update van Windows 10 oktober 2020.

Nadat u met succes terug bent gegaan naar de vorige versie, stelt u eenvoudig de optie Windows Defer-upgrade in. Uitstellen Installeer en upgrade nieuwe updates. En wacht tot Microsoft de bug heeft opgelost met de volgende update.

Hebben deze oplossingen geholpen om de ontbrekende Microsoft Store-app in Windows 10 te herstellen? Laat het ons weten in reacties hieronder, lees ook:

0 Shares:
You May Also Like