Opgelost: 100% Schijfgebruik in nieuwe laptop met Windows 10

Is het je opgevallen dat Windows 10 vastloopt en het schijfgebruik een paar seconden of zelfs een paar minuten tot 100% of bijna 100% stijgt? Vooral na Windows-update is het schijf- of CPU-gebruik erg hoog. vanwege de hoog schijfgebruik, Windows 10 systeem reageert niet meer goed presteren? Er zijn verschillende dingen die kunnen veroorzaken 100% schijfgebruik in Windows kan dit de prefetch-functie voor webpagina’s van Chrome zijn, een bug in een Windows-stuurprogramma, een virus-/malware-infectie of andere Windows-functies. Wat de reden ook is, hier zijn een paar tijdelijke oplossingen die u kunt proberen om het schijfgebruik op Windows 10 te verminderen.

Windows 10 100 schijfgebruik

Als de allereerste keer dat dit probleem Windows 10 veel gebruik opmerkt, schakelt u het systeem uit en weer in. Het klinkt te simpel, maar het kan vaak problemen verhelpen die u anders veel tijd zou besteden aan het onderzoeken.

Microsoft brengt regelmatig cumulatieve updates uit met verschillende bugfixes en net als bij het opnieuw opstarten van uw pc, zou u verbaasd zijn hoe effectief het bijwerken van Windows problemen oplost.

Open instellingen met behulp van de sneltoets Windows + IClick Update en beveiliging dan Windows Update, druk nu op de knop Controleren op updates om het downloaden en installeren van beschikbare updates van de Microsoft-server toe te staan. Als u klaar bent, start u uw pc opnieuw op om ze toe te passen

Installeer ook een goede antivirus met de nieuwste updates en voer een volledige systeemscan uit om ervoor te zorgen dat een virus-/malware-infectie het probleem niet veroorzaakt.

Start Windows 10 schone opstartstatus om te bepalen of een opstartserviceconflict het probleem veroorzaakt.

Sommige gebruikers melden dat Windows-meldingen uitschakelen helpt om het schijfgebruik op Windows 10 te verminderen. U kunt Windows-meldingen uitschakelen door de onderstaande stappen te volgen.

Open instellingen en klik vervolgens op systeemKlik hier op Meldingen en acties en schakel vervolgens uit om meldingen van apps en andere afzenders te ontvangen.

Sommige Windows-functies uitschakelen

Een paar gebruikers hebben bevestigd dat het uitschakelen van Windows Search en Background Intelligence Transfer Service dit probleem oplost.

Druk op Windows + R, typ diensten.msc, en ok Dit opent de Windows Services-console, Scroll naar beneden en zoek de Windows-zoekservice, klik met de rechtermuisknop en selecteer eigenschappen, Ga op het tabblad Algemeen naar Opstarttype> stel het in op Uitgeschakeld Stop de service naast de servicestatus en druk op Toepassen. Doe hetzelfde ook met SysMain (voorheen bekend als Superfetch) en Background Intelligence Transfer Service.

Krachtig energiebeheerschema gebruiken

Bij sommige computers zijn harde schijven slim en zullen ze proberen uit te schakelen of het toerental te wijzigen om energie te besparen.

Open ConfiguratieschermZoek naar en selecteer Energiebeheer Zorg ervoor dat u een High Performance gebruikt.

Klik daarnaast op Abonnementsinstellingen wijzigen en dan uitbreiden Zet de harde schijf uit na en zet de minuten op 0. Dit zorgt ervoor dat de harde schijf niet wordt uitgeschakeld of in de lage energiestand gaat, wat het schijfgebruiksprobleem kan veroorzaken.

Controleer de schijf op fouten

Nogmaals, als er iets mis is met uw schijf, kunt u uiteraard hoge schijfgebruiksproblemen ervaren. Gelukkig kunt u dit probleem snel oplossen door uw schijf te controleren met de opdrachtprompt.

Open de opdrachtprompt als beheerder, typ opdracht chkdsk.exe /f /r en druk op de enter-toets, dan op de volgende prompt type: en druk op Enter.

Vervolgens wordt het scan- en herstelproces voor schijffout weergegeven nadat 100% is voltooid. Start Windows opnieuw en controleer of het systeem wordt uitgevoerd zonder hoog schijfgebruik.

Virtueel geheugen resetten

Windows gebruikt automatisch schijfruimte als virtueel geheugen (een combinatie van schijfstation en RAM). Als u onlangs virtueel geheugen aanpast Voor optimalisatie van Windows-prestaties Reset het naar standaard. Omdat soms de verkeerde aanpassing er ook voor zorgt dat de schijf niet reageert of 100 procent schijfgebruik.

Virtueel geheugen terugzetten naar de standaardstatus:

Druk op Windows + R, typ sysdm.cpl, en druk op de enter-toets, op systeem, eigenschappen gaan naar het tabblad Geavanceerd en klik op Instellingen onder Prestaties, Ga nu naar het tabblad Geavanceerd, klik op de knop Wijzigen onder Virtueel geheugen, vink vervolgens de grootte van het wisselbestand automatisch beheren voor alle schijven aan, klik op Toepassen ok en herstart vensters om de wijzigingen door te voeren.

Herstel uw StorAHCI.sys-stuurprogramma

Dit is de meest effectieve oplossing die ik persoonlijk heb gevonden om 100% schijfgebruik in Windows 10 op te lossen. Het probleem kan ook worden veroorzaakt door sommige Advanced Host Controller Interface PCI-Express (AHCI PCIe) -modellen die met de inbox worden uitgevoerd OpslaanAHCI.sys stuurprogramma vanwege een firmwarefout. Hier leest u hoe u kunt bepalen en oplossen of dit uw probleem is.

Klik met de rechtermuisknop op het menu Start en selecteer Apparaatbeheer. Vouw IDE ATA/ATAPI-controllers uit, klik met de rechtermuisknop op Standard SATA AHCI-controller en ga naar Eigenschappen. Controleer nu het tabblad Stuurprogramma en klik op Stuurprogrammadetails. C:\Windows\system32\DRIVERS\storahci.sys in het veld Drivers-bestanden, dan gebruikt u de inbox AHCI-driver.

Klik nu op OK en ga naar het tabblad Details. Selecteer in het eigenschappengedeelte het pad van de apparaatinstantie in het vervolgkeuzemenu. Kopieer de waarde die daar aanwezig is naar een tekstbestand of houd het vak open.

Opmerking: Als u meerdere AHCI-controllers aantreft in IDE ATA/ATAPI-controllers, kopieert u het AHCI Device Instance-pad voor elk van hen en voert u de volgende stappen voor elke controller één voor één uit.

Tweak op Windows-registereditor

Open Windows Register-editor en navigeer door het volgende pad.

HKEY_LOCAL_MACHINE\System\CurrentControlSet\Enum\PCI\ \Device Parameters\Interrupt Management\MessageSignaledInterruptProperties.

De hier verwijst naar de waarde die u eerder hebt genoteerd).

Nu in het rechterdeelvenster van MessageSignaledInterruptProperties sleutel, zoek naar het register () met de naam MSISondersteund die zou moeten overeenkomen met als zijn . Dubbelklik op om de waarde te wijzigen en stel 0 in zoals hieronder wordt getoond.

Start uw computer opnieuw op na de wijziging en controleer vervolgens het schijfgebruik van uw computer: Typ “Taakbeheer” in de Windows-zoekbalk en selecteer Taakbeheer, kijk dan op het tabblad Processen naar het % bovenaan de kolom Schijf. Als het niet meer 100% is, heb je het probleem opgelost!

Google Chrome veroorzaakt hoog schijfgebruik

Voor sommige Windows 10-gebruikers veroorzaakt een bepaalde combinatie van Skype- en Google Chrome-browserinstellingen het 100% schijfgebruiksprobleem in Windows 10. Hier leest u hoe u die instellingen kunt oplossen

Toepassen op Google Chrome

In het geval van Google Chrome is de functie voor het vooraf laden van webpagina’s defect. U kunt het uitschakelen door naar chrome://settings> Geavanceerde instellingen weergeven> Privacy te gaan. Schakel hier de optie genaamd . uit Gebruik een voorspellingsservice om pagina’s sneller te laden.

Van toepassing op skype met veel schijfgebruik

Zorg ervoor dat uw Skype niet actief is. Navigeer vervolgens naar Windows Verkenner, ga naar C:\Program Files (x86)\Skype\Phone\.Hier Klik met de rechtermuisknop op Skype.exe en selecteer Eigenschappen. Ga naar het tabblad Beveiliging en selecteer Bewerken .Klik op ALLE TOEPASSINGSPAKKETTEN en schakel het selectievakje Toestaan ​​voor Schrijven in. Klik vervolgens op Toepassen en vervolgens op OK om uw wijziging op te slaan.

Start uw pc opnieuw op en controleer of het schijfgebruik is verminderd in Windows 10.

Lees ook

0 Shares:
You May Also Like