Open uw garagedeur met open-source technologie

garadget garage door controller

In een oogopslag

Beoordeling door experts

Pluspunten

Goedkoper dan andere bekabelde systemenCompacte hardwareDirecte, eenvoudige app

nadelen

Installatie- en bedieningsinstructies zijn vrijwel afwezig Op laser gebaseerde deursensor verwijdert een onderdeel, maar het kan verkeerd worden uitgelijnd Geen logboekfuncties

Ons oordeel

Dit hobbyist-vriendelijke slimme garagedeursysteem is niet voor beginners; maar eenmaal ingesteld, klaart het de klus.

Op zoek naar een alternatief voor de massamarkt (of zelfs nichemarkt) slimme garagedeurcontrollers? Overweeg Garadget, dat zichzelf beschouwt als een open-source alternatief voor andere apparaten die uw garagedeuropener verbinden met uw wifi-netwerk en smartphone.

Garadget is om een ​​aantal redenen anders dan elke andere slimme controller op de markt, die ik op mijn beurt zal bespreken. Laten we eerst eens kijken naar de hardware. In tegenstelling tot de meeste andere slimme controllers, is Garadget een enkel onderdeel: er is geen bijbehorende sensor om aan de garagedeur te bevestigen. Deze sensoren zijn normaal gesproken ontworpen om beweging en/of positie te detecteren en communiceren met de controller of de deur open of gesloten is.

In plaats van deze sensor bevat de controller van Garadget een kleine laser die periodiek een straal in de richting van de deur zapt. Je plakt een kleine reflecterende schijf (meegeleverd in de kit) op de deur waar de laserstraal inslaat. Als de laser detecteert dat de reflecterende schijf is geraakt, weet hij dat de deur gesloten is. Geen reflectie, het weet dat de deur open staat.

Garadget reflectoren

Net als de Nexx slimme controller is de Garadget een bekabeld apparaat, dus je moet de meegeleverde microschroevendraaier gebruiken om twee draden van de controller naar je opener te verbinden, zodat ze kunnen communiceren. Zoals gebruikelijk in deze categorie, worden de draden aangesloten op de openerterminals die worden gebruikt voor uw bedrade garagedeuropenerknop (het onderdeel dat meestal aan de muur wordt gemonteerd naast de deur die uw huis binnenkomt).

Het is niet moeilijk om deze dingen aan elkaar te knopen; helaas, wat vrij eenvoudige instructies zouden moeten zijn, zijn begraven in een monumentale installatiehandleiding in de Garadget-app, en zelfs dan is dit niet helemaal eenvoudig. Hoewel dit misschien in overeenstemming is met de open-source doe-het-zelf-esthetiek, zorgt het niet voor een eenvoudige installatie, vooral als je nieuw bent op deze markt. Wanneer een instructiehandleiding u vertelt dat “het andere uiteinde van de bedieningsdraad volgens uw onderzoek moet worden aangesloten op de klemmen van de garagedeuropener”, weet u dat u er vrijwel alleen voor staat. Als je in de problemen komt, verwijst de app van Garadget je naar een reeks drukke gebruikersforums die je rechtstreeks vanuit de app kunt bereiken.

Garadget geïnstalleerd 1

Het strekt tot eer, ondanks het ontbreken van enige vorm van echt houvast, de app van Garadget is vrij eenvoudig in te stellen, en de hardware komt ook redelijk eenvoudig samen. De unit zelf is ontworpen om rechtstreeks op uw garagedeuropener te worden gemonteerd, bij voorkeur aan de onderkant, zodat de laser ongehinderd op de deur voor u kan schieten.

Hiervoor wordt plakband meegeleverd, evenals veel van de bovengenoemde reflecterende schijven om aan de deur te bevestigen. Waarom heb je er meer dan één nodig? Omdat de trilling van het herhaaldelijk openen en sluiten van de deur de laser heel gemakkelijk kan uitlijnen. Het is gemakkelijker om gewoon nog een zelfklevende schijf toe te voegen in plaats van te proberen er een te verwijderen en te vervangen. Tijdens mijn testen was dit vibrerende dwalen gebruikelijk, en ik eindigde met drie schijven op mijn deur na een week testen. Wat ik echt had kunnen gebruiken, was een groot reflecterend vel ter grootte van een stuk papier.

garadget-app 3

Net als de Nexx NXG-200-controller, is Garadget gebouwd om uit de doos te werken met garagedeuren van een ouder model. Nieuwere Liftmaster/Chamberlain-systemen met het label Security+ 2.0 zijn gebouwd met een coderingssysteem dat niet kan worden omzeild door een secundaire bedrade knop, zelfs als deze rechtstreeks is aangesloten. In dit geval moet u een speciale wandcontroller gebruiken om de opener te bedienen. Net als Nexx heeft Garadget hier een oplossing voor en ik ontdekte dat ik het nodig had voor de nieuwere Liftmaster-opener waarop ik de Garadget installeerde.

De tijdelijke oplossing heeft de vorm van een adapter van $ 19, die in feite een gehackte en opnieuw bekabelde wandschakelaar van het Liftmaster-merk is die de Security+ 2.0-protocollen ondersteunt. Je sluit deze schakelaar aan tussen de Garadget-controller en je garagedeuropener in plaats van de meegeleverde strook blanke draad. Toen ik mijn adapter ontving, kon ik hem in het systeem aansluiten (ondanks het ontbreken van echte instructies) en slaagde ik er uiteindelijk in om alles binnen een paar minuten werkend te krijgen. Dat gezegd hebbende, zou het beter zijn geweest om zelfs de meest online compatibiliteitsgids te kunnen raadplegen dan om te ontdekken dat de standaardconfiguratie niet uit de doos zou werken, en dan een week te moeten wachten voordat het extra onderdeel in de e-mail arriveerde.

Het goede nieuws is dat het moeilijkste is om alles in te stellen. Als je dat eenmaal hebt gedaan, werkt Garadget goed afgezien van het probleem met de zwervende laser. Het reageert op commando’s, maar je moet je innerlijke hacker oproepen om alles te begrijpen en te verfijnen. De Garadget-app heeft bijvoorbeeld verschillende ingebouwde waarschuwingen, en veel ervan – geopend, gesloten, offline – spreken voor zich. Maar wat betekent “nachtwaarschuwingen”? Wat doet de modus “locatie”? Ik moest uiteindelijk veel van deze dingen Googlen om de antwoorden te krijgen, en zelfs dat betekende veel verkeerde afslagen en het graven in de Garadget-gebruikersforums. Zou het dodelijk zijn om een ​​goede handleiding voor dit apparaat te schrijven?

Er is geen planningssysteem of (verrassend) een logboeksysteem ingebouwd in Garadget, maar het ondersteunt Alexa, Google Assistant, SmartThings, IFTTT en een hele reeks minder bekende tools van derden, maar dat alles zal je steevast dwingen om de systeemforums opnieuw. Er zijn bijvoorbeeld twee Garadget Alexa-vaardigheden, een voor als je ‘slimme garage’ wilt zeggen en een voor als je ‘Garadget’ wilt zeggen om de vaardigheid op te roepen. Het opzetten van een verbinding met SmartThings vereist het gebruik van de ontwikkelaarstools van Samsung.

Positief is dat Garadget met $ 79 (straat) aanzienlijk goedkoper is dan de Nexx NXG-200, en als je een nieuwere opener hebt zoals ik, is zijn adapter van $ 19 ook goedkoper dan die van Nexx. Dat gezegd hebbende, beide zijn nog steeds aanzienlijk duurder dan het draadloze myQ-systeem van Chamberlain, dat bovenaan je lijst zou moeten blijven staan ​​als het compatibel is met je opener-hardware.

0 Shares:
You May Also Like