Op zoek naar een nieuwe router kopen? Bekijk deze koopgids voor wifi-routers 2022

Tegenwoordig is het noodzakelijk geworden om ononderbroken internettoegang te hebben, zodat u geen enkele van uw sociale-mediameldingen, belangrijke zakelijke e-mails en dergelijke meer hoeft te missen. Om de krachtige internetverbinding te krijgen, moet u uw huis of kantoor uitrusten met de wifi-connectiviteit waarmee u altijd online kunt blijven. Maar om het snelle wifi-netwerk te krijgen, moet u een efficiënte en krachtige router hebben die een gegevensverbinding om u heen verzendt. Als je uitkijkt naar het kopen van een nieuwe router die hoge snelheid kan geven aan je wifi-verbinding, hebben we hier in dit bericht de factoren verzameld waarmee je rekening moet houden bij het kopen van een wifi-router.

Factoren waarmee u rekening moet houden voordat u een wifi-router koopt

Als u niet weet welke WiFi-router perfect is voor uw huis of kantoor, moet u eerst de volgende punten goed in overweging nemen:

Verschillende soorten routers

Er zijn veel verschillende soorten wifi-routers op de markt. Routers zijn verkrijgbaar in verschillende sterktes en het aantal fabrikanten. U moet alle verschillende soorten WiFi-routers in overweging nemen voordat u een geschikte kiest. Veelvoorkomende typen routers die op de markt verkrijgbaar zijn, zijn:

Single-band router – Zoals we weten, is de belangrijkste functie van de wifi-router om met uw gadgets te communiceren via radiofrequenties en elke router heeft de kracht om verschillende soorten frequenties te verzenden. Single-band router kan 2,4 GHz aan frequenties verzenden, wat erg handig is voor de thuisgebruiker. Deze frequentie kan gemakkelijk door muren en vloeren worden verzonden. Bovendien is een van de belangrijkste voordelen van deze router dat deze beschikbaar is tegen zeer betaalbare tarieven.

Dual Band-router – Uit de naam blijkt duidelijk dat deze router dubbele frequenties kan ondersteunen dan de single-band router. Met deze router kunt u verbinding maken met gadgets tussen 2,4 GHz en 5 GHz. Deze router is erg handig als je in een dichtbevolkt gebied woont, omdat dubbelbandrouters minder worden gebruikt door mensen in vergelijking met een enkelbandrouter omdat 5GHz niet door muren en vloeren kan worden gepenetreerd.

Hier zijn enkele voordelen van het gebruik van een dual-band router:

Tot 100x de draadloze bandbreedte (pakt zowel de 2,4 GHz- als de 5 GHz-band op) Speciaal Wi-Fi-netwerk voor video en gaming Afzonderlijke netwerken voorkomen interferentie Twee afzonderlijke Wi-Fi-netwerken die tegelijkertijd werken

Tri-Band-router – Je moet denken dat tri Band Router er nog een frequentie aan toevoegt. Maar afgezien van het verdrievoudigen van de frequentiesterkte, zal deze router elkaar 5GHz optellen bij de laag. Het grootste voordeel van deze router is dat hij congestie en interferentie op je wifi-netwerken nog meer vermindert. Met een extra rijstrook voor het verkeer wordt de congestie op die rijstrook aanzienlijk verminderd, waardoor de kans veel groter is dat u op elk moment hogere snelheden kunt bereiken.

Ondersteunt meer apparaten dankzij extra draadloze bandenDrie afzonderlijke banden betekenen drie keer meer bandbreedteWijs elke band toe aan afzonderlijke apparatenMeer draadloze banden voor minder interferentie

Mesh-netwerk – Oké, dus als je van plan bent om de mesh-netwerk WiFi-router te kopen, moet je één ding duidelijk maken dat deze router niet gerelateerd is aan banden. Het heeft vooral te maken met de mate van wifi-connectiviteit. Onder het mesh-netwerk is één hoofdrouter verbonden met andere knooppunten die op verschillende locaties aanwezig zijn om het werkgebied van het wifi-netwerk te vergroten. Het mesh-netwerk is handig voor grote huizen tussen 2.000 en 4.500 vierkante voet of bedrijfskantoren met meerdere verdiepingen.

Andere mogelijkheden

Behalve dat u zich moet concentreren op de verschillende soorten WiFi-routers, moet u ook rekening houden met tal van andere punten om de perfecte WiFi-routers voor uw kantoor en thuis te krijgen. Als u de perfecte wifi-router wilt kopen, moet u ook rekening houden met de volgende punten:

Router met ingebouwd modem

Voor een vlotte draadloze internetverbinding bij u thuis, hebt u een modem en router nodig. Tegenwoordig is een router die met de modem is ingebouwd op de markt aanwezig, dus je moet kiezen of je een ingebouwde modemrouter wilt kopen of een aparte set-up wilt kopen, omdat beide hun eigen voor- en nadelen hebben.

Het grote voordeel van deze router is dat je je geen zorgen hoeft te maken over de wirwar van verschillende draden en kabels in huis. Bovendien zal de coaxiale verbinding veel goedkoper zijn dan een afzonderlijke router en modem te kopen. Maar het heeft één nadeel dat u niet in staat zult zijn om verschillende beveiligings- en firewall-instellingen afzonderlijk te configureren. Dus nu is het jouw keuze welke router je koopt.

Verschillende draadloze standaarden

We hebben de verschillende soorten wifi-routers al uitgelegd, maar je moet bij de aanschaf van de router ook rekening houden met de draadloze standaarden. In de afgelopen 20 jaar zijn meerdere draadloze standaarden gewijzigd, zoals:

802.11 gebruikte de 2,4GHz-band en had een maximale bandbreedte van 2 megabits per seconde (Mbps).802.11b gebruikt dezelfde 2,4GHz-band met een maximale bandbreedte van 11 Mbps.802.11a werd in 1999 geïntroduceerd, tegelijk met 802.11b , maar het werkt op de 5GHz-frequentieband en ondersteunt een maximale bandbreedte van 54Mbps. 802.11a.802.11g ondersteunt ook een maximale bandbreedte van 54Mbps, maar werkt in de 2,4GHz-band.802.11n werd in 2009 geïntroduceerd, die werkt in zowel de 2,4GHz- als de 5GHz-frequentieband en een bandbreedte ondersteunt tot 300Mbps (of zelfs 450Mbps). met drie antennes).802.11ac werkt uitsluitend in de 5GHz-band en ondersteunt bandbreedte tussen 433Mbps en meerdere gigabits per seconde.

Dit zijn slechts enkele voorbeelden van de draadloze standaarden, aangezien er meerdere andere draadloze standaarden beschikbaar zijn om uit te kiezen. Dus hier moet je heel voorzichtig zijn bij het selecteren van de draden voor je router.

Beste wifi-routers voor 2021

TP Link Archer C2300

Wi-Fi-specificatie: 802.11ac/Dual-BandAantal antennes/Verwijderbaar: 3/Ja Poorten: Vier 1-Gbps LAN, 1 WAN, 1 USB 2.0, 1 USB 3.0Piekdoorvoer: 939,6 Mbps Grootte: 8,5 x 7,5 x 1,5 inch Ingebouwd antivirus bescherming

Netgear Orbi

Wi-Fi-specificatie: 802.11ac/Tri-BandAantal antennes/verwijderbaar: 6/Geen Poorten: Vier 1-Gbps LAN, 1 USB 2.0Piekdoorvoer: 552,1 Mbps Grootte: 8,9 x 6,7 x 3,1 inch Het speciale datakanaal van router naar extensie MU- MIMO-technologieKeuze van app- of browserconfiguratie

TP Link Archer A7

Wi-Fi-specificatie: 802.11ac/Dual-BandAantal antennes/Verwijderbaar: 3/Geen Poorten: Vier 1-Gbps LAN, 1 USB 2.0Piekdoorvoer: 647,4 Mbps Grootte: 1,3 x 9,6 x 6,4 inch

Asus ROG Rapture GT-AX11000

Wi-Fi-specificatie: 802.11ac/Tri-BandAantal antennes/verwijderbaar: 8/Ja Poorten: 1 WAN, 4 1-Gbps LAN, 1 2,5-Gbps LAN, 2 USB 3.0Piekdoorvoer: 731,4 Mbps Grootte: 9,4 x 9,4 x 2,8 inch Eerste Wi-Fi 6 (802.11AX)-routerPrestaties verbeteren met afstandVeel maatwerkIndrukwekkende bekabelde 2,5Gbps-connector

TP Link Archer C5400X

Wi-Fi-specificatie: 802.11ac/Tri-BandAantal antennes/verwijderbaar: 8/Geen Poorten: 1 WAN, 8 1-Gbps LAN, 1 USB 2.0Piekdoorvoer: 859,5 Mbps Grootte: 11,2 x 11,2 x 7,6 inch Tri-band ontwerp Aanpassingspotentieel Beveiligingssoftware

Er zijn dus meerdere andere punten waarmee u rekening moet houden wanneer u de router koopt voor uw wifi-verbinding. Je moet werken aan hoeveel portals je niet wilt en nog veel meer. We hopen alleen dat je na het lezen van deze koopgids voor wifi-routers de beste router voor thuis of op kantoor kunt selecteren.

0 Shares:
You May Also Like