ONTHULD! De 5-3-2 regel voor sociale media bespaart u uren

5-3-2-Social-Media-Rule

We hebben allemaal die ene vriend die opschept over hun topbaan, hun geweldige liefdesleven of de sjieke Apple Watch die ze net hebben gekocht … en als je niet kunt bedenken wie het is in je groep, dan is de kans groot dat jij het bent .

Ongemakkelijk.

Hoe dan ook, mijn punt is dat die zelfgeobsedeerde mensen echt irritant zijn. Uiteindelijk schakel je uit en stop je ermee, toch?

Dus als het gaat om het op de markt brengen van merken, waarom denken we dan dat het oké is om zelf betrokken te zijn bij onze sociale feeds?

Het is begrijpelijk dat je merkinhoud wilt produceren zodat je meer dingen kunt verkopen, maar om dat te doen moet je een groot aantal trouwe fans opbouwen – en dat zul je nooit bereiken als je niet af en toe aan interesses toegeeft.

Dus daarom bestaat de 5:3:2-regel.

Wacht, wat is de 5:3:2-regel?

Sorry voetbalfans, maar we hebben het niet over soort regels.

Als het gaat om sociaal delen, is de 5:3:2-regel een verhouding die moet worden gevolgd voor een goed afgeronde sociale strategie die je fans betrokken houdt – en je helpt meer volgers op te bouwen.

Dus als je bijvoorbeeld 10 berichten per week publiceert, dan:

5: Moet inhoud van anderen zijn die relevant is voor uw publiek.

3: Moet inhoud van u zijn die relevant is voor uw publiek, maar niet gericht op verkoop.

2: Moet persoonlijke, leuke inhoud zijn die uw merk menselijker maakt.

Het belangrijkste hier is dat alles wat u op uw sociale feeds publiceert, moet worden gepost met uw publiek in gedachten. Maar hoe bereik je dit?

Bekijk deze 4 eenvoudige stappen:

Stap 1: Post 50% samengestelde inhoud

Dus de eerste stap is om ervoor te zorgen dat het grootste deel van uw inhoud is samengesteld uit andere plaatsen die relevant zijn voor uw niche.

Het goede nieuws is dat er een hele wereld aan inhoud is die je kunt delen. Dus alles wat je hoeft te doen is de inhoud vinden die resoneert met je publiek!

Wat delen ze graag? Wat consumeren ze graag? Je moet je onderzoek doen en onderwerpen vinden waar je klanten om geven.

Bekijk hiervoor plaatsen zoals:

ForumsTrending topics op sociale mediaFacebook-interesselijstenQuoraReddit

Als je eenmaal grip hebt op het type inhoud dat ze leuk vinden, kun je doorgaan en die inhoud vinden.

Ik raad aan om tools voor contentbeheer te gebruiken, zoals:

Dus als het bijvoorbeeld gaat om samengestelde inhoud op onze feeds, delen we inhoud zoals deze die we van Gary Vaynerchuck hebben gevonden:

Videomarketing

De reden dat het werkt, is omdat het een nuttig, deelbaar stuk inhoud over videomarketing is dat ons publiek (bedrijfseigenaren die hun ROI willen verbeteren) zou willen lezen. Het artikel probeert uit te leggen hoe een video kan helpen om uw betrokkenheid op social media-pagina’s te vergroten, waardoor het voor ons het perfecte type samengestelde inhoud is om te plaatsen.

Zorg er bij het plaatsen van samengestelde inhoud voor dat het:

Relevant voor uw publiek

Stap 2: Post 30% van je eigen inhoud

De volgende stap is om je eigen inhoud te posten, zodat je nu opgelucht adem kunt halen, omdat je de vrijheid hebt om over jezelf te praten!

Je kunt aanbiedingen of promoties plaatsen als je dat wilt, maar probeer te onthouden dat sociale media niet de beste plek zijn om het moeilijk te verkopen. Dat is een veilige manier om je volgers snel te zien afnemen.

Bij sociale media draait alles om het aantrekken van een publiek met waardevolle inhoud die op zijn beurt mensen naar uw site en verder in het koperstraject zal duwen – dus richt uw inspanningen op het maken van blogs, infographics, eBooks en video’s om te posten, in plaats van aanbiedingen.

Zo hebben we onlangs een serie mini-infographics gemaakt met leuke weetjes over social media day. Zoals je hieronder kunt zien, biedt de inhoud nuttige informatie die is gekoppeld aan een trending topic, wat betekent dat de kans groter is dat deze wordt gedeeld. En omdat het ons logo bevat, helpt het ons het bereik van ons merk te vergroten!

Feiten over videomarketing

Zorg er bij het delen van uw eigen inhoud voor dat:

Het is nuttig, waardevol en deelbaarHet richt zich niet op de harde verkoopHet bevat uw logo zodat mensen weten dat u het hebt gemaakt

Stap 3: Post 20% leuke content

Ah, elke Social Media Execs droom: inhoud vinden die raar, maf en ontzettend leuk is.

Nou, dat is als je publiek raar en maf waardeert natuurlijk.

Eerlijk gezegd vindt iedereen het leuk om achterover te leunen en ergens langs de lijn een beetje leuke inhoud te consumeren. Maar zorg ervoor dat het het soort plezier is dat het publiek leuk vindt.

Dus dit bericht hieronder is bijvoorbeeld een grappige woordspeling die we gewoon delen met sociale media. Het is niet echt gerelateerd aan wat we doen, maar het heeft een paar lachjes opgeleverd en ons wat aandelen opgeleverd.

En dat is oké als je de balans goed hebt.

Woordspelingen op sociale media

Of er is een gif dat we hebben gemaakt voor de nieuwste Terminator-film.

Zoals je kunt zien, is het een eerbetoon aan Arnie, terwijl hij de spot drijft met het feit dat hij… nog steeds het maken van die films op de rijpe oude leeftijd van 67!

Dit is niet alleen een leuk stukje deelbare inhoud, maar het is ook door ons gemaakt, dus het is een dubbele overwinning voor sociaal succes.

Terminator Arnie illustratie

Zorg er bij het plaatsen van leuke inhoud voor dat:

Het is het soort plezier dat je publiek leuk vindt. Het laat je persoonlijkheid zien

Stap 4: Plan je berichten

Dus nu je je 5:3:2-regel tot in de puntjes hebt uitgewerkt, moet je een geautomatiseerd schema instellen om ervoor te zorgen dat je feeds altijd actief zijn.

Een tool voor het beheer van sociale media is het perfecte platform om u hierbij te helpen, omdat u uw berichten kunt plannen, alle platforms op één plek kunt beheren en inhoud uit andere bronnen kunt vinden!

Onze topplatforms omvatten:

BufferHootsuiteTweetDeckSproutSociaal

En als je je afvraagt ​​hoe laat je je inhoud moet posten om de beste resultaten te krijgen, bekijk dan deze handige infographic van QuickSprout.

Afhaal

Dus daar heb je het – de 5:3:2-regel uitgelegd! Onthoud dat je alleen een sterke sociale aanhang kunt opbouwen als je nadenkt over wat je publiek wil zien.

Probeer niet te verkoopgericht te zijn, laat uw menselijke kant zien en post waardevolle inhoud die mensen graag willen delen.

Veel geluk!

0 Shares:
You May Also Like