Nvidia Shield TV-apparaten worden bijgewerkt naar Android TV 11

nvidia shield experience 9.0

Na maanden van hints en geruchten heeft Nvidia het officieel gemaakt: Android TV 11 komt naar zijn Shield TV-streamers – ja, allemaal – samen met een hele reeks nieuwe functies, waaronder een bijgewerkte Gboard en ondersteuning voor aptX Bluetooth-headsets.

Op basis van Android TV 11 zal Shield Experience 9.0 vandaag worden uitgerold naar Shield TV-streamingboxen, inclusief de huidige buisvormige tv- en Pro-modellen uit 2019, de Shield TV uit 2017 uit 2017 en zelfs de originele tv- en Pro-apparaten van 2015.

Een van de functies die Shield TV-gebruikers kunnen verwachten, is een bijgewerkte versie van Gboard, waarmee gebruikers nu zoekopdrachten kunnen uitvoeren via spraak en Google Assistant in elk zoekvak, geen ondersteuning van ontwikkelaars nodig.

Ook voor Shield TV-apparaten komt ondersteuning voor Bluetooth-headsets die de aptX-codec ondersteunen, waardoor audiostreaming van hogere kwaliteit met meer koptelefoons mogelijk is. Voorheen ondersteunden Shield TV-boxen alleen Bluetooth-audiostreaming met een hogere resolutie via Sony’s LDAC-codec.

Een andere inkomende functie is een nieuwe machtigingsoptie “alleen deze keer” die “tijdelijke, eenmalige” machtigingen verleent aan Shield TV-apps.

De op Android 11 gebaseerde Shield Experience 9.0 komt vijf maanden nadat Nvidia aankondigde dat het de Android TV 10-update voor zijn Shield TV-apparaten zou overslaan en ze op Android TV 9 zou laten.

Maar de grap van Shield TV begon vorige maand te zoemen nadat herstelafbeeldingen voor Shield Experience 9.0 op basis van Android TV 11 werden ontdekt door gebruikers met arendsogen, wat suggereert dat een Android TV 11-update op handen was.

Hoewel het geen verrassing is dat de Shield TV en Shield TV Pro uit 2019 Shield Experience 9.0 krijgen, is het geweldig dat de originele, zes jaar oude Shield TV-apparaten ook de update krijgen. De meeste fabrikanten van streamingapparaten hebben de neiging om hun spelers al na een paar jaar achter te laten, dus het is bemoedigend dat Nvidia de tijd nam om de Android TV 10-update voor te bereiden op de verouderde Shield TV-boxen uit 2015.

Naast het streamen van video’s, kunnen Shield TV-gebruikers ook games streamen via GeForce Now, inclusief 4K HDR-ondersteuning voor de nieuwe RTX 3080-laag van GeForce Now.

Naast het Shield Experience 9.0-nieuws heeft Nvidia aangekondigd dat Google zes maanden Peacock Premium gratis aanbiedt aan nieuwe gebruikers van Shield TV in de VS.

Log gewoon in op uw Google-account (of maak een nieuwe), abonneer u op Peacock Premium via de banner op het tabblad “Voor jou” of “Apps”. U moet een geldig creditcardnummer of een andere betaalmethode opgeven om de deal in te wisselen.

0 Shares:
You May Also Like