Nooie Cam Pro review: deze kleine camera heeft wat software-upgrades nodig

Nooie Cam Pro two-camera bundle with base station

$ 299,99

Draagbaar, werkt op batterijen en veelzijdig, met een geweldige beeldkwaliteit en meerdere nachtzichtmodi: de Nooie Cam Pro controleert veel vakjes als het gaat om beveiligingscamera’s – tenminste op papier. Als het veel beter presteerde, zou dit een categoriemoordenaar kunnen zijn. Zoals het er nu uitziet, voelt de Nooie Cam Pro – verkocht in een two-pack met een basisstation – aan als een werk in uitvoering.

Er is heel weinig dat je niet leuk vindt aan de Nooie Cam Pro op basis van zijn specificaties. Het kleine apparaat (van 3 x 2 x 1,5 inch) is niet veel groter dan een pak kaarten en biedt een resolutie van 2560 x 1440 pixels en tot 8x zoom. Hij heeft een IP65-classificatie, wat betekent dat hij ondoordringbaar is voor stof en bestand is tegen besproeiing met een tuinslang, zodat hij zowel binnen als buiten kan worden ingezet (u kunt alles lezen over IP-codes op de vorige link). Je kunt het apparaat van stroom voorzien via een USB-kabel of draadloos gaan en de 5000mAh-batterij het stuur laten nemen (de camera wordt op een magnetische basis gemonteerd, waardoor het gemakkelijk te richten en neer te halen is om de batterij op te laden). Nooie zegt dat een volledige lading “maanden” meegaat.

De unit bevat zowel infraroodverlichting als een spot waarmee u respectievelijk kunt kiezen tussen zwart-wit of kleuren nachtzicht. Tweerichtingsaudio is ook beschikbaar, evenals ondersteuning voor op video gebaseerde Alexa- en Google Home-apparaten. Ongeveer het enige waar ik niet van hield na het uitpakken van de Nooie, was de kleur: het bedrijf noemt het ‘door de natuur geïnspireerd’, maar ik noem het ‘bruin’.

Nooie Cam Pro gemonteerd aan een muur, naar beneden gericht

Nooie

Zoals ik al zei, alles lijkt solide totdat je serieus met de Nooie Cam Pro gaat werken. Het grootste probleem is hoe het draadloze systeem wordt beheerd. Maximaal vier Nooie-camera’s werken door te communiceren met een speciale bridge die aangesloten moet blijven op de voeding en in de buurt moet blijven. De bridge communiceert op zijn beurt met uw router via wifi (deze ondersteunt zowel 2,4- als 5GHz-netwerken) of ethernet. Als u lokale opslag gebruikt, is de brug waar de microSD-kaartsleuf zich bevindt; alle camera’s nemen op dezelfde kaart op. Als alternatief kunt u kiezen voor de cloudopslagservice van Nooie, die 7 dagen aan clips biedt voor $ 1/maand of $ 10/jaar, 14 dagen voor $ 1,90/maand of $ 20/jaar, of 30 dagen voor $ 3/maand of $ 30/jaar. (Er wordt geen proefabonnement aangeboden.)

Het camera-bridge-routersysteem is vaak een zwak systeem dat het risico verdubbelt dat er iets misgaat, en dat is de reden waarom veel fabrikanten het hebben verwijderd. In het geval van Nooie is het ontwerp problematisch, zowel voor de installatie – waarvoor talloze pogingen nodig waren om met succes te voltooien – als voor dagelijks gebruik. Hier vertoont het systeem een ​​frustrerend prestatieprobleem: toegang krijgen tot opgenomen clips of zelfs het wijzigen van instellingen is traag als melasse terwijl je wacht tot Nooie klaar is met bufferen en de hops naar je router en terug navigeert. Als gevolg hiervan is het afspelen van opgenomen clips vaak schokkerig en haperend. Nadat ze enkele seconden hadden gewacht voordat ze waren geladen, haperden clips vaak, soms met pauzes van enkele seconden in het midden van de feed. Ik merkte vaak dat ik tot 45 seconden moest wachten voordat de live feed was geladen, en soms werd deze helemaal niet geladen, waardoor ik het opnieuw moest proberen. Vreemd genoeg ontdekte ik dat het verplaatsen van de camera van de brug nuttig was om de prestaties te verbeteren, maar dit vergt veel vallen en opstaan ​​om veel hulp te krijgen. Zelfs met hardwareverplaatsing heb ik de situatie nooit volledig kunnen verbeteren.

Tijdlijn van videoclips in de Nooie-app

Christopher Null / IDG

Andere problemen met de Nooie-infrastructuur zijn in het ontwerp ingebakken. De grootste is dat clips beperkt zijn tot 20 seconden – met een afkoelperiode van ongeveer één minuut tussen opeenvolgende opnames. Dit zal voor veel gebruikers veel te weinig zijn. Nooie’s app is vrij eenvoudig te navigeren (hoewel hij geneigd is af en toe een Chinese aanval uit te spugen als er iets misgaat), maar nogmaals, de reactiesnelheid is problematisch, omdat hij last heeft van dezelfde vertragingsproblemen als het bekijken van opgenomen clips. Clips verschijnen op een dagelijkse tijdlijn, elk met een tijdstempel, maar het systeem biedt geen miniaturen voor de clips, waardoor je aan het raden bent (en veel tijd verspilt) als je probeert een familielid van een veranda te scheiden piraat. Ik vond de bewegingsdetectie van Nooie maar zo-zo (het kan ook worden ingesteld om te filteren op basis van “menselijke vormen” om dieren te helpen verwijderen, wat het doet met bescheiden succes), maar af en toe vond ik de camera opgenomen wanneer er niets bewoog helemaal niet. Aan de positieve kant worden meldingen snel afgeleverd als de app is ingesteld om ze te verzenden.

Nooie Cam Pro met optioneel zonnepaneel

Nooie

Hoewel de beeldkwaliteit overdag fantastisch is, is het nachtzicht van Nooie redelijk maar niet geweldig, zowel in de IR- als in de spotlight-modus. Het IR-bereik is beperkt tot ongeveer 12 tot 15 voet voordat dingen te donker worden om te onderscheiden; de kleine spot biedt ongeveer een vergelijkbaar bereik. De Nooie cam heeft ook een zeer helder statuslampje aan de voorkant van de camera dat aangaat wanneer deze actief is; dit kan niet worden uitgeschakeld zonder er overheen te plakken. Ten slotte moet je de meegeleverde microUSB-kabel van Nooie gebruiken om het apparaat op te laden; de poort op de camera is verzonken in een smalle holte die verhinderde dat een generieke kabel volledig kon worden aangesloten.

Over het algemeen zorgen de beperkingen van Nooie – waarvan de meeste zelf veroorzaakt zijn – voor een camera die gewoon te beperkend is om zo nuttig te zijn. Voor $ 300 krijg je een paar camera’s, een basisstation, verschillende accessoires en een sticker “Protected by Nooie”. Stickers zijn altijd leuk, maar gezien wat we weten over de beperkingen van de camera, weet ik niet zeker wie deze zal afschrikken.

Christopher Null is een ervaren technologie- en bedrijfsjournalist. Hij levert regelmatig bijdragen aan TechHive, PCWorld en Wired, en beheert de websites Drinkhacker en Film Racket.

0 Shares:
You May Also Like