Nog steeds gemakkelijk voor de portemonnee, maar nu met 3-weg circuitondersteuning

treatlife 3 way dimmer primary

In een oogopslag

Beoordeling door experts

Pluspunten

Zeer goedkoop Vereist geen speciale bijbehorende tweede schakelaar aan de andere kant van het circuit Redelijk knap industrieel ontwerp

nadelen

LED aan boord kan niet worden uitgeschakeldGeen vakantiemodusTwijfelachtige kwaliteitscontrole in de fabriek, aangezien onze eerste beoordelingseenheid DOA was

Ons oordeel

Treatlife upgradet zijn dimmer met een verbeterd ontwerp en driewegondersteuning.

In mijn Treatlife Wi-Fi dimmer switch review afgelopen april merkte ik op dat het een eenvoudige en ultragoedkope maar werkbare optie was voor een in-wall slimme dimmer. Het bedrijf antwoordde dat het druk is geweest met het corrigeren van de problemen die ik in die recensie heb opgemerkt; in het bijzonder dat het een nieuwe dimmerschakelaar lanceerde (hier besproken) die zowel enkelpolige als drieweginstallaties ondersteunt, en dat het upgrades aan het maken was in zijn productlijn.

De nieuwe Treatlife 3-Way Smart Dimmer DS02 heeft een heel ander ontwerp dan de enkelpolige dimmer van het bedrijf, met een brede aan/uit-paddle onder twee zij-aan-zij knoppen die worden gebruikt voor dimmen en helderder maken. De 3-weg dimmer ziet er drukker uit, maar is praktischer en intuïtiever, is op zijn minst eenvoudig te begrijpen en vereist geen onhandig, aanraakgevoelig slepen om te werken.

Het zakelijke uiteinde van de dimmer heeft vijf pigtails (lijn, belasting, neutraal, aarde en reiziger) en draadmoeren zijn inbegrepen voor al uw connectiviteitsbehoeften (er moet een neutrale draad zijn in de doos waarin u deze installeert). In mijn geval zorgde dit voor een extreem strakke pasvorm en moest ik me inspannen om alle bedrading weer naar binnen te blokkeren. Even terzijde, de eerste eenheid die ik ontving was bij aankomst dood en wilde niet opstarten; de vervanging die het bedrijf stuurde werkte prima.

Treatlife 3 weg dimmer 1

Een solide verkoopargument is dat u de DS02 met elke standaardschakelaar op de tweede locatie kunt gebruiken. De meeste slimme driewegschakelaars zijn afhankelijk van een bijbehorende schakelaar van dezelfde fabrikant, wat de kosten van een slimme drieweg-verlichtingsinstallatie opdrijft. De slimme drieweg van Treatlife kan worden gebruikt met een gewone schakelaar als afstandsbediening, niet met een andere slimme schakelaar. Treatlife merkt op dat de dimmer moet worden geïnstalleerd aan het “ingangseinde van de 3-weg lijn;” dat wil zeggen, het moet als eerste in het circuit zijn op weg naar de lijn vanuit de verdeelkast. Om dit uit te zoeken kan wat vallen en opstaan ​​van uw kant vergen, maar de instructies van Treatlife zijn op dit gebied in ieder geval nuttig.

treatlife 3-weg dimmer app 2

Zoals opgemerkt in eerdere Treatlife-reviews, moeten gebruikers de generieke Smart Life-app gebruiken om de hardware te configureren en te beheren. Deze app is erg basic (en ruwweg vertaald uit het Chinees), maar hij is gemakkelijk te volgen en ik had geen moeite om de dimmer aan de gang te krijgen.

Smart Life scheidt apparaten in kamers, en door in de dimmer te boren, kunt u handmatig het vermogen en de helderheid regelen, of schema’s of afteltimers instellen om de stroom naar de aangesloten lampen te regelen. De nieuwe toevoeging hier is dat je binnen deze interfaces nu een helderheidsinstelling vindt, zodat je de helderheid via je schema’s kunt afstemmen in plaats van dat de lichten alleen terugkeren naar het eerder gebruikte helderheidsniveau wanneer ze worden ingeschakeld.

Andere functies, waaronder een gerandomiseerde vakantiemodus en de mogelijkheid om de ingebouwde LED via software uit te schakelen, zijn nergens te vinden op dit apparaat, hoewel Treatlife zegt dat er (nog) binnenkort een vakantiemodus komt. Het goede nieuws is dat ondersteuning voor Alexa en Google Assistant nog steeds in de mix zit. Nog een pluspunt: hoewel de dimmer soms traag reageert op app-commando’s, heb ik geen van de problemen met de verbinding met de eerdere enkelpolige dimmer ondervonden.

Voor slechts $ 29, zult u het moeilijk hebben om een ​​andere Wi-Fi slimme driewegdimmer te vinden, met name een waarvoor u geen speciale schakelaar voor de secundaire locatie hoeft te kopen. Uiteindelijk zit deze dimmer misschien niet boordevol functies, maar het is een zeer kosteneffectieve manier om de klus te klaren.

0 Shares:
You May Also Like