Nieuwe releasedatum van Apple HomePod: wat we tot nu toe weten

Apple HomePod

Er gaat een gestage drumbeat van geruchten die beweren dat een opvolger van de eerste, full-size HomePod aan de horizon zou kunnen zijn, mogelijk zelfs dit jaar.

Het is meer dan een jaar geleden dat Apple de originele HomePod stopte. Maar de eerste slimme luidspreker van Apple is sindsdien enorm populair geworden en sindsdien wordt er gespeculeerd of Apple een opvolger zou kunnen uitbrengen. Voorlopig moesten HomePod-gebruikers genoegen nemen met de kleinere HomePod mini, die bij de onthulling in 2020 met gemengde recensies werd begroet.

Hier is de nieuwste skinny op de geruchten nieuwe HomePod, inclusief hoe het eruit zou kunnen zien, wanneer het zou kunnen aankomen en hoeveel het zou kunnen kosten.

Komt er een nieuwe Apple HomePod?

Apple heeft met geen woord gerept over een opvolger van de originele, door Siri aangedreven HomePod, maar er wordt steeds meer gespeculeerd dat er een nieuwe versie van de grotere HomePod in de maak is.

Apple-analist Ming-Chi Kuo was een van de eersten die een nieuwe HomePod voorspelde, maar hij was licht op details en merkte alleen op dat “er misschien niet veel innovatie is in hardware-ontwerp.”

Mark Gurman van Bloomberg volgde in juni 2022 meer details op en meldde dat er binnenkort een nieuwe en grotere HomePod zou kunnen komen.

Hoe groot wordt de nieuwe Apple HomePod?

Nogmaals, we hebben niet veel details gezien over de precieze specificaties van de nieuwe HomePod, maar Gurman zegt dat de vernieuwde HomePod “in termen van grootte dichter bij de originele HomePod zal liggen”.

De eerste, full-size HomePod was 6,8 x 5,6 inch (HxB) en gaf een gewicht van 5,5 pond, aanzienlijk groter en zwaarder dan de 3,3 x 3,6-inch (HxB) en 0,76-pond HomePod mini, die in november 2020 arriveerde .

Wat voor soort chip zal de nieuwe Apple HomePod hebben?

De eerste HomePod bevatte Apple’s aangepaste A8-chip, te vinden in de iPhone 6 en 6 Plus, de iPad mini 4 en de vierde generatie Apple TV.

Volgens Bloomberg’s Gurman zal de nieuwe Apple HomePod draaien op de nog niet uitgebrachte S8, de opvolger van de S7-chip die te vinden is in de huidige Apple Watch Series 7.

Wat voor soort geluidskwaliteit zal de nieuwe Apple HomePod hebben?

De eerste HomePod maakte indruk als het op audio aankwam, compleet met zeven “hoorngeladen” tweeters en een woofer met hoge uitslag, waarbij elke driver wordt aangedreven door zijn eigen discrete versterker. De nieuwere HomePod mini daarentegen doet het met een enkele driver met volledig bereik en dubbele passieve radiatoren.

Het is nog steeds niet duidelijk welke driverconfiguratie de nieuwe Apple HomePod zal hebben, maar Bloomberg’s Gurman denkt dat hij zal bogen op “audioprestaties” die “dichter” bij de eerste HomePod staan, wat bemoedigend nieuws zou moeten zijn voor audiofielen.

Zal de nieuwe Apple HomePod een display hebben?

Apple moet nog een slim scherm uitbrengen dat lijkt op Amazon’s Echo Show-apparaten of Google’s Nest Hubs, in plaats daarvan bij de HomePod en HomePod mini met alleen audio. Zou dat kunnen veranderen met een HomePod van de tweede generatie?

Er was in 2021 intrigerend gebabbel geweest over een mogelijk Apple smart-display dat een iPad zou combineren met een HomePod, en in zijn meest recente rapportage zei Mark Gurman dat de nieuwe HomePod een “geüpdatet display bovenop” zal hebben met mogelijk “multi -aanraakfunctionaliteit.” Maar het is niet duidelijk of dat scherm een ​​groter iPad-achtig scherm zou kunnen zijn of een veel kleiner formaat.

Zal de nieuwe Apple HomePod functioneren als een HomeKit-hub?

Aangezien Apple heeft bevestigd dat iPads niet langer zullen functioneren als HomeKit-hubs wanneer iOS 16 dit najaar wordt uitgebracht, en dat de HomePod van de eerste generatie en de huidige HomePod mini kunnen functioneren als HomeKit-hubs, is het vrijwel zeker dat de HomePod van de generatie zal hebben die eigenschap. Gezien Apple’s ondersteuning voor Matter, is het ook een veilige gok dat elke nieuwe HomePod zal kunnen werken als een Thread-grensrouter. Het was altijd een beetje vreemd dat een mobiel apparaat als de iPad toch als een thuishub kon functioneren.

Hoeveel gaat de nieuwe Apple HomePod kosten?

Een van de knelpunten van de originele HomePod was het prijskaartje: maar liefst $ 349, die Apple uiteindelijk sneed tot een nog steeds forse $ 299. De nieuwere HomePod mini kost daarentegen een redelijkere $ 99.

Natuurlijk weten we nog steeds niet hoeveel een nieuwe HomePod zou kunnen kosten, hoewel het moeilijk te geloven is dat het meer zal zijn dan de prijs van $ 349 van het origineel.

Wanneer komt de nieuwe Apple HomePod?

De nieuwe releasedatum van Apple HomePod is nog steeds een vraagteken, hoewel zowel Kuo als Gurman zeggen dat het ergens tussen dit najaar en midden 2023 kan zijn.

Wanneer werd de originele Apple HomePod stopgezet?

Apple verwijderde de eerste HomePod uit zijn assortiment in maart 2021, plotseling en zonder uitleg, hoewel het redelijk is om te zeggen dat trage verkopen achter de verhuizing zaten.

In de maanden na de stopzetting, werd de originele HomePod een zeer gewild item, dat vaak prijzen ophaalde ten noorden van $ 500. Gezien de weer oplevende populariteit van de grotere HomePod, is het minder verrassend dat Apple zou proberen de grotere broer of zus van de HomePod mini nieuw leven in te blazen.

0 Shares:
You May Also Like