Nieuwe optionele updates beschikbaar voor Windows 10, hier wat is er nieuw

Onlangs heeft Microsoft een nieuwe set niet-beveiligingsupdates KB4580386, KB4580390 uitgebracht voor oudere Windows 10 versie 1909, 1903 en 1809. KB4580386 heeft verschillende fixes en verbeteringen voor Windows 10-versies 1909 en 1903, dat zijn respectievelijk de OS-build 18362.1171 en 18363.1171. Ook is KB4580390 (OS-build 17763.1554) beschikbaar voor oudere apparaten met Windows 10 versie 1809. Beide updates bevatten fixes die later deze maand worden geleverd aan versie 2004 en 20H2.

Windows 10 KB4580386, wat is er nieuw?

Met Windows 10 KB4580386 test het Microsoft-team een ​​nieuwe functie genaamd “Ontmoet nu” waarmee u rechtstreeks vanuit de taakbalk videogesprekken kunt voeren.

De nieuwste KB4580386 voegt een nieuwe Microsoft Event Tracing for Windows (ETW)-provider toe met de naam “Microsoft-Antimalware-UacScan”. Deze ETW-provider rapporteert de details van de context voor elk User Account Control (UAC)-verzoek in het manifest van de ETW-provider.

Voegt functionaliteit toe die een voorbeeld toont van de functies en mogelijkheden die in een update zijn opgenomen wanneer een nieuwe update op uw apparaat wordt aangeboden. Op de Windows Update-pagina (Start > Instellingen > Update en beveiliging > Windows Update) is er een optie om te zien wat er in deze update zit.

Voegt ondersteuning toe voor de Transport Layer Security (TLS) 1.1- en 1.2-protocollen bij verbinding met SQL Server met behulp van de gegevensproviders in Windows Defender Application Control (WDAC).

Windows 10 KB4580386 lost ook een probleem op dat verhinderde dat gebruikers games speelden die ze met Xbox Game Pass-gebruikers hadden verkregen. Er is een andere bug opgelost waarbij de USB-printerpoort niet meer werkt na het opnieuw opstarten van het systeem. Los een probleem op waarbij een zwart scherm wordt weergegeven op Windows Virtual Desktop-gebruikers (WVD) wanneer ze zich proberen aan te melden. Lost een probleem op dat ervoor zorgt dat de Routing and Remote Access Service (RRAS) niet meer reageert op nieuwe verbindingen. Lost een probleem op dat een Remote Desktop Protocol (RDP)-sessie veroorzaakt die niets op het scherm weergeeft gedurende vijf minuten of langer Een probleem oplossen met Dynamic Data Exchange (DDE) dat een geheugenlek veroorzaakt wanneer meerdere clients verbinding maken met dezelfde server. Voorheen een probleem waardoor de toepassing tijdelijk niet meer reageert, is nu verholpen. Lost een probleem op dat DDE-apps kan veroorzaken om te stoppen met werken. Lost een probleem op dat optreedt wanneer u zich voor het eerst aanmeldt bij een account of een bestaande gebruikerssessie ontgrendelt met Remote Desktop Services (RDS). Deze update lost ook een probleem met het groepsbeleidsobject CleanupProfiles (GPO) Lost een probleem op dat de onjuiste CPU-frequentie voor bepaalde processors weergeeft. Lost een prestatieprobleem op dat optreedt wanneer PowerShell het register leest om te controleren of de registersleutel ScriptBlockLogging zich in het register bevindt. wijzigt willekeurig de tijdverschuiving van de tijdnotatie die wordt geretourneerd door de opdracht WMIC.exe OS Get localdatetime/ value.Addresses an issue that prevent Microsoft User Experience Virtualization (UE-V) from the Microsoft Outlook Signatures.Addresses an issue that prevent Hybrid Azure Active Directory is gekoppeld aan apparaten door portalinformatie bij te werken wanneer een apparaatnaam of Windows-versie verandert. Lost een probleem op dat ervoor zorgt dat Windows niet meer werkt en fout 0x17 genereert. Lost een probleem op dat ervoor zorgt dat de RRAS-beheerder Microsoft Management Console (MMC) niet meer willekeurig reageert wanneer u voert administratieve taken uit of bij het opstarten.

Raadpleeg ook de officiële Microsoft KB4580386-release-opmerkingen voor meer informatie.

Windows 10 KB4580386 downloaden

De update van vandaag is optioneel, wat betekent dat als je op updates zoekt in Windows Update, je de optie krijgt om deze te downloaden en te installeren. Als u het niet gebruikt, wordt het niet automatisch geïnstalleerd. In plaats daarvan worden de fixes gebundeld in de Patch Tuesday-update van volgende maand, die automatisch wordt geïnstalleerd.

Als u Windows 10 Build 18363.1171 wilt downloaden en installeren

Druk op Windows-toets + I om Windows-instellingen te openen Klik op Update en beveiliging dan op Windows-update. Hier moet u handmatig op updates controleren en vervolgens op de link ‘Download en installeer nu’ onder optionele updates klikken. Als u klaar bent, start u uw pc opnieuw op om de updates toe te passen.

Windows 10 Update offline downloaden

Als u versie 1909 gebruikt, gebruikt u deze links:

Als u op zoek bent naar de nieuwste Windows 10 ISO-image, klik dan hier.

Hoe Windows Update te verwijderen?

Tot nu toe heeft Microsoft geen klachten ontvangen over deze update. Maar weinig gebruikers meldden een andere blauwe schermfout PAGE_FAULT_IN_NONPAGED_AREA,
CRITICAL_PROCESS_DIED, ACPI_BIOS_ERROR, ONTOEGANKELIJK OPSTARTAPPARAAT Als u de update echter wilt verwijderen, volgt u de volgende stappen:

Ga naar Windows-instellingen (Windows-toets + i) -> Update en beveiliging -> Windows Update. Klik in het rechterdeelvenster op Updategeschiedenis weergeven. Klik nu op Updates verwijderen. Zodra u dat doet, wordt een nieuw venster geopend met een lijst van uw updates. Selecteer Update voor Microsoft Windows die u wilt verwijderen, klik er met de rechtermuisknop op en druk op de knop Verwijderen.

Opnieuw met soortgelijke wijzigingen nieuw KB4580390 (OS-build 17763.1554) beschikbaar voor apparaten die nog steeds Windows 10 versie 1809 draaien. hier de volledige changelog vermeld Microsoft-ondersteuningssite.

Als u problemen ondervindt bij het installeren van deze updates, raadpleeg dan hier onze gids voor het oplossen van problemen met Windows-updates.

Lees ook:

0 Shares:
You May Also Like