Niet-opgeslagen of verwijderde QuickTime-opnamen herstellen

Met QuickTime Player kun je je scherm opnemen op je Mac, de opnames bewerken als ze klaar zijn en ook video’s bekijken. Daarnaast kun je het ook op je iPhone of iPad gebruiken. Het is een behoorlijk krachtige applicatie, en het is ingebouwd in je Mac.

Het kan echter soms verwarrend zijn waar QuickTime Player-video’s worden opgeslagen. Ik heb QuickTime Player gebruikt voor het inleveren van huiswerkopdrachten en soms sla ik de video’s op en soms heb ik ze per ongeluk verwijderd.

Als je je afvraagt: “Hoe herstel ik verwijderde QuickTime-video’s?” dan ben je hier aan het juiste adres! In dit artikel gaan we kijken hoe u niet-opgeslagen of verwijderde QuickTime-video’s kunt herstellen en terugzetten op uw Mac.

Waar slaat QuickTime schermopnamen op?

QuickTime Player-video’s worden opgeslagen waar u ze opdraagt. Elke keer dat u er een maakt, slaat u het op net als een Word-document of een ander bestand dat u hebt gemaakt. Hierdoor kunt u het bestand per ongeluk op de verkeerde plaats opslaan of niet weten waar u het hebt opgeslagen.

apple quicktime speler afbeelding

Als het gaat om het wijzigen van de standaard QuickTime-opslaglocatie, kun je het beste een routine maken voor het opslaan van video’s. Ik raad je aan om een ​​map op je bureaublad te maken, zodat je deze altijd op dezelfde locatie kunt opslaan als je een video wilt opslaan. Dit zal u helpen ervoor te zorgen dat u het in de toekomst niet op de verkeerde plaats opslaat.

Methoden om QuickTime-opnamen op Mac te herstellen

Laten we eens kijken naar enkele van de beste methoden om niet-opgeslagen of verwijderde QuickTime-video’s op onze Mac te herstellen en ze terug te krijgen.

We gaan kijken naar het controleren van de prullenbak, het gebruik van Time Machine en het gebruik van Disk Drill, een krachtige applicatie voor gegevensherstel.

QuickTime-opnamen herstellen door de prullenmand te controleren

Het eerste dat ik zou doen om niet-opgeslagen QuickTime-opnames te herstellen, is door de prullenbak te controleren en te kijken of deze per ongeluk is verwijderd. Dit is een supersnelle en gemakkelijke manier om verwijderde QuickTime-bestanden te herstellen.

Stap 1. Start de Prullenbak.

de prullenbak starten

Stap 2. Eenmaal in de Prullenbak wil je zoeken naar bestanden die eindigen op .mov, aangezien dit QuickTime Player-films of schermopnamen zijn.

Quicktime-video's herstellen uit de prullenbak

Stap 3. Zodra u de verwijderde QuickTime-video hebt gevonden, markeert u de video’s die u wilt herstellen en kiest u vervolgens Terugzetten. U kunt het menu Terugzetten openen door met de rechtermuisknop op de bestanden te klikken.

Meestal merk ik dat ik het QuickTime-bestand niet heb opgeslagen of dat ik het per ongeluk heb verwijderd, dus deze stap is meestal alles wat ik nodig heb om het te vinden en terug te krijgen.

Als u uw film- of schermopname niet kunt vinden, gaan we over op het gebruik van Time Machine om het bestand te herstellen.

Hoe u niet-opgeslagen of verwijderde QuickTime-opnamen van Time Machine kunt herstellen

Ik ben enorm gaan genieten van het gebruik van Time Machine. Ik had het al jaren niet meer gebruikt en ik heb er nooit veel over nagedacht, omdat ik nooit had gedacht dat ik degene zou zijn die gegevens op mijn Mac zou verliezen. Ik had het echter mis. Ik begon het te gebruiken omdat ik dacht dat het eindelijk tijd was om een ​​back-up te maken en toen ik het een paar maanden had gebruikt, had ik een geval waarin ik gegevens verloor en ervan moest herstellen.

Tijd machine is een ingebouwde back-upfunctie die ingebouwd is als onderdeel van macOS. Time Machine maakt automatisch elk uur back-ups van de afgelopen 24 uur, dagelijkse back-ups van de afgelopen maand en wekelijkse back-ups van alle voorgaande maanden. De oudste back-ups worden verwijderd wanneer uw back-upschijf vol is.

Laten we eens kijken hoe u verwijderde QuickTime-bestanden kunt herstellen met Time Machine, het is eigenlijk vrij eenvoudig.

Stap 1. Sluit de externe harde schijf aan waarmee u een back-up van uw Mac maakt. De mijne is een goedkope die ik online heb gekocht, maar hij heeft me de afgelopen maanden wonderen gedaan.

Stap 2. Start Time Machine. U vindt Time Machine in uw map Programma’s op uw Mac.

Stap 3. Je hebt dan de mogelijkheid om rechtsonder te scrollen, waar je een eerdere datum op je Mac kunt selecteren. Je kunt zien dat de mijne helemaal teruggaat tot januari. Ik kan door mijn tijdlijn kijken en Time Machine gebruiken om verwijderde QuickTime-opnames te herstellen. Zoek gewoon wat u wilt herstellen en klik vervolgens op de knop Herstellen.

herstellen met tijdmachine

Het gebruik van Time Machine is een van de meest effectieve manieren om verwijderde QuickTime-bestanden op Mac te herstellen. Het heeft het hoogste slagingspercentage als het gaat om gegevensherstel.

Als u nog geen back-up van uw Mac maakt, raad ik u aan hiermee te beginnen. Je kunt tegenwoordig heel goedkoop externe harde schijven vinden, en het is iets dat je tijd waard is.

Hoe niet-opgeslagen of verwijderde QuickTime-opnamen te herstellen met Disk Drill

Als u uw bestand op geen van de bovenstaande methoden hebt kunnen vinden, is het tijd om software voor gegevensherstel te gebruiken om het verwijderde QuickTime-bestand te herstellen.

Met software voor gegevensherstel kunnen we niet-opgeslagen QuickTime-snapshots, schermopnamen of video’s vinden en herstellen, zelfs nadat we de bestanden van onze Mac hebben verwijderd. Dit is mogelijk omdat de gegevens er nog zijn, alleen niet toegankelijk voor ons.

In dit voorbeeld ga ik Disk Drill gebruiken als ons softwareprogramma voor gegevensherstel. We hebben het in het verleden gebruikt om verwijderde video’s op onze Mac te herstellen en het heeft goed gewerkt.

Disk Drill stelt u in staat om gegevens op uw Mac te herstellen, zelfs nadat deze is verwijderd. In de onderstaande stappen zal ik je laten zien hoe je het kunt gebruiken.

Stap 1. Download en installeer Disk Drill op je Mac.

Stap 2. Start Disk Drill en selecteer het opslagapparaat waarvan je het bestand wilt herstellen.

een opslagapparaat selecteren in schijfoefening

Stap 3. Nadat je het opslagapparaat hebt geselecteerd, zal Disk Drill je Mac scannen. Dit kan enige tijd duren, afhankelijk van hoeveel gegevens u heeft.

mijn harde schijf scannen in schijfoefening

Stap 4. Nadat het scanproces is voltooid, kun je klikken op gevonden items bekijken en kijken wat Disk Drill kon vinden, en kijken of je het verloren bestand op je Mac kunt herstellen.

Stap 5. In dit voorbeeld herstel ik een QuickTime Player-schermopname. Met behulp van de voorbeeldfunctie kan ik een mooi duidelijk voorbeeld van de video zien voordat ik deze herstel. Er is ook een zoekvak in de rechterbovenhoek van het scherm waarin u de naam van uw bestand kunt typen om ernaar te zoeken. Klik op de blauwe knop Herstellen om het bestand te herstellen en terug te zetten op uw Mac.

schermopnames van quicktime-speler herstellen in schijfoefening

Je bent klaar! Het is vrij eenvoudig om verwijderde QuickTime-bestanden op Mac te herstellen en het kostte ons maar een paar stappen om dat te doen!

Een ander ding dat ik erg leuk vind aan het gebruik van Disk Drill is dat de interface eenvoudig en gemakkelijk te begrijpen is. Als u in de toekomst ooit problemen ondervindt met gegevensverlies, houd er dan rekening mee dat u dit ook kunt gebruiken voor uw iPhone of elk ander apparaat dat u bezit. We hebben een complete herstelgids die veel dieper ingaat op waar we vandaag naar hebben gekeken.

Conclusie

Als u meer weet over QuickTime Player en verwijderde schermopnamen en video’s kunt herstellen, bent u niet alleen een betere Mac-gebruiker, maar ook iemand die weet hoe u tijd kunt besparen als er iets niet is waar u dacht dat het zou zijn.

0 Shares:
You May Also Like