Nexx Smart Wi-Fi garagedeurcontroller NXG-200 review: geavanceerd, maar erg duur

Nexx NXG-200 garage door controller

In een oogopslag

Beoordeling door experts

Pluspunten

Brede compatibiliteit met een breed scala aan openers Indrukwekkende mobiele app met veel functies en goede stabiliteit Compatibel met Amazon Alexa en Google Assistant

nadelen

Bekabelde installatie kan meer inspanning vergen dan sommigen bereid zijn te doen. Enkele problemen met de installatie Mogelijk hebt u ook een adapter van $ 25 nodig

Ons oordeel

Met deze capabele slimme garagedeurcontroller kun je een breed scala aan garagedeuropeners op afstand bedienen, maar het is niet goedkoop.

De Nexx Smart Wi-Fi Garage Door Controller NXG-200 is een geavanceerde controle-upgrade voor uw garagedeuropener, maar het is ook een erg dure.

Voordat u overweegt er een te kopen, moet u een bezoek brengen aan de website van het bedrijf en de online compatibiliteitstool gebruiken om ervoor te zorgen dat uw garagedeurcontroller compatibel is (u hebt de naam van de fabrikant en het specifieke modelnummer nodig). Als dit het geval is, geeft de tool specifieke instructies voor het aansluiten van de NXG-200 op uw opener.

Ik heb drie LiftMaster-openers in mijn huis, maar elk is een ander model en slechts één was direct uit de doos compatibel met de NXG-200. Om de andere twee aan te sluiten, kreeg ik te horen (via een ruwweg gepresenteerde webpagina met verschillende overlappende tekst) dat ik een extra adapter van $ 25 nodig had om het systeem te laten werken. Dus voor deze review heb ik het systeem op de opener geïnstalleerd die de adapter niet nodig had.

nexx2

De NXG-200 is een klein apparaat – het is iets groter dan een Altoids-blikje – dat wordt aangesloten op het tweede stopcontact naast je garagedeuropener. (Ik hoop dat je er een hebt.) Ook moet een paar blote draden rechtstreeks op je garagedeuropener worden aangesloten. U volgt de webgebaseerde instructies die u tijdens de compatibiliteitstest hebt ontvangen om te bepalen hoe u dit precies moet doen. Het andere hoofdonderdeel van de NXG-200 is de deursensor, een draadloos apparaat ter grootte van een Zippo-aansteker die via tape en klittenband aan de garagedeur wordt bevestigd. De sensor communiceert met de controller om te vertellen of de deur gesloten is (wanneer de sensor verticaal staat) of open (horizontaal).

Afgezien van het feit dat ik een ladder van 8 voet moest beklimmen en me moest uitrekken om de top van ons gewelfde garageplafond te bereiken om de NXG-200 aan te sluiten, had ik weinig problemen met de installatie van de hardware, waarvoor alleen de bedradingsdraden op twee schroeven moesten worden aangesloten. aansluitingen aan de achterkant van mijn opener. (Veel nieuwere openers hebben veerbelaste terminals waarmee je zonder schroevendraaier kunt aansluiten.) Ik kwam er al snel achter dat er geen plaats was om de controller bovenop de opener te plaatsen vanwege de blootgestelde ketting daar, dus liet ik de controller aan één kant bungelen van de opener. Voor een veiligere plaatsing bevat Nexx dubbelzijdig plakband in de set.

nexx NXG-200 geïnstalleerd op liftmaster deuropener

Ik kwam een ​​hapering tegen bij het koppelen van de draadloze sensor aan de Nexx-controller, en concludeerde al snel dat de sensor defect was of dat de batterij leeg was. Omdat 23A 12V alkalinebatterijen nauwelijks gebruikelijk zijn, heb ik een paar dagen gewacht tot Nexx een vervangende controller stuurde. Hoewel het koppelen wat vallen en opstaan ​​kostte, werd het uiteindelijk met succes voltooid.

nexx-app

Verder vindt de configuratie plaats via je telefoon. Bij mijn testen was een langdurige firmware-update nodig, gevolgd door de gebruikelijke koppelingshandeling om verbinding te maken met mijn wifi-netwerk. Nogmaals, na een paar horten en stoten, maakte Nexx eindelijk verbinding en begon zonder klagen te werken: eindelijk kon ik mijn garagedeur openen en sluiten via mijn telefoon.

Dit is natuurlijk de belangrijkste trekpleister van de slimme garagedeuropener: u (of bijvoorbeeld een kind dat zijn sleutel is vergeten) het huis in en uit laten gaan zonder de klassieke draadloze controller met vizierclip. Omdat je de garagedeur overal kunt openen, is het ook een handige optie voor momenten waarop een bezorging arriveert en je niet thuis bent, of wanneer een huisgast je voorhoudt en je ze binnen wilt laten. Het is echter vermeldenswaard dat Nexx momenteel niet deelneemt aan het Amazon Key-bezorgprogramma in de garage.

Naast het on-demand openen en sluiten van de deur, heeft Nexx nog een paar andere goodies ingebouwd in de app. De app kan worden ingesteld om een ​​pushmelding te verzenden wanneer de deur wordt geopend of gesloten (op welke manier dan ook, niet alleen via de app), en een gedetailleerde geschiedenis houdt een logboek bij van alle activiteiten. Ik vond dit betrouwbaarder dan de garagedeursensoren van Notion, die vaak zonder waarschuwing offline gaan. Standaard stuurt een herinneringssysteem elke 15 minuten een pushbericht dat de deur open blijft staan, hoewel het niet mogelijk is om de deur na een bepaalde tijd automatisch te laten sluiten als deze per ongeluk op een kier heeft gestaan.

Minder handig is misschien wel een plannings- en timersysteem, zodat u uw deur op vaste tijden of bijvoorbeeld na 30 minuten kunt laten openen en sluiten. (Houd er rekening mee dat het niet 30 minuten is nadat de deur voor het laatst is geopend, maar 30 minuten vanaf het moment dat u handmatig begint met aftellen.) Als de deur is bevestigd aan een commerciële garage die bedrijfsuren heeft ingesteld, kan dit nuttiger zijn, maar ik heb geen gebruik gevonden voor beide functies in een thuisomgeving. Als je de deur met spraak wilt openen en sluiten, haakt het systeem ook aan op Alexa en Google Assistant. IFTTT wordt ook ondersteund, maar het ondersteunt alleen open- en sluitacties voor triggers.

De NXG-200 is een behoorlijk goed product, maar voor $ 100 – plus een mogelijke extra $ 25 als je de adapter nodig hebt – is de NXG-200 erg aan de dure kant, vooral in vergelijking met de Chamberlain myQ van $ 30 en verschillende generieke retrofit-kits die de helft van zijn prijs kosten. Aangezien je voor minder dan $ 200 een volledig garagedeuropener met ingebouwde wifi kunt kopen, is de NXG-200 behoorlijk moeilijk te verkopen voor zijn huidige prijskaartje.

0 Shares:
You May Also Like