New Eve Motion-sensor ondersteunt HomeKit, Thread en Matter

Eve Motion sensor and app

Eve Systems heeft zijn batterijgevoede Eve Motion opnieuw ontworpen, die nu zowel omgevingslichtniveaus als beweging kan detecteren en erop kan reageren. Het nieuwe apparaat ondersteunt Bluetooth LE, Apple’s HomeKit-ecosysteem, Thread mesh-netwerken en het Matter smart home-protocol dat gezamenlijk is ontwikkeld door onder meer Amazon, Apple, Google en Samsung.

De waterbestendige Eve Motion (zijn IPX3-classificatie betekent dat hij beschermd is tegen opspattend water, inclusief regenbuien) kan binnen of buiten worden gebruikt en heeft een bedrijfstemperatuurbereik van 0 graden Fahrenheit tot 130F. Het bewegingssensorelement heeft een gezichtsveld van 120 graden en een detectiebereik van 9 meter (ongeveer 29,5 voet). Naast het monitoren en reageren op beweging, kan de Eve Motion ook andere smarthome-apparaten activeren op basis van omgevingslichtniveaus.

Eve Bewegingssensor buiten geïnstalleerd

Eve Systems

Eve Systems beschrijft gebruiksscenario’s, zoals het activeren van slimme verlichting om aan te gaan wanneer u een kamer binnengaat (en verblijft), maar alleen wanneer het omgevingslicht in de kamer onder een bepaalde drempel is. U kunt de Eve Motion ook programmeren om automatisch een slimme zonwering aan te passen op basis van beweging of lichtniveaus. Dat zou schijnbaar meer fijnmazige controle bieden dan te vertrouwen op een eenvoudige zonsopgang-ondergang-routine.

Naast het ondersteunen van het op privacy gerichte HomeKit-ecosysteem, heeft Eve Systems geen cloudgebaseerde servers en verzamelt het geen gebruikersgegevens. U hoeft het product na aankoop niet te registreren of een account aan te maken. Informatie die tussen apparaten wordt overgedragen, is volledig gecodeerd en wordt alleen verplaatst tussen Eve-apparaten en je mobiele apparaat en thuishub.

Totdat Matter dit najaar wordt gelanceerd, heb je minimaal een Apple iPhone of iPad nodig om de Eve Motion in te stellen en te programmeren. En voor bediening buitenshuis heb je ook een Apple HomePod of Apple TV (4e generatie of later) nodig om als HomeKit-hub te fungeren. Eve zegt dat het een firmware-update voor zijn familie van smart-home-producten zal uitbrengen zodra Matter wordt gelanceerd, waarna ze compatibel zullen worden met de Amazon Alexa, Google Assistant en Samsung SmartThings smart-home-ecosystemen.

De tweede generatie Eve Motion kan rechtstreeks bij Eve Systems worden gekocht voor $ 39,95 en zal later dit jaar verkrijgbaar zijn bij Amazon.

0 Shares:
You May Also Like