Netwerkadapter ontbreekt na update van Windows 10 [Solved]

Deed de Netwerkadapter ontbreekt na Windows-update of de netwerkadapter wordt niet weergegeven in apparaatbeheer op een Windows 10-computer? Dit komt doordat het netwerkstuurprogramma niet is geïnstalleerd of omdat er een ouder stuurprogramma voor de netwerkkaart op uw computer is geïnstalleerd. Dit is een serieus probleem, omdat u geen toegang tot internet kunt krijgen totdat het probleem is opgelost. Hier in dit bericht hebben we handige oplossingen die van toepassing zijn op Get Back Ontbrekende netwerkadapter van Apparaatbeheer in Windows 10/8/7

Netwerkadapter ontbreekt in Windows 10

Als uw pc de netwerkadapter niet herkent, kunt u deze niet zien in Apparaatbeheer, start u uw computer opnieuw op en controleert u de status van de netwerkadapter.

Als u een Ethernet-kabel hebt aangesloten, moet u deze ook loskoppelen en opnieuw aansluiten.

Start uw computer op in een schone opstartstatus die helpt bij het oplossen van een serviceonderbreking van derden die het probleem veroorzaakt.

Open de opdrachtprompt als beheerder, typ command netcfg -d en druk op de enter-toets. Sluit de opdrachtprompt en start uw computer opnieuw op om de wijzigingen op uw computer door te voeren.

Probeer daarnaast uw VPN of antivirus uit te schakelen en controleer de energie-instellingen.

Toon verborgen stuurprogramma’s in Windows 10

De netwerkadapter ontbreekt omdat Apparaatbeheer deze niet weergeeft. Zo maakt u de netwerkadapter zichtbaar:

Druk op Windows-toets + R, typ devmgmt.msc en klik op okHiermee wordt apparaatbeheer geopend, klik op weergave en toon vervolgens verborgen apparaten.

Vouw nu de lijst met netwerkadapters uit en controleer of de netwerkadapter nu zichtbaar is. Als de adapter nog steeds ontbreekt, klikt u op Actie en scant u vervolgens op hardwarewijzigingen. Hiermee wordt het ingebouwde stuurprogramma voor de netwerkadapter gescand en geïnstalleerd en wordt het probleem voor u opgelost .

Voer de probleemoplosser voor netwerken uit

Windows 10 heeft een ingebouwde probleemoplosser waarvan bekend is dat deze verschillende problemen oplost. Laten we de speciale probleemoplosser uitvoeren voor netwerkadapters die automatisch problemen met het netwerk en internet detecteren en oplossen.

Druk op Windows-toets + I om instellingen te openen, ga naar Netwerk en internet en klik vervolgens op probleemoplosser voor netwerken,

Dit zal automatisch de status van de netwerkadapter diagnosticeren, de geïnstalleerde rivier controleren als deze ouder is, en proberen netwerkproblemen op te lossen.Volg de instructies op het scherm om het proces te voltooien, als u klaar bent, start u uw computer opnieuw op.Controleer nu of de netwerkadapter terug is en internet werken op windows 10.

Installeer het nieuwste stuurprogramma voor de netwerkadapter

We hebben al eerder besproken dat ontbrekende of beschadigde stuurprogramma’s de oorzaak van dit probleem kunnen zijn. Verwijder de oude netwerkadapter en download en installeer vervolgens de nieuwste netwerkdriver van de site van de fabrikant, waarschijnlijk de meest werkende oplossing voor dit probleem.

Druk op Windows-toets + X en selecteer Apparaatbeheer, hierdoor wordt alle lijst met geïnstalleerde apparaatstuurprogramma’s weergegeven. Zoek en vouw netwerkadapters uit, klik met de rechtermuisknop op de problematische netwerkadapter en selecteer de optie Apparaat verwijderen. Klik nogmaals op Verwijderen als om bevestiging wordt gevraagd en volg op – instructies op het scherm om het stuurprogramma volledig te verwijderen en uw computer opnieuw op te starten.

Nadat u de stappen hebt voltooid, moet Windows 10 het stuurprogramma automatisch opnieuw detecteren en opnieuw installeren, waardoor het netwerkprobleem wordt opgelost.

Als het stuurprogramma niet zichtbaar is onder Netwerkadapters, vindt u het onder Overige apparaten of Onbekende apparaten. Ernaast staat een geel pictogram. Klik met de rechtermuisknop op het stuurprogramma en selecteer Stuurprogramma bijwerken in de lijst Start uw apparaat opnieuw op.

Verouderd netwerkapparaat toevoegen

Als de bovenstaande oplossingen het probleem niet oplossen, probeer dan het oude netwerkapparaat toe te voegen door de onderstaande stappen te volgen.

Open apparaatbeheer met behulp van devmgmt.mscKlik op de actie, voeg verouderde hardware toe en klik vervolgens op Volgende. Selecteer nu het keuzerondje, installeer het stuurprogramma dat ik handmatig uit een lijst selecteer en klik op Volgende. Scroll naar beneden totdat u de netwerkadapter vindt, selecteer het en klik op volgende, selecteer nu de fabrikant van uw laptop of computer, bijvoorbeeld Intel, en selecteer het model en klik ten slotte op volgende om het stuurprogramma van de netwerkadapter op uw computer te installeren, start uw pc opnieuw op en controleer de status.

Reset de netwerkadapter

U kunt Network Reset ook eens proberen, hierdoor gaan alle netwerkinstellingen terug naar hun standaardinstellingen zonder uw gegevens te verstoren.

Druk op Windows-toets + X en selecteer instellingen, ga naar netwerk en internet en klik vervolgens op status, klik onder Geavanceerde netwerkinstellingen op Netwerk resetten. Selecteer Nu resetten en klik op Ja.

Nadat u de stappen hebt voltooid, wordt de computer automatisch opnieuw opgestart en bij het opnieuw opstarten zou u nu verbinding moeten kunnen maken met internet.

Automatiseer WWAN AutoConfig

sommige gebruikers melden dat ze de WWAN AutoConfig-service hebben gewijzigd om hen automatisch te helpen, het probleem op te lossen.

Druk op Windows-toets + R, typ services.msc en klik op ok, hierdoor wordt de Windows Services-console geopend, scroll naar beneden en zoek de service “WWAN AutoConfig”. Dubbelklik nu op de service “WWAN AutoConfig” om de eigenschappen ervan te openen. het is gestopt klik op start naast de status van de services. Klik op toepassen en vervolgens op ok, sluit het services-venster en start uw computer opnieuw op. Controleer nu of u de ontbrekende adapter op uw computer kunt ontdekken.

Bovendien, als het probleem pas is begonnen na een recente Windows-update of een specifieke wijziging, kunt u een systeemherstel uitvoeren om de vorige werkstatus terug te zetten en de ontbrekende werkstatus van de netwerkadapter terug te krijgen.

Lees ook:

0 Shares:
You May Also Like