Netgear heeft een van de eerste Wi-Fi 6e-routers: de Nighthawk RAXE500

raxe500 3 4lft transparent

Netgear heeft vandaag op CES de wraps van zijn geheel nieuwe Nighthawk RAXE500-router gehaald. Dit is een echt tri-band Wi-Fi 6e-apparaat dat drie onafhankelijke draadloze netwerken bedient die gebruikmaken van spectrum in de 2,4-, 5- en de nieuw gedereguleerde 6GHz-frequentiebanden om enorme hoeveelheden bandbreedte te leveren – theoretische topsnelheid van 10,8 Gbps gecombineerd – met zeer weinig latentie.

De FCC opende in april 2020 1.200 MHz bandbreedte in de 6GHz-frequentieband voor wifi. Het belangrijkste voordeel is de beschikbaarheid van 59 niet-overlappende kanalen in dat spectrum, vergeleken met 25 in de 5GHz-band en slechts drie in de 2,4GHz-band. band. Wi-Fi 6e-apparatuur heeft waarschijnlijk een iets korter bereik, vooral in vergelijking met 2,4 GHz, omdat radiosignalen met een kortere golflengte gemakkelijker worden geabsorbeerd door muren en zelfs de atmosfeer.

netgear multi gig

De 6GHz-frequentieband zal daarentegen veel minder overbelast zijn. Bovendien mogen alleen Wi-Fi 6e-clients dat spectrum gebruiken. Het nadeel op korte termijn is daarentegen dat er om te beginnen heel weinig Wi-Fi 6e-clients zijn. Intel heeft nu een rol en Broadcom en Samsung zullen er binnenkort een hebben, maar dat is het dan ook.

De Nighthawk RAXE500 wordt aangedreven door een 1,8 GHz quad-coreprocessor en is uitgerust met een multi-gig (2,5 Gbps) WAN-poort voor mensen met zeer snelle breedbandverbindingen. Twee van de vijf gigabit ethernetpoorten kunnen worden samengevoegd voor 2Gbps LAN- of WAN-verbindingen. De vleermuisvormige router heeft ook dubbele USB 3.0-poorten. Het zal later in het eerste kwartaal beschikbaar zijn en voor $ 600 worden verkocht.

netgear cax30

Netgear toont ook een nieuwe DOCSIS 3.1-kabelmodem met een geïntegreerde Wi-Fi 6-router. De Nighthawk AX6/6-Stream (modelnummer CAX30) is compatibel met kabelbreedbanddiensten van Xfinity, Spectrum en Cox. Het zal voor $ 300 worden verkocht wanneer het later deze maand beschikbaar komt, en voegt zich bij Netgear’s momenteel beschikbare kabelmodemaanbod, de duurdere Nighthawk WiFi6 AX6000 (model CAX80, $ 430) en het Orbi Tri-Band WiFi6 Cable Mesh-systeem (model CBK752 of $ 600). voor de router plus één satelliet, $ 450 voor de kabelmodem/router solo).

0 Shares:
You May Also Like